Tot ceea ce am, este al tău.
Autor: Rely Tarniceri
Album: fara album
Categorie: Diverse
Meditatii zilnice 18.09.10
New Creation Church – Singapore



Luca 15:31 „Fiule” i-a zis tatal „tu intotdeauna esti cu mine, si tot ce am eu este al tau”.

Dupa ce a facut cateva comisioane pentru parintii sai, un baietel a mers la tatal sau si i-a spus „stiu de ce tu si mami m-ati facut!”

„De ce?” intreaba tatal.

„Ca sa aveti cine sa va faca comisioane si sa munceasca pentru voi!”

Asemeni micului baietel, il vezi pe Dumnezeu ca pe un Tata care pretinde supunere si servicii din partea ta? Ai simtit vre-odata ca daca nu te supui Lui si nu-I pazesti poruncile, nu ai dreptul la binecuvantarile Lui?

Isus a spus parabola fiului risipitor ca sa arate cum unii dintre noi Il numim pe Dumnezeu, Tata, si totusi, nu-I cunoastem inima. Sunt doi fii în aceasta parabola. Stim cu totii ce s-a intamplat cu fiul risipitor, insa putem de asemenea invata ceva despre fiul ramas acasa. Iata ce a spus el tatalui sau cand a aflat ca tatal da o mare petrecere pentru a sarbatori intoarcerea fiului iresponsabil si risipitor: (Luca 15:29) Dar el, drept raspuns, a zis tatalui sau: „Iata, eu iti slujesc ca un rob de atitia ani, si niciodata nu ti-am calcat porunca; si mie niciodata nu mi-ai dat macar un ied sa ma veselesc cu prietenii mei”

Deci, acest fiu a crezut ca tatal sau l-a adus pe lume pentru a avea cine-l sluji. L-a vazut pe tatal sau ca pe cineva care-i poruncea tot timpul si s-a văzut pe el ca pe cineva care trebuia sa se supuna poruncilor daca voia sa-si primeasca mostenirea. Dar adevarul era ca tatal ii daduse deja mostenirea. (Luca 15:12) Tatal chiar i-a amintit plin de dragoste „Fiule, tot ceea ce am, este al tau!” Si sunt sigur ca mostenirea era mult mai mult decat un vitel.

Te numeri si tu printre acei care, asemeni fiului mai mare, nu au reusit sa cunoasca inima Tatalui? Tatal tau ceresc ti-a dat deja o bogata mostenire in Cristos atunci cand ai devenit copilul Lui. El vrea ca tu sa stii ca ai primit Duhul infierii care striga „ABBA” adică „TATA” si sa cunosti cat de mult te iubeste. Pentru ca esti mostenitorul Lui, El vrea ca tu sa te bucuri de binecuvantarile Lui!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/10017/tot-ceea-ce-am-este-al-tau