Alungand pasarile rapitoare
Autor: David Wilkerson
Album: fara album
Categorie: Diverse
In Geneza 15, Dumnezeu a facut un legamant glorios cu Avraam. El i-a spus lui Avram sa ia o juncana si o capra si sa le despice in doua. Apoi sa ia o turturea si un pui de porumbel si sa le puna pe pamant una in fata alteia. Avram a facut dupa cum a fost instruit, si in timp ce dobitoacele sangerau acolo, pasarile rapitoare s-au napustit peste starvuri. Brusc, Avram a simtit un mare intuneric invaluindu-l. Ce era acest intuneric? Era Satan in panica.

Cum crezi ca reactioneaza Satan cand el vede ca toate promisiunile Lui Dumnezeu devin ale tale, in timp ce-ti predai viata Lui Isus? Diavolul intra intr-o furie de gelozie. Apoi cand vede hotararea ta neclintita de a merge pana la capat cu Dumnezeu, el poate reactiona doar intr-un singur fel: tot iadul intra in panica.

Ce a facut Avram cand au venit pasarile rapitoare? Scriptura ne spune ca el le-a izgonit. In acelasi mod, Domnul ne-a aratat o modalitate cum sa facem fata pasarilor rapitoare ce ne ameninta. Nu trebuie sa ne fie frica de atacurile diavolului, pentru ca noua ni s-a dat arme puternice de razboi.

De fiecare data cand imi vine in minte o voce de indoiala sau Dumnezeu e pus sub semnul intrebarii, eu trebuie sa le compar cu ceea ce stiu eu despre Domnul meu iubitor. Nu am voie sa accept nici un gand ca fiind adevarat daca se bazeaza pur si simplu pe ceea ce simt eu la moment. Ele trebuie sa fie masurate cu promisiunile ce mi le-a facut Isus despre El si despre biruinta ce a castigat-o El pentru mine.

Pur si simplu sa va ganditi asa, daca imi vin ganduri ce acuza – daca ele cauzeaza indoiala si teama, sau condamna, sau aduc un simt de respingere – stiu ca nu sunt de la Dumnezeu! Noi toti trebuie sa fim pregatiti sa ne vina asa ganduri groaznice. Insasi Domnul Isus a fost subiectul acestor feluri de ganduri din partea vrajmasului in timpul ispitei din pustiu.

Cand pasarile rapitoare vin la tine, aducand ganduri de nevrednicie si nesiguranta, izgoniti-le folosind Cuvantul Lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu Ii face placere sa aduci jertfa la care te-a condus El, si El o va onora.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/10107/alungand-pasarile-rapitoare