Bazandu-ne pe promisiune
Autor: David Wilkerson
Album: fara album
Categorie: Diverse
Datorită promisiunii lui Dumnezeu care „anticipează” noi putem proclama victorie şi stăpânire chiar înainte ca lupta să se înceapă. David cânta: „Doamne, împăratul se bucură de ocrotirea puternică, pe care i-o dai Tu. Şi cum îl umple de veselie ajutorul Tău! I-ai dat ce-i dorea inima, şi n-ai lăsat neîmplinit ce-i cereau buzele” (Psalmul 21:1-2).

Aţi putea să vă întrebaţi, „Cum putea David să se bucure? El se confrunta cu cel mai mare atac pe care îl cunoscuse vreodată. Cum putea el să aibă bucurie când putea să fie rănit sau ucis?”

David răspunde: „Căci i-ai ieşit înainte cu binecuvântări de fericire, şi i-ai pus pe cap o cunună de aur curat” (21:3). Ceea ce spune David aici este ceva ce poate schimba viaţa: „Sunt pus faţă în faţă cu un duşman care este hotărât să mă distrugă. Dar am pace în suflet. De ce? Dumnezeu a prevăzut lupta mea. El m-a copleşit cu asigurări ale dragostei Sale. S-ar putea ca duşmanul meu să mă facă să mă clatin sau să cad şi, într-un moment oarecare, s-ar putea să pară că sunt terminat. Dar Dumnezeu mi-a spus că dacă eu doar mă voi ridica, voi primi puterea Sa şi voi câştiga lupta.”

Apoi David a făcut următoarea declaraţie a credinţei chiar înainte de a merge la război: „(mi-ai) pus pe cap o cunună de aur curat” (21:3). Cununa de aur pe care o menţionează aici David este un simbol al victoriei şi stăpânirii. David spunea: „Merg la luptă bazându-mă pe promisiunea lui Dumnezeu pentru mine. El a spus că voi ieşi din luptă purtând cununa biruinţei.”

Aceasta rezumă doctrina „bunătăţii care anticipează” a lui Dumnezeu: El a anticipat toate luptele noastre – cu păcatul, cu firea şi cu diavolul – şi în mila şi bunătatea Sa, El a plătit datoria noastră înainte ca să fie nevoie ca aceasta să fie achitată. Victoria noastră este o tranzacţie încheiată.

Bunătatea lui Dumnezeu care anticipează se aplică, în special, celor care Îl iubesc pe Isus şi sunt luaţi prin surprindere de păcat. Domnul ne asigură că chiar dacă suntem doborâţi temporar, totuşi, vom ieşi din luptă cu capul sus, totul datorându-se lui Isus care a plătit datoria noastră.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/10119/bazandu-ne-pe-promisiune