Dincolo de Portile Raiului !
Autor: David Hetrick  |  Album: fara album  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de ady_pescarul in 03/11/2019
    12345678910 0/10 X

Pacea Domnului Isus, dragi frati si surori in Domnul si dragi cititori. Mai jos este traducerea unei marturii a unui om, ce a fost dus de Duhul Sfant in Raiul lui Dumnezeu, la fel cum apostolii Domnului erau purtati de Duhul lui Dumnezeu. Domnul a ingaduit acestui om, sa ne povesteasca despre minunata si vesnica Lui Imparatie. Veti gasi in aceste capitole, multe raspunsuri la multe intrebari pe care fiecare om si le pune si veti descoperii o lume in care, cu toti ne dorim sa fim. Va incurajez pe toti, sa priviti prin credinta aceasta marturie. Cu ajutorul Domnului si prin puterea Duhului Lui cel Sfant, doresc ca aceasta marturie sa miste inimile noastre, sa ne deschida ochii mintii si ochii sufletului nostru, sa vedem cu nu suntem decat un abur, care astazi este, iar maine dispare. Ca suntem niste calatori pe acest pamant, in cautarea unei patrii vesnice si ca, casa noastra este in Cer, la Dumnezeu, Tatal nostru. Timpul este scurt, sa ne rugam sa fim gasiti vrenici si pregati, pentru a-L intampina pe Fiul Omului pe norii cerului si a pleca impreuna cu EL, Acasa! A Lui sa fie Slava, Cinstea, Puterea si Stapanirea in veci. Amin, Aleluia!

 

Cuvant inainte de David Hetrick

Inca din frageda copilarie, tatal meu Oden Hetrick, a stiut ca este insotit de un inger protector invizibil. El stia ca acesta la scapat de multe ori, in viata sa, de accidente, de oamenii rai si de moarte prin interventie supranaturala. La varsta de doisprezece ani, la primit pe Domnul Isus ca Salvator al sau.

De atunci, el privea inainte dorind sa traiasca in Ceruri pentru totdeauna. Datorită acestui context și a anilor de studiu al Bibliei, cu rugaciuni si posturi, lui nu i-a fost frica atunci cand trei ingeri, au aparut inaintea lui in puterea Duhului lui Dumnezeu si l-au luat, in prima sa calatorie in Rai. De atunci, Dumnezeu i-a acordat privilegiul de a vizita Raiul des, nu afara din trup, ci in Duh, asa cum si omul din Biblie a vizitat Cerul si Tronul lui Dumnezeu.

Tata compara lucrurile de le-a vazut si invatat cu Scriptura. De asemenea a citit si alte marturii, ale altor oamenii care au vizitat Orasul lui Dumnezeu si a gasit remarcabile acorduri in toate caile, prin care, Dumnezeu a făcut cunoscută Locuința Sa eternă. Dealungul anilor, tata spunea familiei noastre despre frumusetile si incantarile Cerului si despre Slava Tronului lui Dumnezeu. In primavara anului 1985, Dumnezeu l-a insarcinat, ca acest mesaj din Cer sa fie făcut cunoscut acestei generații. Este asa cum mama noastra odata spunea: Trebuie să fii cu mintea cerească dacă vrei sa fi un bun om pământesc. Prin urmare, suntem încântați să oferim această carte publicului cititor.

 „deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos”. (1 Ioan 1:3)


„ Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice”. (2 Corinteni 4:18)


„ Prin credinţă a părăsit el(Moise) Egiptul fără să se teamă de mânia împăratului, pentru că a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut.” (Evrei 11:27)

 

Partea intai: Marturia lui Oden Hetrick 

Cap. 1 - Ingerii din Cer

Imi v-a lua foarte, foarte mult timp sa va descriu toate vizitele mele in Rai. Asa ca din acest motiv sa facem o calatorie imaginara in Orasul Ceresc, iar eu voi fi ghidul dvs. Pe parcursul drumului, voi raspunde la multe intrebari care mi-au fost puse de cei interesati, despre casa lor Vesnica.

Prima mea intelegere a lui Dumnezeu si a creatiei Sale, a avut loc in armata, cand eram in spital cu luxatie la spate. Citeam din Biblie si ma rugam, cand lumina s-a stins, asa ca m-am intors cu fata spre perete si am inchis ochii ca sa adorm. Imediat am vazut zece ingeri, ce stateau in jurul patului meu. Aveau doi metri inaltime si trupuri masculine, foarte frumosi la chip, parul ca de aur si lung, imbracati in haine lungi stralucitoare. Prezenta lor era asa de reala, dar cand mi-am deschis ochii sa ii vad mai bine, nu am mai vazut nici un inger. Confuz, din nou m-am intors cu fata la perete, dar imediat ce am inchis ochii, ingerii erau vizibili ca mai inainte. Numai cu ochii trupesti inchisi, puteam sa vad ingerii si sa simpt prezenta lor, deoarece Dumnezeu mi-a deschis ochii spirituali pentru a putea privi lumea invizibila, unde EL locuieste.

Dupa cativa ani, cand posteam si ma rugam, Domnul Isus insusi a aparut in duhul meu, in timp ce studiam. Am crezut atunci ca iL iubeam din toata inima, din tot sufletul, cu tot cugetul si puterea mea, dar mi-a aratat ca dragostea mea pentru EL era, ca o picatura de apa intr-un canion. Am ramas uluit, dar m-am gandit ca daca Domnul Isus mi s-a aratat, inseamna ca trebuie sa fie o urma de speranta pentru mine.

Dupa cateva saptamani, a-m vazut si simptit prezenta unui inger stand langa niste pomuleti de piersici. Acest inger a aparut in duhul meu atunci cand, ochii mei fizici erau larg deschisi. Nu am stiut in acel moment, ca acel inger fusese trimis sa ma pregateasca pentru a vizita Raiul. Acesta mi-a zis ca in Rai, toata lumea iubeste pe toata lumea. Aceasta afirmatie m-a socat putin, deoarece tot ce stiam eu, era ca in casatoria propriu-zisa trebuie sa fii drept si sa iubesti o singura persoana. Insa ingerul a continuat sa imi explice ca dragostea din Rai, este nespus mai buna, este vesnica si pe departe mult mai minunata, decat dragostea pamanteasca inteleasa de noi. Iubirea din Rai, vine de la Dumnezeu si ne da o vesnica si perfecta pace. Ea aduce inaltare si o incantatoare satisfactie celor ce ajuta pe altii, aratand astfel iubirea lor pentru orisicine. NU exista lege impotiva iubirii, pe care Dumnezeu prin Duhul Sau, o pune in inima oricui doreste sa o primeasca.

Am inceput sa inteleg de ce dragostea mea pentru Domnul Isus, era asa de mica. Atunci m-am rugat Domnului, daca doreste, sa imi dea si mie din acea vesnica iubire, cu care iubeste EL, Mireasa Sa, Biserica.

 

Cap. 2 - Prima mea vizita in Rai

La scurt timp dupa aceasta experienta, in timp ce zugraveam o casa, trei ingerii au venit si au luat duhul meu, in prima mea vizita in Rai. Instant am fost acolo. Din acel timp, primul inger ce l-am vazut langa pomuleti de piersici, m-a luat de multe ori intr-un tur al Raiului, fiindu-mi ghid, aratandu-mi si descriindu-mi scenele si activitatile din Raiul lui Dumnezeu. Am invatat ca nu pot da odihna dorintelor sufletului, intr-o existenta temporara intr-un trup supus mortii si o lume a poftelor, pentru ca trebuie, si v-a fi schimbat. Adevarata realitate am gasit-o numai in orasul Etern al Raiului, unde duhul meu vesnic, a experimentat bucuria pura si fara sfarsit.

Dupa ce ingerul mi-a aratat multe lucruri din Rai, Duhul lui Dumnezeu a inceput sa imi arate lucruri de o mai mare natura sacra, in Sfantul Oras al lui Dumnezeu.

Multi m-au intrebat despre vizitele mele in Rai, cum am ajuns acolo, sau cum pot ajunge si ei acolo. Aici pe scurt, este intelegerea mea despre cum functioneaza aceasta. Suflarea lui Dumnezeu, suflata in Adam la creatie era Duhul lui Dumnezeu, iar Adam a prins viata ca un trup ce continea suflet, duh si Duhul Sfant. Acestea trei ocupau acelasi spatiu, in acelasi timp in trupul omului, prin urmare Adam a aparut ca o singura persoana.

Cand vizitam Raiul, duhul meu si un inger pe care-l vedeam, eram purtati impreuna de Duhul invizibil al lui Dumnezeu, in timp ce trupul si sufletul meu (natura mea umana) ramaneau jos pe pamant. Ca sa pot auzi chemarea Duhului Sfant, am petrecut mult timp in citirea si studierea Bibliei si in rugaciune, urmarind si asteptand (psalmul 130:6).

Intr-o anumita zi ochii mei spirituali au fost deschisi si m-am vazut in Duh, in Paradis. Am fost usor ridicat, acolo statea Domnul Isus cu ingerul pe care-l vazusem mai inainte. Realitatea acestui loc m-a impresionat atat de mult incat am zis „sigur, tatal meu trebuie sa fie si el aici pe undeva! ”. Atunci ingerul imediat mi-a raspuns „da, este chiar acolo!”. Ochii mei urmareau directia aratata de inger, iar acolo am putut vedea slab, oameni in randuri stand pe canapele, imbracati in cel mai pur alb. In partea stanga la jumatatea drumului in spate, tatal meu mi-a facut cu mana si mi-a zis „buna fiule!”

Aceasta scena imediat a disparut si m-am aflat din nou stand langa Salvatorul meu, aproape de mana Sa stanga. Mi s-a dat sa inteleg ca trebuie sa incetinesc ritmul inimii, ca sa pot intelege si crede toata realitatea, la tot ce imi era descoperit. Apoi unirea Duhului lui Dumnezeu care controleaza toate actiunile in cer, m-a facut sa iau mana stanga a Domnului Isus si sa intorc palma Sa spre mine. Sufletul meu se micsora in timp ce priveam la ciacatricea, de care se indoia Toma cand a zis „Afara daca nu voi vedea urmele cuielor in palmele Sale, nu voi crede!”. Cicatricea ce vedeam eu, era doar o mica gaurica, era ca o lacrima vindecata de la baza degetului Sau mare, spre cele doua degete centrale ale maini Sale. Atunci am vazut dovada pretiosului pret, ce EL l-a platit pentru omenirea-ntreaga, prin iubirea nevazuta. Dupa ce am vazut mana Racumparatorului meu, mi s-a spus „Acum tu trebuie sa crezi!”. Nu puteam sa-mi opresc lacrimile de durere, cand priveam la acea cicatrice si am inteles ca Domnul Isus a trebuit sa moara pentru pacatele mele. Dar multumirea mi-a adus lacrimi de bucurie, pentru ceea ce EL a facut, pentru ca EL m-a rascumparat, ma iubeste, imi da viziuni, ma ajuta sa inteleg dragostea cereasca si pentru ca, EL mi-a pregatit un loc si o locuinta perfecta.

 

Cap 3 - Cele trei diviziuni ale Raiului

Dumnezeu a zis lui Moise sa construiasca un loc pe pamant unde, oamenii se pot intalni ca aiba pacatele acoperite si sa invete sa se inchine lui Dumnezeu. Lui Moise i s-a zis sa construiasca un cort, dupa modelul ce l-a vazut pe varful muntelui. Iata cateva versete:

„Vezi să faci după chipul care ţi s-a arătat pe munte.” (Exodul, 25:40)

... „Cortul să-l faci după chipul care ţi s-a arătat pe munte” (Exodul, 26:30)...

„Ei fac o slujbă care este chipul şi umbra lucrurilor cereşti, după poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea să facă cortul: „Ia seama”, i s-a zis, „să faci totul după chipul care ţi-a fost arătat pe munte.” (Evrei, 8:5)

Acesta a fost modelul si este, in Orasul lui Dumnezeu. Asa ca Cortul lui Moise avea un locas Prea Sfant si un loc Sfant, unde preotii erau cei ce slujeau, iar in jurul acestuia era o suprafata mare, sau Curtea Exteriaora pentru oamenii de rand. Prezenta lui Dumnezeu se manifesta printr-un nor plin de Glorie, in locasul PreaSfant.

La fel si pe masura ce ne apropiem de Dumnezeu, care locuieste in Cer, cand intram prima data, este Curtea Exterioara sau suburbiile, apoi in Locul Sfant, apoi in locul PreaSfant, unde Dumnezeu sta pe tronul Sau. Cateva versete:

„Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului PreaSfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.” (Evrei, 8:1-2)

”Căci Hristos n-a intrat într-un locaş de închinare făcut de mână omenească, după chipul adevăratului locaş de închinare, ci a intrat chiar în Cer, ca să Se înfăţişeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu.” (Evrei, 9:24)

In aceasta vizita planuim sa vedem suburbiile Raiului, unde vom raspunde la cateva intrebarii inclusiv cele referitoare la iubirea din Rai. Apoi vom intra pe poarta dinspre est, vom gusta fructul din Pomul Vietii, vom merge pe strazile de aur si vom experimenta Raul Vietii, ca cristalul. Planuim sa vedem oameni acolo, cum sunt imbracati si ce fac. Apoi vom face un tur al palatelor si vom incerca sa participam la un banchet, unde Domnul Isus se afla meu in partea de sus a mesei.

Deasemenea, planuim sa intram in Locul PreaSfant unde, Dumnezeu sta pe tronul Sau iar Domnul Isus la dreapta Sa. In acest sacru loc PreaSfant, sfintii, hainele lor si Palatele lor sunt mult mai stralucitoare, deoarece se afla mai aproape de Dumnezeu si tronul Sau. Sunt multe nume date Raiului in Biblie, aici vom relata cateva:

Imparatia Vesnica [Daniel 4:3]

Cetatea Dumnezeului celui viu, Jerusalem [Evrei, 12:22]

Inaltul si Sfantul lacas [Isaia, 57:15]

Locasul Tau cel Sfant [Deuteronom, 26:15]

Jerusalem care este deasupra [Galateni, 4:26]

Templul lui Dumnezeu din cer [Apocalipsa, 14:17]

Imparatia Raiului (cerului) [Matei, 3:2 si 8:11]

Tronul din cer [Apocalipsa, 4:2]

Gasim din aceste nume si din multe altele ce sunt in Scripturi ca, Orasul Raiului este si intodeauna va fi in Cer. Iata cateva exemple:

„Sămânţa lui va dăinui în veci; scaunul lui de domnie va fi înaintea Mea ca soarele, ca luna va dăinui pe vecie şi ca martorul credincios din cer.” ( Psalmul 89:36-37)

„Cel ce umblă în neprihănire şi vorbeşte fără vicleşug, cel ce nesocoteşte un câştig scos prin stoarcere, cel ce îşi trage mâinile înapoi ca să nu primească mită, cel ce îşi astupă urechea să n-audă cuvinte setoase de sânge şi îşi leagă ochii ca să nu vadă răul, acela va locui în locurile înalte; stânci întărite vor fi locul lui de scăpare; i se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi. Ochii tăi vor vedea pe Împărat în strălucirea Lui, vor privi ţara în toată întinderea ei.”( Isaia 33:15-17)

„El Şi-a zidit cămara în ceruri, Şi-a întemeiat bolta deasupra pământului; cheamă apele mării şi le varsă pe faţa pământului. Domnul este Numele Lui!” (Amos, 9:6)

„Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică.” (2 Corinteni 5:1)

„Numaidecât am fost răpit în Duhul. Şi iată că în cer era pus un scaun de domnie, şi pe scaunul acesta de domnie şedea Cineva.” (Apocalipsa 4:2)

„Şi din Templul care este în cer a ieşit un alt înger, care avea şi el un cosor ascuţit.”( Apocalipsa 14:17, sau Apocalipsa 15:5 si 16:17)

„Apoi am văzut un scaun de domnie mare şi alb şi pe Cel ce şedea pe el. Pământul şi cerul au fugit dinaintea Lui şi nu s-a mai găsit loc pentru ele.” ( Apocalipsa 20:11 )

Orasul, unde Tatal v-a avea partasie cu poporul sau pentru totdeauna, se gaseste mereu in Cer, de la creatia sa, inainte de lumea aceasta si pana in eternitate. Dar chiar si pe pamantul acesta, Tatal a avut partasie cu parintele nostru Adam in Gradina Raiului. Iar Adam a avut partasie cu iubita lui sotie, al carei nume era Eva. Apoi toti trei, Dumnezeu cu Adam si cu Eva aveau o partasie divina, cu foate mult timp in urma, intr-un paradis al pacii despre care noi stim foarte putine.

Atunci cand neascultarea a intrat in aceasta frumoasa pictura, Dumnezeu a retras Duhul Sau din Adam si Eva. Apoi, EL a luat masuri drastice ca sa poata sa restaureze din nou legatura minunata ce o avea cu creatia Sa. A trimis pe Domnul Isus, Divinul Lui Fiu, ca sa plateasca plata pacatului nostru, care era moartea. Acum toti care se intorc din neascultare (pacat) si il urmeaza pe Domnul Isus, vor avea din nou partasie cu Tatal, iar Duhul lui Dumnezeu se va intoarce din nou, ca un porumbel plin de pace si iubire, pentru a locuii in oricine crede.

Relatia noastra din interior cu Duhul lui Dumnezeu, esta ca o partasie intre doi buni prieteni. Un prieten spune celuilalt „Haidem sa ne plimbam prin parc!”, iar celalalt prieten raspunde „Sunt total de acord. Sa mergem!”. Duhul Sfant este ca primul prieten care stie ce sa faca, iar noi suntem ca al doilea prieten care este prins de dorinta, de a actiona si dorim sa mergem dealungul drumului impreuna cu El. Domnul Isus a spus:

„Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” (Ioan, 15:14)

Trebuie sa imvatam aceasta supunere din dragoste pe acest pamant, daca nu, vom invata in suburbiile Raiului acolo unde vom merge.

„Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” (Ioan, 14:15)

„Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (Ioan, 14:21)

 

Cap 4 - Celelalte suburbii ale Raiului

Orasul Cerului este ca un cub in patru colturi (Apocalipsa 21:16). Lungimea, latimea si inaltimea Lui sunt de 2414 km, fiecare. Dar in spatiu, Orasul Cerului apare mare si rotund, mult mai mare de 2414 km. Asta, deoarece Orasul Sfant este complet inconjurat de alte imprejurimi sau suburbii. Marginea exterioara a acestor suburbii este foarte larga, facand Raiul foarte mare, cat o planeta, iar cum am vazut la inceput acesta este situat pentru totdeauna in Cer. Insa, Orasul Raiului straluceste cu mult mai mult decat o planeta, asa vor straluci si cei drepti.

„Şi-a zidit Sfântul Locaş ca cerurile de înalt şi tare ca pământul pe care l-a întemeiat pe veci.” (Psalmul 78:69)

”(Pavel)... Pe la amiază, împărate, pe drum, am văzut strălucind împrejurul meu şi împrejurul tovarăşilor mei o lumină din cer, a cărei strălucire întrecea pe a soarelui.” (Faptele Apostolilor, 26:13)

„Atunci, cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor. Cine are urechi de auzit să audă.” (Matei 13:43)

Orasul Paradisului cu suburbiile lui, cu Lacasul Sfant si cu Lacasul PreaSfant, este cu mult mai mare decat Pamantul, iar de la sine se intelege ca este suficient din orice punct de vedere, sa furnizeze vesnic viata fiintelor spirituale, asa cum pamantul ne sustine viata fizica.

„Şi după cum am purtat chipul celui pământesc, tot aşa vom purta şi chipul Celui ceresc. Ce spun eu, fraţilor, este că nu pot carnea şi sângele să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu, şi că putrezirea nu poate moşteni neputrezirea.” (1 Corinteni 15:49-50)

„Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.” (Filipeni 4:19)

Acum, aceste suburbii din Orasul Cerului seamana cu cele de pe pamant. Au iarba, flori, copaci, umbre, pasarele si animale. Acesta este locul unde principiile spirituale trebuiesc invatate de acei sfinti, care pe acest pamant nu au avut o gandire spirituala mare. Nu este adevarat ca, deodata vom stii totul atunci cand vom ajunge in Rai. Crestinii de pe pamantul acesta sunt atentionati de Scriptura:

„Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului.” ( 2 Timotei 2:15)

Aceste suburbii sau celelalte imprejurimi, sunt locurile unde ajung prima data, sfintii veniti de pe pamant, iar in aceasta tranzitie de pe pamant in Rai, ei invata multe lucruri. Prima data ei invata ca inca pot vedea, auzi, mirosi, gusta, atinge si a-si aminti, iar forma trupului lor va fi una asemanatoare cu cel pamantesc. Aceasta forma este Duhul lor care este afara din trup. Cand sfintii parasesc corpurile lor de pe pamant, au o senzatie de libertate ca pasarile care zboara. Ei afla ca gandurile lor sunt clare acum, iar in campul vizual vor putea vedea cele doua taramuri, cel fizic si cel spiritual.

Cativa sfinti care sosesc in aceste suburbii, vor dorii sa ramana chiar aici, dar sunt incurajati sa se mute intr-o glorie superioara. Acum vorbind de modul de deplasare, este posibil in Rai sa te deplasezi dintr-un loc intraltul instant, doar gandindu-te. Insa, este mult mai interesant si edificator sa calatoresti incet, sa te  poti bucura de tot peisajul. Acolo sunt doua metode de a calatorii incet:

I- Putem sa ne miscam prin aer, cu gratia unui porumbel alb ce zboara deasupra pamantului. Mult mai incet putem calatori in acest mod.

II- Unii vizitatori ai raiului au numit aceste mijlocuri de transport, trasuri. Toti au dreptate, dar ceea ce am vazut sunt doar aceste trasuri, fara cai de foc sau roti de foc, iar ele nu sunt facute in asa fel sa atraga atentia asupra lor. Ele sunt doar ca sa serveasca anumitui scop, iar apoi dispar. Aceste trasuri (care), vin in diferite marimi, incepand cu cele deschise, de doua locuri pentru doi tovarasi, pana la cele de tip autobuz, trasuri deschise cu multe duble locuri.

Aceste trasuri calatoresc pe pamant, pe apa sau in aer, iar acesta este modul in care misca: Duhul lui Dumnezeu armonizeaza toate activitatile ce au loc in Paradis, decizand cand si unde actiunea sa aibe loc. Cand sfintii aud chemarea Duhului launtric al lui Dumnezeu, emotiile lor raspund cu bucuria dorintei de a merge, iar cel ce are totul in control, Duhul lui Dumnezeu misca trasurile in directia pentru plimbare.

Pentru ca Regatul Domnului (care se mai cheama si Tronul lui Dumnezeu) sa poata fi vazut in cer, trebuie sa fie un loc foarte mare. Iar, vorbind despre marime, Domnul Isus a zis ucenicilor Lui:

„Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?” (Matei 6:27)

Raspunsul, desigur, este ca nu pot. De aceea nu trebuie sa se ingrijoreze de ziua de maine. Dar, Domnul Isus ne-a descoperit un secret care in Rai iti da de gandit, sa adaugi un cot la inaltime. In vizitele mele din Rai, am observat ca oamenii apar sa aiba un metru si jumatate. Pe pamant un cot are 18 inch, dar cotul Raiului are 21 de inch. Asa ca o persoana in Rai de trei coturi inaltime are putin peste 63 de inch, cu putin peste, iar in total un metru si jumatate inaltime. Atunci cand este randul lor sa aduca Glorie lui Dumnezeu in fata tronului Sau, ei adauga un cot ceresc la statura lor, facandu-i peste doi metri inaltime.

 

Cap 5 - A invata pricipiile spirituale

Acum, sfintii in calatoria lor prin cer, fac pauza in aceste suburbii pentru a invata realitatile spirituale, ei sunt pregatiti sa inteleaga si sa se bucure de experienta lor in Orasul Sfant. Un singur lucru pe care-l invata este diferit, intre sfintii de pamant si sfintii spirituali din Rai. Iar a invata aceste lucruri ne imbunatateste vizita noastra.

„Omul dintâi este din pământ, pământesc; omul al doilea este din cer. Cum este cel pământesc, aşa sunt şi cei pământeşti; cum este Cel ceresc, aşa sunt şi cei cereşti. Şi după cum am purtat chipul celui pământesc, tot aşa vom purta şi chipul Celui ceresc.” (1 Corinteni 15:47-49)

Dumnezeu ne-A creat din trei parti: duh, suflet si trup. Dar, persoana reala, realul eu este doar sufletul meu. Mintea mea, inima mea, memoria mea, emotiile mele, puterea mea de ratiune, acestea sunt realul eu. Acestea sunt sufletul meu, persoana mea reala, invizibila si vesnica. Sufletul meu este modelat la fel ca trupul meu si se potrivesc perfect, asa cum o mana se potriveste intr-o manusa.

Dumnezeu ne-A dat noua un duh, prin care sa-L cunoastem pe EL si sa traim la un nivel mai inalt decat al animalelor. Dar din cauza neascultarii lui Adam este pacat peste orice suflet, impregnat in fiecare persoana, iar singura cale de scapare este sa ii cerem Domnului Isus sa ne stearga pacatele, sa ne salveze de la Pedeapsa Vesnica si sa ne rascumpere pentru viata vesnica impreuna cu EL, in Paradis.

Un suflet pacatos foloseste trupul pentru a-si satisface placerea temporara ce o da pacatul. Dar un suflet rascumparat, fiind eliberat din pacatul inpregnat, este unit cu duhul, iar in timp ce se bucura de lucrurile Domnului in aceasta viata, priveste inainte spre placerile spirituale din vesnica fericire cereasca.

„Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.” ( Romani, 8:6 ) 

Un suflet rascumparat si duhul ocupa acelasi spatiu in acelasi timp in trup, iar in Rai, ei apar ca o singura persoana spirituala. Duhurile in Rai nu au infirmitati sau semne de varsta, dar ele sunt recunoscute ca si aceleasi persoane care au trait in trup de lut, pe pamant. Dupa ce acest trup de tarana este inviat si schimbat, sfintii vor locuii in Cer in corpuri glorificate, precum al Domnului Isus.

„ (Domnul Isus)  El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele şi hainele I s-au făcut albe ca lumina.” (Matei 17:2)

„Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” ( 1 Ioan 3:2 )

 

Cap 6 - Frumosul secret din Rai

Iar acum am pastrat partea urmatoare pana la ultima clipa, inainte de a intra pe poarta din est, deoarece stiu ca atunci cand vei auzi acest minunat secret despre Rai, vei face tot ce sta in puterea ta, sa te pregatesti pentru finalul caltoriei, spre pamantul vesnic.

„Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El şi legământul făcut cu El le dă învăţătură.” ( Psalmul 25:14)

Secretul legamant al lui Dumnezeu, simplu incepe cu vesnica tovarasie. Luati in considerare ca atunci cand Dumnezeu a creat acest pamant, EL a pus doi fara de pacat insotitori, intr-un paradis perfect si avea o divina partasie cu ei. Insotitorii, in Paradis cu partasia Creatorului lor, este prin urmare perfecta dorinta al lui Dumnezeu, deoarece Domnul a numit aceasta creatie „buna”, iar apoi a binecuvantat-o.

Da, Adam si Eva pacatuind, au pierdut lumina ce ii inconjura, iar un animal a fost ucis ca pielea lui sa acopere goliciunea trupurilor lor. Acest animal ucis a platit temporar vina pacatului de moarte ce l-au facut, prin varsarea sangelui lui, pana cand Domnul Isus a devenit sacrificiul suprem pentru pacatele noastre. Adam si Eva sunt acum impreuna in Rai, printr-un vesnic legamant.

Notati va rog si aceasta ca, Domnul Isus s-A numit MIRE (Matei 9:15) si ca Domnul a venit pe pamant pentru a castiga pentru EL, o vesnica companie, dandu-si Viata Sa si varsand Sangele Sau pentru Ea (Efeseni 5:25).

Aici sunt cateva remarcabile comparatii intre Adam si Domnul Isus:

I. Adam este o reprezentare a lui Hristos. Eva intruchipeaza Biserica, Mireasa lui Hristos.

II. Dorinta lui Dumnezeu a fost ca ei sa locuiasca in Paradis si sa comunice cu EL. Domnul Isus si Mireasa Sa Biserica, vor locuii in Paradisul Raiului pentru totdeauna in prezenta lui Dumnezeu.

III. Cand Adam a vazut ca Eva a mancat din fructul interzis, a ales sa manance si el. Dragostea lui adanca pentru ea, l-a facut dispus sa sufere consecintele impreuna cu ea, mai degraba decat sa fie despartit de ea. Domnul Isus a ales sa devina pacat pentru noi si sa sufere consecintele mortii, pentru ca Mireasa Sa sa poata fi cu EL.

IV. Adam a cazut intr-un somn adanc, iar Eva a fost creata din una din coastele sale. Domnul Isus a adormit (murit) pe cruce, iar din coasta Lui a curs sangele, ce curateste de pacate, pe toti aceia ce fac parte din Mireasa lui Hristos.

 

Cap 7 - Tovarasia din Rai

Adam si Domnul Isus nu sunt singurii care vor avea companie vesnica in Rai, deaorece prietenia si compania au fost scopul acestei creatii. Vezi tu, cand Dumnezeu a creat pe Eva pentru Adam, nu a fost ca si cum EL a facut un alt mar. A fost ca si cum EL a taiat un mar pe jumatate. Adam a fost facut doua jumatati, una masculina si una feminina. Aceasta diviziune nu a fost doar in lumea fizica, ci si in cea spirituala, taramul mental si spiritual. De accea o stricta relatie fizica pe pamant, nu satisface pe deplin dorinta omului si a femeii in ce priveste tovarasia. Trebuie sa fie o relatie care nu este afectata de timp, de spatiu sau de moarte, o relatie care uneste pe deplin doua suflete, doua gandiri si doua inimi.

Acum sa luam in considerare:

„Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită, dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.” ( Luca 20:34-36)

Dumnezeu a zis lui Adam si Eva in Geneza 1:28, sa fie roditori si sa se inmulteasca si sa umple pamantul. Acesta a fost o dorinta a lui Dumnezeu, pentru casatoria de aici de pe pamant, unde trupurile fizice imbatranesc si mor. In fact, un pasaj din Galateni indica ca, acolo nu va fi barbat si femeie (sau abilitatea de a te reproduce), in lumea urmatoare.

„Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.” (Galateni 3:28)

In Rai, toti suntem una in Hristos, nu vom mai muri ci vom traii vesnic. Totusi aceste pasaje ne indica ca o relatie intre un barbat si o femeie v-a fi diferita in lumea vesnica, fata de cea ce este acum. Faptul ca un om si o femeie sunt uniti in Domnul este clar descris in Corinteni 11:1-15, unde avem o ordine si o conducere Divina.

„Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este capul lui Hristos... 9. şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.” ( 1 Corinteni 11:3,9, 10)

In alte cuvinte, Divina oridine ce conduce este aceasta: Dumnezeu, Domnul Isus, Omul, Femeia, Ingerii. Aceasta ordine nu are intotdeauna efect in lumea aceasta, deaorece ingerii nu sunt intotdeauna recunoscuti, iar Hristos nu este capul in toate casele oamenilor. Prin urmare vom concluziona ca Dumnezeu, Domnul Isus, Omul, Femeia si Ingerii sunt fiinte vesnice, aceasta ordine Divina de conducere, v-a fi in totalitate implinita in vesnicia lui Dumnezeu. Iar ca nu cumva unirea dintre un barbat si o femeie sa nu fie clar descrisa, Scriptura continua si spune:

„Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie” ( 1 Corinteni 11:11)

„Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.” ( Luca 20:36 )

Ei sunt vesnici, fiinte spirituale cum sunt ingerii. Doar ca ei sunt mai mult decat ingerii. Ei sunt fii si fice ale lui Dumnezeu. Domnul Isus nu a anulat tovarasia in Cer, EL simplu ne-a spus ca fiintele ce au parte de invierea din morti, nu mai mor, nici nu se mai reproduc. Asa cum cortul lui Moise a fost o copie a celui original, asa si casatoria pamanteasca prevede un viitor permanent, marea unire in Rai dintre fiintele spirituale, masculine si feminine.

„Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi. Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup. Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică).”

Pe acest pamant, fiinta feminina locuieste intr-un corp femeiesc care este din carne si singe, este trup fizic si temporar. In Paradis ea locuieste intr-un vesnic trup spiritual. Ea continua sa fie tot femeie si arata ca o domnisoara, dar nu mai este deloc femeieasca. Trupurile spirituale glorificate nu mai au organe de reproducere, deoarece carnea si sangele nu vor mostenii Imparatia Cerurilor. Acelasi adevar este si la barbat. In Rai el locuieste intr-un trup spiritual. El arata tot a barbat, este tot masculin dar nu mai este deloc barbatesc.

Da, in Rai vor fi in continuare relatii de tovarasie intre om si femeie, dar ei locuiesc in trupuri Glorificate, nu in trupuri fizice ca pe pamant. Numai in casa lui Dumnezeu aceasta tovarasie va fii in sfarsit Vesnica. Pavel ne spune ca, femeia este din barbat (1 Corinteni 11:8), ca Eva din Adam.

„... le voi da în Casa Mea şi înăuntrul zidurilor Mele un loc şi un nume mai bun decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge.” (Isaia 56:5)

„Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.” (1 Corinteni 11:11)

„Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.” (2 Corinteni 6:18)

Acum luati in considerare aceste sase realitati:

1. Domnul Isus a platit pretul suprem pentru a-Si castiga o Mireasa

2. Cand Dumnezeu a creat pe Eva pentru Adam, EL a instaurat o taovarasie vesnica intrei cei doi, pentru ca atunci moartea nu exista.

3. Genul masculin nu este complet fara cel feminin, deoarece in Adam ei au fost creati ca unul.

4. Toti copii ce s-au nascut din rasa lui Adam, sunt doar jumatate dintr-un intreg perfect.

5. Dragostea este Vesnica

6. Fiecare din noi, ca si Domnul Isus, ne dorim o tovarasie eterna.

Prin urmare, asa cum Dumnezeu a lasat hrana pentru trupurile infometate, aripi pasarilor pentru a putea zbura in inaltul cerului, asa ca EL a facut Paradisul pentru iubire.

Dar singura cale de a intra in Paradis este Domnul Isus -  „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. (Ioan 14:6)

Eu sunt cu voi în toate zilele... (Matei 28:20)

Eu am venit în Numele Tatălui Meu... (Ioan 5:43)

Eu sunt Pâinea vie, care s-a coborât din cer... (Ioan 6:51)

Eu Îl cunosc, căci vin de la El şi El M-a trimis. (Ioan 7:29)

Eu sunt Lumina lumii... (Ioan 8:12)

Eu sunt de sus... (Ioan 8:23)

Eu nu sunt din lumea aceasta. (Ioan 8:23)

Eu sunt Păstorul cel bun... (Ioan 10:14)

Eu sunt Învierea şi Viaţa... (Ioan 11:25)

Eu sunt Alfa şi Omega... (Apocalipsa 1:8)

Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor. (Apocalipsa 1:18)

Eu sunt Cel ce cercetează rărunchii şi inima... (Apocalipsa 2:23)

 

Cap 8 - Cateva raspunsuri la intrebari

Acum iata intrebarile voastre:

I- O persoana care este singura pe pamantul acesta, v-a avea companie in Rai?

R- Da. Asa cum Dumnezeu a ales pe Eva pentru Adam, asa tot EL v-a alege tovarasiile in Raiul Sau. Domnul Isus nu a fost casatorit pe pamantul acesta, dar in Apocalipsa 19:1-9 ne vorbeste despre casatoria Lui in Rai.

I- Sotul meu de pe pamant v-a fi tovarasul meu in Rai?

R- Multi crestini casatoriti, au o relatie care include satisfactie spirituala, emotionala si sufleteasca. Ei impartasesc o dragoste pe care distanta nu o poate ascunde, nu o poate distruge, iar moartea nu ii mai poate pune capat. Iar daca viata lor de pe acest pamant a fost una fericita, dorinta lor este sa fie impreuna si in Rai, iar eu cred ca Dumnezeu le v-A indeplini aceasta dorinta. Pe de alta parte, multe casatorii nu sunt fericite, dar nu lasa ca o casatorie nefericita sa te intoarca impotriva conceptului de tovarasie fagaduita. Dumnezeu a creat pentru Adam o tovarasa, de care nu s-ar despartii, iar EL stie sa aleaga tovarasia perfecta in Rai, pentru fiecare copil din soiul lui Adam, ce a fost rascumparat. Daca noi pazim poruncile Lui Aici, EL isi v-A tine promisiunea Sa, Acolo.

I- Daca nu este casatorie in Paradis, atunci cum doi tovarasi isi exprima dragostea?

R- Un raspuns biologic nu este dragoste, este doar o expresie a dragostei, asa cum intrebarea a fost pusa. Dar Dumnezeu trebuia să-l facă una dintre intimitățile fizice pe acest pamant, altfel rasa noastra nu putea continua. In Rai sunt sapte intimitati, dar ele sunt spirituale, iar oricare dintre ele ar face ca relația pământească să pară un vis rău prin comparație. Intimitatile vesnice vor fi explicate in Orasul Sfant, acolo unde curand vom merge. Aceasta a fost o prezentare pe scurt.

Duhul arata la fel ca o persoana, dar doi dintre ei pot ocupa acelasi spatiu in acelasi timp si sa apara ca unul. De aceea un suflet si un duh, pot locuii impreuna in acelasi trup, ele sunt intime unul cu celalalt si cu acel corp. Frica de moarte este o dovada ca, sufletul si duhul sunt foarte incantati de viata, intr-un corp.

„După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă”. (Iacov 2:26)

Tovarasii de legamant in Cer (aceia uniti de Dumnezeu), vor locuii intr-un trup spiritual glorificat si de asemenea vor putea sa ocupe acelasi spatiu in acelasi timp, fiinta masculina si cea feminina vor aparea ca o singură ființă glorificată, unite ca doua voci ce canta in duet. Nu este nimic pe pamant care sa se compare cu extazul de durată al acestei intimități.

Duhul lui Dumnezeu impreuna cu duhul meu, deasemenea sunt incantati sa locuiasca impreuna in trupul meu ca unul, deoarece cand mi-am dedicat viata lui Dumnezeu, am fost atât de fericit, încât ore întregi nu am putut vorbi din pricina bucuriei. Iar aceasta intimitate spirituala v-a continua pentru totdeauna in trupul meu glorificat, in Raiul lui Dumnezeu.

„... Domnul este prieten cu cei fără prihană”. (Proverbe 3:32)

„Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el.” (Ioan 14:23)

O relatie fericita cu Dumnezeu a Duhului interior este necesara inainte ca cineva sa intre pe portile Orasului Sfant.

„ Cine păzeşte poruncile Lui rămâne în El şi El în el. Şi cunoaştem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat.” (1 Ioan 3:24)

 

Cap 9 - Intrand pe Porti

Acum suntem pregatiti sa ne apropiem de Orasul vesnic al lui Dumnezeu. Vom vedea lucruri care sunt foarte mari si foarte diferite, lucruri foarte complexe, detaliate si foarte frumoase, cu greu pot fi descrise. Voi incerca cat voi putea de bine, cu ajutorul Domnului, ca sa descriu aceste lucruri pentru tine, asa cum a facut si apostolul Ioan in Apocalipsa 21-22.

Acest Oras pe care l-A construit Dumnezeu, este Casa Tatalui nostru, o priveliște foarte emoționantă pentru privirea celor răscumpărati, nu doar din cauza stralucirii ei fermacatoare, ci datorită efectului său emoțional asupra celor care sunt sinceri, în legătură cu relația lor cu Domnul Isus, a celor care vor sa fie cu EL in casa Tatalui Sau.

(Mulți dintre noi avem oameni dragi, a căror dragoste ne determină să venim acasă. Este Casa mea vesnica. Acolo sunt cei dragi, palate si comori sunt acolo, iar acolo vei dorii sa ramai mereu, iar Bunul Dumnezeu mi-A cerut sa va spun aceste lucruri)

Apostolul Ioan a descris zidul acestui Oraș la fel de mare și de înalt și pentru că suntem aproape, pare să se inalte la vedere. In partea de est a zidului, chiar in fata noastra, acolo se gasesc trei porti. Fiecare dintre ele este inconjurata prin arce imense multicolore, având aspect ca sticla de geam colorata. Cele doisprezece fundatii sunt acoperite cu pietre pretioase de doisprezece culori diferite. O culoare de piatra pretioasa pentru fiecare fundatie. Culorile sunt in asa fel aranjate incat Orasul apare cateodata ca stand pe un curcubeu iar cateodata inconjurat de acesta.

Când vorbim și cântăm despre poarta de est, ne referim la poarta din mijloc a peretelui estic al Orasului Lui Dumnezeu. Aceasta poarta este importanta deoarece Dumnezeu si Domnul Isus stau pe Tronul Cerului, Ei stau cu fata spre interiorul acestei porti. De asemenea pe aceasta poarta din partea de est, Domnul Isus V-a conduce pe cei rapiti de pe pamant in Orasul Sfant, pentru a manca din Pomul Vietii, să sărbătoresca la Cina Nuntii Mielului, și să-și petreacă veșnicia conducând și domnind cu EL.

Cand sfintii rapiti de pe pamant, vor ajunge in fata acestui magnific Oras si vor batea in poarta estica și când glorioasa realitate spirituală din veșnica noastră Casă, răsare peste privirea noastră glorificată, vom fi atât de plini de extaz divin, încât vom striga ALELUIA (Laudat sa fie Domnul) si ne vom inchina lui Dumnezeu, ca și cum nu știam niciodată, că aceasta ar putea veni din ființa noastră cea mai interioară.

Va fi împlinirea cerească a ce s-a intamplat atunci cand Domnul Isus a intrat triumfator pe portile orasului Ierusalim, de pe pamant. Aici pe pamant, EL a fost respins, dar in Cer cu totii vom fi primiti.

Apostolul Ioan a spus că fiecare poartă este o perlă și toate cele douăsprezece porți nu sunt niciodată închise. O perlă este albă ca laptele și translucidă, vom putem vedea într-o perlă, dar nu putem intra prin ea. Cerescul Tron al lui Dumnezeu si al Domnului Isus are de asemenea, un aspect alb strălucitor si semitransparent ca o perlă. Porțile sunt ca niște perle, deoarece sunt ca lumina albă intensa. (Apocalipsa 21:21) Putem vedea IN această lumină, dar nu putem vedea PRIN ea. Cu toate acestea, putem trece prin această poartă a luminii perlate. Acesta este motivul pentru care se spune că nu este niciodată închisa. Dar nu stă deschisa, asa cum sta o ușă de pe pământ. (Domnul Isus pe pamant a trecut prin usa, in corpul Sau glorificat)

După ce intrăm prin poarta luminii alb-sidefate, vom vedea un imens coridor cu tavanele înalte, boltite și coridorul larg cam la saizeci si sase metri lungime, deoarece zidul Orasului are aceiasi grosime de saizeci si sase de metri. Nu există corpuri de iluminat acolo. Lumina vine de la Tronul lui Dumnezeu și începe ca o lumină albă foarte strălucitoare.

„Nu soarele îţi va mai sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi Dumnezeul tău va fi slava ta.” (Isaia 60:19)

”Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul.” (Apocalipsa 21:23)

Apoi, pe măsură ce această lumină este difuzată și reflectată de la structura în formă de bijuterie a acestui Oraș, acolo apare un spectru curcubeu care este amestecul a cinci majori culori: auriu, albastru, violet, rosu si verde.

Deci, vedem că efectul curcubeului nu se află numai în cele douăsprezece fundații, ci pretutindeni in intregul Oras, in care prima culoare cea aurie, este predominanta in majoritatea timpului.

„Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatră de safir, în chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care şedea pe el. Am mai văzut iarăşi o lucire de aramă lustruită, ca nişte foc, înăuntrul căruia era omul acesta şi care strălucea de jur împrejur; de la chipul rărunchilor lui până sus şi de la chipul rărunchilor lui până jos, am văzut ca un fel de foc şi, de jur împrejur, era înconjurat cu o lumină strălucitoare. Ca înfăţişarea curcubeului, care stă în nor într-o zi de ploaie, aşa era şi înfăţişarea acestei lumini strălucitoare care-l înconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului... ”(Ezechiel, 1:26-28)

Arcadele din stanga si dreapta, avand forma unei treimi dintr-un cerc, sau ca un curcubeu, duce la camere, care pe pământ ar fi numite birouri de afaceri. Aici, Ingerul care pazeste poarta are un dosar cu nume, starea spirituala si faptele fiecarui sfant al lui Dumnezeu. In acest hol suntem intampinati de ingerul portii, cu o urare de bun venit plina de bucurie, deoarece el știe cine suntem și pentru că îngerii îi aduc doar pe cei vrednici să intre în acest Oraș. Dincolo de această poartă se află unul dintre locurile în care Domnul Isus, își întâmpină poporul.

 

Cap 10 - In Oras

În fața noastră este acum zona Orașului numită Paradis, la dreapta Tatălui, Locul Sfânt și Curtea exterioară. Aici vedem străzile de aur, Pomul Vietii si Raul Vietii. Pomul Vieții este un rând de copaci de ambele părți ale râului, iar acestia produc douasprezece feluri de fructe, cate un fel pentru fiecare luna a anului (Apocalipsa 22:2). Dar există mai mult de un fel de fructe coapte la un momentdat. Un fruct este oferit vizitatorilor pentru a-l gusta are forma de para, are gust de piersică coaptă moale și este atât de suculent încât sucul său vă va coborî pe brațe și vă va picura pe coate. (Inainte, in Vechiul Testament preotii care intrau in Cort pentru a slujii lui Dumnezeu, trebuia să se spele pe mâini și, pentru a se asigura că au folosit suficientă apă, trebuia să-si lase jos brațele ca apa să le curga pe coate. Dar nu vă faceți griji, sucul din fructele cerești se usucă repede și nu îți pătează hainele frumoase.

Rândurile cu Pomul Vieții sunt mereu pline cu fructe. Cu cât sunt mai rapid consumate, cu atât reapar mai repede, iar apoi dispar. Copacii sunt mereu plini de flori și fructe în același timp. Aceste flori au un parfum încântător, care umple aerul și îi binecuvântează pe sfinții care se adună acolo.

Însoțitorii din ceruri petrec multe ore fericite în acest parc vorbind, cântând și râzând. De fapt, există întotdeauna cineva în apropiere, care râde cu suflet. Fiecare la rândul nostru ne exprimam dragostea și încântarea razand, în timp ce ne bucurăm de fructele gustoase și de florile parfumate si colorate, sau ne plimbăm și ne jucăm în râul de o lungime imensa.

Într-o zi ingerul ce imi era ghid, mi-a zis: „Astăzi vom merge sa pasim în Râul de Viață ca cristalul!”, iar eu am zis: „Dar am pantofii in picioare!”

Apoi m-am uitat la picioarele mele, iar ele nu aveau pantofi. Picioarele mele niciodata inainte, nu mi-au atras atentia in vizitele ce le-am facut in Cer, eu doar presupuneam ca am pantofi in picioare. Poate este din cauza că le purtăm tot timpul pe pământ, sau poate este din cauza unui vechi cantec despre oamenii care si-au pus pantofii si au mers peste tot, in Cerul lui Dumnezeu. Nu cred că purtăm pantofi în Rai și știu că nu mergem ci ne mișcăm cu grație ca pe patinele cu role, fără a sări în sus și în jos.

Așa că am pășit în râu și experiența a fost foarte stimulantă și captivantă. A fost prima mea experiență în atingerea apei Râului Raiului.

Acest cristalin, Râu al Vietii nu este rece și umed ca apa pământească. Putem respira sub suprafață, deoarece această apă este o manifestare sau o apariție a Duhului lui Dumnezeu. Mersul in acest rau este ca mersul in Duh, iar aceste ape îndepărtează cicatricile și amintirile păcatului din sufletele și mințile sfinților a căror casă este în Ceruri. Păcatele în sine, desigur, trebuiesc îndepărtate pe pământ, de sângele pe care Domnul Isus la varsat pentru noi, pe pământ.

„(Fiul lui Dumnezeu)... în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.” (Coloseni 1:14)

„Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veşnic, a sculat din morţi pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor, să vă facă desăvârşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui şi să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.” (Evrei 13:20-21)

„... Ale Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său.” (Apocalipsa 1:5)

Strazile de aur se afla pe ambele parti ale raului. Aproape de apă, încep să coboare în jos și continuă sub apa formând albia râului. Străzile de aur sunt clare, dar arată auriu, deoarece reflectă culoarea aurie predominantă a orașului. Aici efectul este ca perla, putem vedea in interiorul strazilor, dar nu putem vedea prin ele. De asemenea, râul este limpede, dar strălucește mai mult ca argintul. Străzile sunt pe ambele părți ale râului și au fiecare aproximativ 27 de metri lățime. In centrul fiecarei strazii este un gazon verde de 9 metri lățime cu un rând de copaci, ceva asemanator cu un bulevard. Copacii sunt numiti Pomul Vietii, cu cele doisprezece feluri de fructe, cate un fel pentru fiecare luna. Gazonul este format din iarbă groasă scurtă care crește din nisip alb. Există de asemenea, paturi de flori parfumate, frumos colorate proiectate și aranjate artistic. Acest parc cu copaci, străzi și râul, fac  douăsprezece spirale în jurul și din centrul Orașului spre exterior, catre poarta de est. Parcul are in jur de 42 km lungime si poate acomoda usor 144 milioane de persoane. Dar in toate vizitele mele in acest loc, mi s-a parut că sunt foarte puțini oameni aici.

Unii s-au întrebat despre cercurile familiale din Rai. Unirea de aici este diferită decât era pe pământ, deoarece, chiar si cei ce nu au avut familie pe pamant vor avea un tovaras aici, de care nu va fi despartit niciodata. Avem uneori un banchet în conacul nostru pentru prieteni și rude, dar toți își aduc tovarășii. Iar când participăm la alte banchete, mergem ca tovarăși. Asa cum Edenul a fost făcut un paradis etern pentru Adam și Eva, până când au căzut si Cerul a fost făcut pentru tovarășii care sunt restabiliți de la cădere, de către Domnul Isus, pentru a fi iubiți veșnici.

Nu există familii aici, așa cum există pe pământ. Dar, într-un sens spiritual, cei care sunt aici, sunt toti o singură familie, din Casa mare a Tatălui nostru Ceresc. Putem comunica prin ganduri, dar din moment ce nu putem asculta și vorbi cu toată lumea deodata, cea mai mare părtășie umană din Rai este între tovarăși.

Există, de asemenea, grupuri mici de însoțitori care vorbesc, ai putea spune, toti odată. Sunt si grupuri mai mari care ascultă o persoană interesantă și există, de asemenea, congregații care ascultă prezentări de pe platformă sau vizionează scene vizuale.

 

Cap 11 - Imbracamintea Cerului

Există trei haine diferite aici: haina Smereniei, haina Dreptății și haina de Slava. Pentru a fi îmbrăcați complet, le-am pus în acea ordine. Aici, în această zonă din paradis, intre suburbii și Locul PreaSfânt, trupurile sfintilor sunt permanent acoperite de o lumina alba, pura. Trupul poate fi un corp spiritual sau un corp glorificat, in oricare caz este alb. De când eram obișnuit cu culoarea pielii de porc a ființelor pământului, ma gandeam ca albul este destul de plictisitor. Dar mi-au spus că voi învăța să apreciez aspectul lor alb și moale opac si asa am facut. Dar există acolo culoare a părului, ochilor și buzelor lor.

„Binecuvântează, suflete, pe Domnul! Doamne Dumnezeule, Tu eşti nemărginit de mare! Tu eşti îmbrăcat cu strălucire şi măreţie! Te înveleşti cu lumina ca şi cu o manta”... (Psalmul 104:1-2)

Prima haina ce acopera trupul este haina Smereniei, de culoare alba si moale. (1 Petru 5:5) Este lunga și alba, arată ca o catifea moale opacă și se potrivește foarte bine, deoarece este facuta pentru a se potrivi. Această îmbrăcăminte a smereniei este destinată utilizării de zi cu zi în jurul palatului și pentru îndeplinirea slujbei umile. Este, de asemenea, numit halatul (sau haina) Mântuirii.

Apoi, acolo mai este o haina de un alb stralucitor de in, fina, care se numeste haina Dreptatii. Este purtata deasupra și acoperă complet haina smereniei. Haina dreptății are plinătate si ajunge până la picioare. Ea este, de asemenea, îngrijita.

„... Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici. (Apocalipsa 3:4)

„Mă bucur în Domnul şi sufletul meu este plin de veselie în Dumnezeul meu, căci m-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, m-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească şi ca o mireasă împodobită cu sculele ei.” (Isaia 61:10)

Ambii, barbati si femei sunt imbracati in acelasi fel, dar forma masculina se poate deosebi de cea feminina, chiar și atunci când sunt îmbrăcați complet. Această haină strălucitoare este purtată pentru banchete, pentru părtășie la Pomul Vieții și Râul Vieții, și pentru alte activități sociale în Locul Sfânt.

Veșmântul final este, haina Slavei și este fără mâneci. Este purtat pentru activități de laudă și închinare în Locul PreaSfânt. Este o haină foarte frumoasă cu fir de aur și decorată cu bijuterii. Să fii îmbrăcat în toate vesmintele  Cerului, vorbesc despre mântuire, dreptate și laudă. Aceste haine se compară cu hainele purtate de Aaron, marele preot.

„să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.”( Isaia 61:3)

Acest desen, a unui mare preot din Vechiul Testament, ne arata cum erau imbracati ei, atunci cand intrau in Locul PreaSfant, situat in Cortul lui Moise, pentru a slujii inaintea lui Dumnezeu. Prima sa îmbrăcăminte este o haină brodată din in alb. Pe deasupra ei, se află o haină albastră cu clopote aurii între rodii, în jurul tivului. Peste aceasta, este un efod de culoare albastru, violet, stacojiu și auriu. În jurul taliei sale este o brâu. Pe pieptarul sau auriu se gasesc doisprezece pietre pretioase in patru randuri, dupa cum urmeaza:

1. Sardius, Topaz, Carbuncle

2. Emerald, Sapphire, Diamond

3. Jacinth, Agate, Amethyst

4. Beryl, Onyx, Jasper

Pe capul lui este un Mitra. În mâinile lui se află un cădelnic umplut cu tămâie. În Rai nu suntem preocupați de mâine, pentru că astăzi suntem atât de fericiți și mulțumiți, insa marcăm perioade de timp. Zilele au o durată de 24 de ore și nu există nopți aici, dar există un timp de liniște corespunzător cu lumina slaba de aproximativ șapte ore. Celelalte 17 ore sunt partea strălucitoare a zilei, cu auriu ca, culoare predominantă și albastru ca următoarea culoare predominantă. Ziua începe cu zorii, ca să zic așa, a luminozității. În timpul luminii moi, tovarășii sunt împreună în conacul lor înclinat, vorbind, cântându-si între ei, bucurându-se de grădina de nuci și mirodenii, vizualizand audio si vizual scene de cunoastere sau delectare și alte lucruri pe care le vei învăța când vei veni să rămâi aici.

Există, de asemenea, un program de 7 zile de evenimente, a șaptea zi fiind în mare parte pentru activități de cult descrise mai târziu. Acolo sunt doisprezece luni intr-un an, 1000 de ani este un mileniu, 7000 de ani la o vârstă și șapte vârste de 49.000 de ani (sau 1000 de generații vorbind pe pământ), la o vârstă de vârste.

Privind acum spre centrul Paradisului, vedem că pământul se înclină ușor în sus, în timp ce urmăm strazile drepte, ducând de la poarta de est la acea înaltă structură din fața noastră. Acela este Locul PreaSfânt unde Dumnezeu este făcut vizibil pe Tronul Său. Vom vizita în curând, dar, mai întâi, să ne uităm la Conacul meu din Oraș.

 

Cap 12 - Conacele din Oras

((există și locuințe în împrejurimile exterioare sau în suburbii))

Acest conac este înconjurat de aproximativ zece acri de pământ și aproximativ un acru este suprafața de grădini de flori. Curtea din față este înconjurată cu arbori înalți de șapte metri si cu flori ce înfloresc constant, iar poarta este un foisor deschis în formă de inimă, acoperita cu trandafiri roșii parfumați, mai mici, fără spini. Acest foișor are scaune în interior în stânga și în dreapta. Am multe amintiri fericite ale vizitelor mele în acest loc.

Aceasta casa are trei etaje, cu un turn de cinci etaje, situat în colțul din dreapta, in față. O ușă dublă mare din acest turn, ne duce într-un antreu mare circular, de aproximativ douăzeci de metri în diametru. În dreapta, o ușă duce la o cameră mare, pentru banchete. În stânga, o ușă duce spre un living mare sau o sală socială. În centru este o scară pentru etajele superioare și o ușă către bucătărie și partea din spate a casei. Curtea din spate este o gradina de mirodenii, flori, fructe și nuci cu ascunzătoare de trandafiri unde tovarășii, au partasie împreună cu Domnul Isus. Pe pământ, Domnul Isus a apărut intr-un singur loc, la un momentdat. Aici, Domnul Isus apare in multe locuri, în același timp.

„Tu, care locuieşti în grădini, nişte prieteni îşi pleacă urechea la glasul tău: binevoieşte şi fă-mă să-l aud!” (Cantarea Cantarilor 8:13)

La etajul al doilea, există o bibliotecă de studiu, o sală de muzică care conține si un pian mare ca un instrument cu trei tastaturi și un balcon mare deschis, cu fața spre gradina de mirodenii. La etajul al treilea sunt camere pentru studiu, meditație și servitori. Există sfinți care doresc numai un spatiu mic in Rai, iar ei sunt slujitori aici, usieri si ingrijitori. Le place să vadă cum fructele din grădină sunt culese, uscate și păstrate cu nuci și mirodenii, pentru pregătirea unui banchet.

La timpul banchetului, tovarășii care dețin conacul își invită oaspeții care vin ca tovarăși. Domnul Isus stă în capul mesei, în timp ce proprietarii conacului, stau la capătul servitorului mesei. Stam pe scaune pentru doua persoane, cinam si ascultam cum Domnul Isus ne povesteste lucruri minunate pe care le vom imvata, le vom vedea si le vom face in Paradis. Acolo este un spirit de dragoste și comuniune foarte încântător. Platourile sunt trecute de la stanga la dreapta, conținand delicatese mici, precum căni cu unt de nuci și fructe uscate condimentate. Există si muzică moale melodioasă de la corurile îngerești, în timp ce buchetele de flori colorate, umplu aerul cu parfum dulce.

La nivelul inferior al acestui conac se află o comoară. Conține rânduri de dulapioare realizate din separatoare de sticlă transparentă. Aceste dulapioare au cam 60 cm latime, 120 cm lungime si 60 cm adancime, iar fiecare este umplut cu nestemate de diferite culori. Cand am vazut pentru prima data aceste comori, am zis ingerului ce imi era ghid: „Acestea sunt toate ale mele și cum am câștigat toate acestea? Mi s-a spus că Dumnezeu îi răsplătește cu o generoasa racompensa, pe sfinții Săi, chiar și pentru cele mai mici acte de bunătate.

„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi” (1 Petru 1:3-4)

„Şi oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata.” (Matei 10:42)

Acest Lacas Sfant al Cerurilor este un loc încântător in care sa fii, dar există glorii mult mai mari, de care se bucură sfinții care caută fața Dumnezeului Celui Preaînalt. Binecuvantat sa fie Slavitul Lui Nume in veci! Amin

 

Cap 13 - Templul Cerului

Privind acum din nou spre centrul Paradisului, vedem un turn rotund si maiestuos, stralucind cu toate culorile spectrului, chiar in centrul Orașului Cerului. Are peste 482 km lungime si aproape 1610 km inaltime. În caz că vă întrebați de distanțele uriașe ale Raiului, luati in considerare ca luna este la peste 370150 km deasupra pamantului și nu ne gândim la această distanță când privim luna. La fel și spațiile mari(distantele) din Rai, nu sunt o problema pentru sfintii si ingerii care locuiesc acolo.

Acest rotund turn este numit Templul Raiului, deoarece acolo se afla Tronul lui Dumnezeu si al Domnului Isus.

„Domnul este în Templul Lui cel sfânt, Domnul Îşi are scaunul de domnie în ceruri. Ochii Lui privesc şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor”. ( Psalmul 11:4)

„Al şaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Şi din Templu, din scaunul de domnie, a ieşit un glas tare, care zicea: „S-a isprăvit!” (Apocalipsa 16:17)

Spațiul dintre zidurile turnului se numește, Templul sau Locul PreaSfânt. Este locul PreaSfintei Prezențe a Dumnezeului Celui Preainalt, cea mai înaltă stare de existență pentru o persoană de pe planeta Pământ. Isaia a fost aici (Isaia 6:1). Aici sfinții devotați lui Dumnezeu, locuiesc în camere de încântare divină si privesc Fata lui Dumnezeu. Aceste Camere ale Palatului, se gasesc langa zidurile, ce inconjoara Tronul lui Dumnezeu si al Domnului Isus.

„Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie Îşi va întinde peste ei cortul Lui”. (Apocalipsa 7:15)

Sursa de lumina a Raiului este stralucirea Gloriei lui Dumnezeu si a Domnului Isus. Această lumină de glorie, face ca Tronul să fie atât de strălucitor, încât să apară ca zăpada pământească, atunci când soarele strălucește peste ea. Iar această Lumină, strălucește prin pereții Templului, făcând camerele de acolo, un loc foarte luminos pentru a trăi. Cateodata, Lumina este asa de stralucitoare incat peretii par invizibili iar cateodata peretii sclipesc de culorile curcubeului, ca un turn format din diamante, cu o lumină strălucitoare care se schimbă încet.

Lumina Raiului este, ca un răsărit de aur reflectat pe un cer albastru. În această Lumină, florile, fântânile și împrejurimile, strălucesc și sclipesc cu nuanțe delicate, de curcubeu. Cerul este un loc foarte frumos, nici jumatate nu am spus.

„(Rege al regilor) Singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin.” (1 Timotei 6:16)

Acest Templu al Raiului are trei porti. Nord, Est si Sud. Ne îndreptăm spre Poarta de Est, dar înainte de a ajunge acolo, mergem la cele trei Grădini ale Fântânilor care, înconjoară complet peretele exterior al Templului și sunt închise la marginea exterioară, de o delicata impletitura de nuiele.

Unele dintre aceste fântâni scantaietoare, sunt mici și blânde, iar altele se ridică la înălțimi mari. Acestea toate cad in bazine confecționate din bijuterii încrustate, complex concepute. Fiecare fântână și bazin este diferită și fiecare design este diferit. Din nou, această apă nu este rece și umedă. Este o prezență vizibilă a Duhului lui Dumnezeu, Care in Biblie este descoperit ca apa si ca undelemn, Care deasemenea a luat forma unui porumbel, a unui stalp de nor pe timp de zi, si un stalp de foc pe timp de noapte. La fel si in Rai, Duhul lui Dumnezeu se manifesta in multe feluri, cum ar fi fructul din Pomul Vietii, apa din Fantana de Cristal si Raul Vietii.

„Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmul 34:8)

„Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” (Ioan 4:14)

 

Cap 14 - Zidul Templului

Trecand prin Gradina Fantanilor, ajungem la poarta din partea de est a Templului. Zidul acestui Templu, apare ca facut din fulgi de zapada multicolorati, dar este de fapt o foarte masiva substanta. Avand 24 km grosime, în acest perete există spațiu pentru milioane de camere de toate formele, dimensiunile, descrierile și sunt proiectate pentru toate scopurile necesare, funcționării și administrării acestui Oraș.

În acest Zid al Lacasului PreaSfant, există camere numite temple de învățătură, acolo unde materia necesară este predată. Aici, copii care din orice motiv au murit prematur, sunt învățați cunoștințele cerești, de bază. Unii dintre acești copii se alătură corurilor îngerilor și oferă muzică pentru banchete sau alte ocazii, unde muzica este dorita. De asemenea in aceste incaperi, sfintii sunt invatati cunoașterea tovărășiei cerești. Ne propunem sa stam si sa ascultam pe profesor, intr-o clasa pentru copii și o clasă pentru însoțitori.

în acest zid al Templului, există camere cu ecrane de imagine, unde cunoașterea, este prezentată într-o revizuire tridimensională, a evenimentelor importante. Viața ta este înregistrată aici (iar aceasta este indeajuns pentru a tine pe oricine smerit). Unul dintre evenimentele analizate, este răstignirea Domnului. Chiar si in Rai, povestea Domnului Isus, este încă cea mai dulce poveste spusa vreodata. Nu ți-ar plăcea să vezi povestea Domnului Isus, asa cum a fost in realitate? ? ?

Acum, inainte de a intra in Templu si in Locul PreaSfant din Rai, lasa-ma sa-ti spun ca, nu este doar un alt loc de vizitat. Este foarte sacru, foarte sfintit și foarte diferit de lucrurile înțelese de majoritatea ființelor pământene. Dacă ar fi să considerăm dimensiunile existenței, ca fiind numerotate de la unu la șapte, Locul PreaSfânt al Raiului ar fi numărul șapte. Prezenta lui Dumnezeu in acest Templu, este cea mai înaltă stare a existenței umane și este numai pentru poporul sfânt al lui Dumnezeu. Este imposibil pentru mine, sa pot descrie lucrurile acestui Templu, in asa fel, incat sa poata fi intelese de toti aceia ce nu au o perceptie spirituala, deoarece înțelepciunea spirituală superioară, pare întotdeauna nechibzuită celor care nu o doresc.

„Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte”. (1 Corinteni 2:14)

„... să vă umpleţi de cunoştinţa voiei Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească;” (Coloseni 1:9)

Deci, cei care ar intelege ceea ce am de gând să descriu, trebuie să aiba inclinatie spirituala. Ei trebuie sa caute pe Dumnezeul Cerului si sa-L iubeasca cu toata inima, sufletul, cugetul si puterea. Si sa fie siguri, ca cei ce sincer iL cauta pe Dumnezeu iL vor si gasi. Cei care-l găsesc pe cel rau, nu l-au căutat pe Dumnezeu.

„Eu iubesc pe cei ce Mă iubesc, şi cei ce Mă caută cu tot dinadinsul Mă găsesc”. (Proverbe 8:17)

„Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima”. (Ieremia 29:13)

„Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13)

Biblia ne explica ca in Locul PreaSfant din Cortul lui Moise se putea intra odata pe an, doar de marele preot, era o ceremonie pentru pregatirea lui si imbraca haine speciale, care erau folosite doar in acest scop. Biblia deasemenea ne spune ca, atunci cand doi din fii lui Aaron au oferit foc strain Domnului, ceea ce EL nu a poruncit in Locul Sfant, Prezența Domnului i-a consumat și au murit. Rudele au scos trupurile lor moarte afara. (Leviticul 10:1-10) Domnul Insuși a spus că va fi tratat ca Sfânt, de către cei care se apropie de El.

„(dupa moartea lui Nadab si Abihu) Moise a zis lui Aaron: „Aceasta este ce a spus Domnul când a zis: ‘Voi fi sfinţit de cei ce se apropie de Mine şi voi fi proslăvit în faţa întregului popor.’” (Leviticul 10:3)

Deci, cu siguranță Locul PreaSfânt ar trebui să fie considerat și mai sacru. Nu incerc sa te sperii, ci doar sa iti spun că, cele mai înalte plăceri ale Cerului, nu sunt date, unor mofturosi nesfinti. Se dau celor care beau din Duhul lui Dumnezeu, cum bea un suflet însetat dint-un izvor rece de munte. Ele sunt date celor care respiră în Duhul lui Dumnezeu, cum ar respira parfumul florilor, într-o seară răcoroasă de vară.

„Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu; când mă voi duce şi mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?” (Psalmul 42:1-2)

Sfintii in Locul PreaSfant al Cerului deasemenea, poarta haine diferite fata de cele ce le poarta oriunde altundeva in Rai. Ei insusi sunt deasemenea special pregatiti, doar ca ei nu sunt limitati doar la o singura vizita pe an, deoarece există Palate cu camere, situate in interiorul zidurilor Templului, care se afla în Locul PreaSfânt. Sfinții însoțitori petrec mult timp, în aceste case cu camere. Din acestea, ei pot vedea fața lui Dumnezeu pe Tronul Său.

Inainte sa luam din cina Domnului pe pământ, ne examinăm pe noi înșine, ca să nu participăm fără să fim demni, caci poate te îmbolnăvești sau mori (1 Corinteni 11:23-33). Am încredere că indemnurile de mai sus, ne-au ajutat să ne examinăm și să ne pregătim noi insine, pentru intra si sta in prezenta Domnului, in Templul Cerului.

„Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” (Psalmul 19:14)

Paradisul, care se numeste si Locul Sfant, il vom parcurge mai tot timpul prin metoda incet. Aici in Templul Locului PreaSfant vom merge, in mare parte, prin gand.

 

Cap 15 - Odaita copiilasilor

Mergem mai întâi la odaia copiilor, din peretele care înconjoară Locul PreaSfânt. Aici sufletele pruncilor de pe pământ, inclusiv sugarii prematuri, încep să-și dea seama de existența lor. Pruncii sunt asezati in clase, de catre Ingeri, in comformitate cu abilitatile lor stiintifice, muzicale, artistice, sociale, etc. Apoi ei sunt invatati cunostintele si calificarile Cerului, de catre foarte blanzi si iubitori ingeri si sfinti. Pruncii si ingerii lor invatatori, locuiesc in Lumina lui Dumnezeu Tatal si a Mielului, Domnul Isus. Aceasta Lumină, strălucește prin acest zid și prin aceste încăperi, în drumul său spre lumina Orașului Raiului. Domnul Isus a zis despre cei mici:

„Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui Meu, care este în ceruri”. (Matei 18:10)

Intr-o zi hotarata, ingerul invatator aduna studenții absolvenți, la o adunare, într-o încăpere foarte mare. Aici sunt abordati de o ființă masculină și feminină, care sunt însoțitori. Ascultă cum ființa feminină, le vorbește copiilor:

** Copii, am venit la voi prin voia Domnului Isus, care ne iubeste si S-a dat pe Sine Insusi pentru noi, ca EL sa ne aduca si pe noi in prea frumoasa Lui casa, Orasul Sfant al lui Dumnezeu, unde locuiti acum.

Si noi suntem de pe pamant ca si voi, si am venit aici ca sa fim parintii vostri spirituali si sa va adoptam ca, copii ai nostri spirituali. Dumnezeu Tatal vostru ceresc, este incantat sa va aiba in Casa Sa și niciodată nu v-a mai trebui să suferiti, lucrurile pământului.

Ingerul vostru, va instruieste in perfecta Lege a Slobozeniei, care este Cuvantul lui Dumnezeu. Și în propriul vostru beneficiu personal, să aplicați cu toată inima, sufletul, mintea și puterea, înțelegerii acestor principii. Lasati ca aceste cuvinte pure ale lui Dumnezeu, sa se scufunde adânc în intelectul, emoțiile și voința voastra, ca acolo să crească, ca semințe, în rodul Duhului, să va facă dulci, amabili, blânzi, iubitori și răbdători. Atunci veti fi plini de laude, închinare și adorare față de Creatorul Vostru Divin si Rascumparator, aratand dragoste celorlalți cu o mulțime de îmbrățișări și sărutări. **

Acești copii ordonați și ascultători iau aceste cuvinte ca permisiune la părtășie. Așa că încep să râdă, să se îmbrățișeze și să se sărute unul pe altul. După un minut sau ceva mai mult, mama lor spirituală adoptiva spun: Copii, salvați câteva îmbrățișări și sărutări pentru părinții vostri adoptivi!

Auzind aceasta, baietii si fetitele tabarasc ca un nor în jurul părinților lor spirituali, care sunt încântati de îmbrățișările și sărutările acestor copii mici si dragi, cu brațele lor dolofane și cu înfățișările lor dulci si inocente.

După ce fiecare copil este îmbrățișat și sărutat de ambii părinți adoptivi, copiii își reiau locurile ordonat. Apoi, tatal lor spiritual spune: Copii, Domnul Isus vine foarte curand. Urmati-ma si faceti asa cum fac eu.

Imediat ce acest cuvint urmati-ma este rostit, cei doi parinti uniți ca unul, în intimitatea Perfecțiunii, deoarece aceasta este cerința de a sta în prezența lui Dumnezeu. Parintele instructor se departeaza acum de copii, iar un obiect luminos se apropie de la mare distanță. Parintele instructor apoi îngenunchează și își așază frumoasa coroană bijuterie, în fața lui. Văzând toate acestea, copiii, care încearcă să urmeze instrucțiunile, sunt puțin perplecsi, caci nu se put uni, așa cum au făcut-o părinții lor, nici nu au coroane care să le se așeze în fața lor. Deci atunci când părintele instructor îngenunchează și ridică mâinile în închinare, copiii sunt ușurați și fericiți să poată măcar, să îngenuncheze și să ridice mâinile.

Lumina stralucitoare ce se apropie este Domnul Isus, insotit de o multitudine de fiinte ceresti. Domnul Isus vine la o înălțime, care permite tuturor să-L vadă clar. EL, este așezat pe un tron auriu și frumos elaborat, dar de dimensiuni convenabile. Însoțitorii Lui stau în spațiu din jurul Lui.

Apoi Domnul Isus zice: Lasati copilasii sa vina la Mine!

Imediat parintii lor zic: Copilasi, veniti la Domnul Isus!  Apoi se ridică și merge până la mâna dreaptă a Domnului Isus. Copilasii deasemenea, se ridica sus la Domnul Isus, a cărei înfățișare zâmbitoare castiga inimile lor. Pe măsură ce copiii stau într-o formație îngrijită inaintea Domnului Isus, El se îndreaptă către îngeri de la stânga Lui, care oferă fiecărui copil o coroană de aur strălucitoare. Aceasta coroana reprezinta viata vesnica. Cand fiecare copilas poarta o coroana, Domnul Isus întinde mâinile Lui spre ei, provocând ruperea formatiei copilasilor, apoi se aseaza și se înalță într-o formație asemănătoare cu norii, din jurul Lui, fiecare copil asteptand sa imbratiseze si sa sarute pe Domnul Isus. Aceasta scena dureaza pana cand, fiecare copil este imbratisat, sarutat si binecuvantat de Domnul Isus si absolvit in gradul următor. Apoi Domnul Isus, impreuna cu anturajul Sau, pleaca, lasand copilasii plini de realitatea dragostei Salvatorului lor, si plecand cu însoțitorii acestei clase in al „ noulea cer”, locuind in Rai si traind in Duh.

 

Cap 16 - O clasa pentru partenerii legamantului

V-am promis ca vom vizita clasa unde doamnele si domnii, sunt invatati in ce inseamna tovarasia Cerului, relatia vesnica intre tovarasi in conditia perfecta a Cerului.

In undele din vizitele mele in Rai, m-am alaturat activitatilor de acolo. Una din aceste activitati era, invatarea unei clase de barbati si femei, despre conceptul de însoțitor al legământului. Motivul pentru care predau această clasă, se datorează faptului, că am învățat acest subiect în timp ce trăiam pe pământ. Este un fapt din Rai, că nu putem fi răsplătiți în Cer pentru ceva ce nu am făcut pe Pământ. Iar lucrurile pe care le învățăm în Rai, trebuiesc predate de catre cineva care, a invatat acestea, in timp ce slujea lui Dumnezeu pe acest pamant. Fiecare subiect spiritual, trebuie invatat mai intai de la Insusi Domnul Isus, înainte ca noi, ca oameni, să-i învățăm. Aceste lucruri pot fi învățate și predate, atât pe pământ, cât și în ceruri.

Așa că, într-o zi, când m-am ridicat să-mi predau cursul, am observat pe Adam și Eva în secțiunea din stânga spate a auditoriului și m-am întrebat de ce au venit la clasa mea. M-am gandit ca sigur, ei trebuie sa stie mult mai multe, despre conceptul de însoțitor al legământului, decat stiu eu. Duhul lui Dumnezeu mi-a făcut cunoscut faptul, că la fel ca Domnul Isus pe pământ, care a urmat ritualul botezului in apă, asa si partenerii in Rai, trebuie sa urmeze procedura de participare, la o clasă de însoțitor al legământului.

Cu toate acestea, m-am simțit ca omul care, cum povestea spune, ca se afla în Rai, descriind marea inundație din Johnstown, Pennsylvania, cand cineva ii spune ca si Noe a fost in audienta la EL!

Mergem acum la un auditoriu spațios, cu camere mari pe ambele părți. In timp ce ne intoarcem fata spre platforma, vedem în stânga un grup mare de bărbați și doamne. Ființele îngerești strălucitoare ii aranjează astfel, încât bărbații și doamnele să se așeze pe scaunele lor alternativ, o doamnă și un bărbat, o doamnă și un bărbat, etc, până se umple toate locurile. Iată discursul acesta:

„Tovarasul meu si cu mine vă salutăm, prin harul lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, care ne-A binecuvantat cu toate binecuvantarile duhovnicesti din locurile ceresti, prin Domnul si Salvatorul nostru Isus Hristos. Este buna placere a Tatalui vostru, sa va dea Imparatia Cerurilor. Bineativenit in aceasta clasa, și la cunoașterea lucrurilor care te vor face demn, să te alături celor care se închină cu o bucurie extrema, in Locul PreaInalt si in prezenta lui Dumnezeu!”

Căutând fața lui Dumnezeu si supunandu-va Cuvantului Sau, voi sunteti aceia, chemati, alesi si credinciosi, prin urmare, suntem privilegiati să participăm la acest studiu aprofundat, despre relația lui Hristos cu Mireasa Sa, Biserica si conceptul de însoțitor al legământului și intimitățile Cerului.

Sa incepem cu cateva cuvinte ale apostolului Pavel, din 1 Corinteni 11:3-11,15:

„Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este capul lui Hristos. Orice bărbat care se roagă sau proroceşte cu capul acoperit îşi necinsteşte Capul său. Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau proroceşte cu capul dezvelit îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă. Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească. Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentru că el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului. În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat, şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei. Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. Pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung, pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului”.

Gasim in acest pasaj, divina ordine ce guverneaza - Dumnezeu, Hristos, omul, femeia si ingerii. Printre oamenii fizici de pe pământ, aceasta ordine nu este implinita complet. Dar in acest Oras al Cerului, toată lumea este spirituală și această ordine divină de conducere este în plin efect. Bărbatul și femeia nu sunt niciodată independenți unul de celălalt, dar în timp ce scopul lor pe pământ era fizic, in Cer acesta este spiritual. Cat timp pe pamant ei au reprezentat pe Hristos si Mireasa Sa, Biserica, in Rai, barbatul si femeia sunt Mireasa lui Hristos. Pe măsură ce Hristos este în ceruri, unindu-Se spiritual cu Mireasa Sa, Biserica, deci bărbatul și femeia sunt în ceruri uniti, print-o unire spirituală.

Ne intalnim astăzi aici, pentru a lua in considerare această unire spirituală și cele șapte intimități ale tovarășilor veșnici. Sa incepem cu creatia lui Adam.

„Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ”. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” (Geneza 1:26-27)

Trupul lui Adam a fost facut din tarana, dar viața lui Adam este Respirația și Spiritul lui Dumnezeu. Însoțitoarea lui Adam, era o coastă din trupul lui, aleasa, creata si data lui, de Dumnezeu. Eva nu a venit dupa voia lui Adam, ci din voia lui Dumnezeu. Eva a luat parte și a împărtășit viața lui Adam, pe măsură ce Mireasa ia parte și împărtășește viața lui Hristos.

Adam a dorit sa moara, ca sa fie cu Eva, deoarece cand aceasta a gustat din fructul interzis, a gustat si el. Domnul Isus a murit, de asemenea, pentru ca Mireasa Sa, să fie cu El. Dar căderea omului nu a fost un accident în planul lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu a intenționat, ca omenirea să obțină cunoașterea binelui și a răului, pentru a fi mai mult ca EL.

„Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” (Geneza 3:22)

Încă de la început, Dumnezeu a intenționat ca bărbații și femeile, să se asemene foarte mult cu EL, cum a spus EL: „după chipul Nostru, după asemănarea Noastră, ca unul dintre noi!”

Trăim acum, fie ca muritori pe pământ, fie ca duhuri in Cer, dar cand Domnul Isus isi intregeste Mireasa Sa, in ziua invierii, cu totii vom avea trupuri glorificate, ca al Lui.

„El va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile”. (Filipeni 3:21)

Atunci vom fii completi, duh, suflet si trup glorificat in Orasul lui Dumnezeu. Atunci vom lua parte la Viața Duhului lui Dumnezeu si ne vom bucura de locul nostru, in divina ordine de conducere. Atunci barbatul si femeia vor fi tovarasi printr-un legământ ceresc etern și se vor bucura de tovărășia lor, prin șapte intimități spirituale.

 

Cap 17- Sapte intimitati spirituale

( Clasa continua )

I. Prima intimitate, este încântarea de care se bucură un suflet spiritual, pe măsură ce locuiește într-un corp glorificat și simte deliciile, din acest Oraș Celestial. Aceasta este intimitatea FIINTEI. Se va împlini în trupul tău glorificat, după înviere.

„Dumnezeul păcii să vă sfinţească El Însuşi pe deplin şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos”. (1 Tesaloniceni 5:23)

II. A doua intimitate, este Duhul lui Dumnezeu unit cu duhul tău, astfel încât să apari ca o singură persoană. Desigur, nu ai fi aici fără această experiență, insa dupa inviere deasemenea, vei fi unul cu Duhul lui Dumnezeu in trupul tau glorificat. Deoarece Duhul lui Dumnezeu locuieste in fiecare persoana si controleaza toate activitatile, în această Casă eternă a celor răscumpărați, El își pune îndrumarea Lui atât de delicat în mintea ta, încât crezi că este dorința ta. Aceasta este intimitatea DUHULUI sau a BOTEZULUI.

III. Intimitatea numărul trei, este intimitatea VINULUI. Este o sărbătoare de dragoste, pentru petrecere, din Duhul lui Dumnezeu ca Vin Nou al Raiului. Ai ţinut vinul cel bun până acum. (Ioan 2:10.

IV. Două ilustrații vor introduce, intimitatea numărul patru. Asa cum esti acum, unul cu Duhul lui Dumnezeu si asa cum Adam si Eva, au fost inițial împreună ca unul, deci tovarășii de aici se pot uni impreuna, barbatul si femeia ca o singura persoana. După înviere, trupurile noastre glorificate vor putea să se unească în același mod. Această intimitate este necesară pentru închinare în Locul PreaSfânt. Se numește PERFECȚIUNE, o intimitate importantă și mult folosită în Rai. În această intimitate suntem numiți Fii ai lui Dumnezeu.

Dumnezeu i-a făcut pe Adam și Eva dintr-un bulgare de lut (Geneza 2:23). Dumnezeu se intalneste cu poporul Sau la tronul milei, iar acest tron al milei este supravegheat de doi heruvimi, ambii facuti dintr-o bucată de aur (Exodul 37:7-8). Hristos si Mireasa Sa, Biserica, vor deveni UNA. Legământul căsătoriei, este o umbra pământesca a Cerului, adevarata realitate.

„De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup”. (Efeseni 5:31)

O femeie nu ar trebui să se roage decât, dacă este acoperită (1 Corinteni 11:5-6), iar un om nu trebuie să apară înaintea Domnului gol (Deutronom 16:16). In aceasta intimitate a Perfectiunii, ambele aceste cerințe sunt îndeplinite, omul se umple iar femeia este acoperită, iar cei doi ca unul, sunt acceptati să se închine în prezența lui Dumnezeu.

„Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie”. (1 Corinteni 11:11)

V. Aceste prime patru intimități, te pregătesc să slujești în prezența lui Dumnezeu, pentru că produc un extaz atât de sublim, încât nu poate fi oprit. Și, din moment ce expresia acestui extaz, ce include toată inima, sufletul, mintea și puterea ta, este adevarata inchinare și trebuie să fie exprimata lui Dumnezeu. Asa ca intimitatea numarul cinci, este intimitatea INCHINARII, când s-au unit tovarașii plini de Duh, în Locul PreaSfânt al Raiului. Atunci, chiar prezența lui Dumnezeu le aduce o bucurie minunata, iubire și laudă catre Tatăl lor Ceresc!

„Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.” (Iuda 24-25)

VI. Dupa inchinare, sfintii au incheiat exprimarea dragostei lor catre Dumnezeu, apoi ei se supun complet controlului Duhului Sfânt, Care îi poartă până la Tron, unde Dumnezeu respiră asupra lor. Dumnezeu a suflat peste Adam, Suflet de Viata. Domnul Isus a suflat peste discipoli Sai, Duhul Sfant. Dumnezeu respiră asupra sfinților Săi din cer, o răsplată extrem de mare (totul in acelasi timp). Aceasta este intimitatea RAPIRII.

„După aceste întâmplări, Cuvântul Domnului a vorbit lui Avram într-o vedenie şi a zis: „Avrame, nu te teme; Eu sunt scutul tău şi răsplata ta cea foarte mare.” (Geneza 15:1)

„Trimite lumina şi credincioşia Ta ca să mă călăuzească şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale! Atunci voi merge la altarul lui Dumnezeu, la altarul lui Dumnezeu, care este bucuria şi veselia mea, şi Te voi lăuda cu harpa, Dumnezeule, Dumnezeul meu!” (Psalmul 43:3-4)

VII. Intimitatea finala, este atunci cand tovarasii devin una in Hristos si in Dumnezeu, aceasta este intimitatea IMAGINII DIVINE.

„În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi”. (Ioan 14:20)

Acestea sunt cele șapte intimități, dintre tovarășii legământului, din acest Paradis Etern. Iar acest Paradis este mult mai bun, decât Grădina Edenului.

Când părăsiți această cameră, vă rog să ieșiți prin dreapta dvs. Încă un anunț, apoi poți să te ridici și să fii respins. Însoțitorul tău, al legământului Dumnezeiește-ordinat, este doamna din dreapta ta! (Sfarsitul clasei)

Acești însoțitori se cunoșteau unul cu altul dinainte, dar acum intră mai complet în părtășia Cerului și într-o superioara fericire de închinare, in Locaul PreaSfant.

De aici, acești însoțitori vor merge in camera conacului instructorului, iar aceasta este deasemenea locata, in zidul Templului. Acesta v-a fi urmatoarea noastra oprire, dupa o scurta introducere.

 

Cap 18 - Camerele Palatului

Toti aceeia ce vor intra in Rai au viata vesnica, dar nu toti primesc aceeasi rasplata. La inviere noi suntem schimbati in realitate, din forma fizica in cea spirituala, dar nu suntem schimbati de caracter. Tot ce este necesar, pentru a intra în Cer și pentru a obține viața veșnică, este să ne spălăm păcatele de neascultare în, sângele curatator al Domnului Isus.

Dacă vreti recompense și caracter spiritual in Rai, pe pământ in timp, trebuie să vă adăugați la mântuirea voastră(credinta), o cunoaștere a lucrurilor spirituale nevăzute. Trebuie să primiți Duhul lui Dumnezeu, ca ghid de încredere și sa-L lăsați să vă învețe despre Domnul Isus si despre lucurile viitoare. Trebuie sa va lepadati de caracterul vechi si de toate faptele rele si sa va imbracati cu o natura noua, la fel ca a Domnului Isus. Apoi, trebuie sa i-L urmati pe Domnul Isus in slujire smerita, pentru toata omenirea. Sfinții din ceruri sunt diferiți în glorie, stralucire și cunoaștere. Lasati-ma sa va incurajez, sa iubiti pe Domnul Dumnezeu cu toata inima, sa ascultati de poruncile Lui si sa cautati neincetat, fata lui Dumnezeu.

„Este semănat trup firesc şi înviază trup duhovnicesc. Dacă este un trup firesc, este şi un trup duhovnicesc”. (I Corinteni 15:44)

„Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit”. (Romani 19:9)

„ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava acum şi în ziua veşniciei. Amin.” (2 Petru 3:18)

„Dacă, deci, aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.” (Coloseni 3:1)

„Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” (Romani 8:14)

„Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.” (Ioan 16:13)

„cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre si să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.” (Efeseni 4:22-24)

„De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.” (2 Petru 1:5-7)

„Făliţi-vă cu Numele Lui cel sfânt! Să se bucure inima celor ce caută pe Domnul! Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui!” (1 Cronici 16:10-11)

In Sfantul Lacas, am vazut raul de cristal, Pomul Vietii si strazile de aur. Am văzut casele orașului, plăcute și încântătoare, asemanatoare cu cele de pe pământ. Am văzut, de asemenea, că sfinții de acolo arata mult, ca oamenii de pe Pământ. Dar Palatele, ființele, sfinții și îmbrăcămintea pe care urmează să o vezi, aici, în Locul PreaSfânt, vor fi foarte diferite. Acești sfinți trăiesc aproape de Tronul strălucitor al lui Dumnezeu și sunt îmbrăcați într-o lumină atât de strălucitoare, încât îi puteți vedea doar dacă sunteți unul dintre ei. Sfinții care locuiesc în conacele orașului, văd pe sfinții care trăiesc în acest Templu, ca niște lumini foarte strălucitoare. Apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 15 ca, cei care se ridică din morți în ziua învierii sau cei care rămân în viață și sunt schimbați la clipeala ochiului, sunt la fel de diferiti unii de alttii în glorie și luminozitate, cum soarele, luna și stelele sunt diferite între ele, în luminozitatea pământească.

„Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci”. (Daniel 12:3)

„Alta este strălucirea soarelui, alta strălucirea lunii şi alta este strălucirea stelelor; chiar o stea se deosebeşte în strălucire de altă stea. Aşa este şi învierea morţilor. Trupul este semănat în putrezire şi înviază în neputrezire” (1 Corinteni 15:41-42)

Iar acum, daca chiar iti doresti din toata inima si din tot sufletul, sa fi langa Dumnezeu, vino cu mine.

Prima dată când am intrat camera mea, in palatul din peretele Templului, nu știam unde mă aflu. Părea să intru într-o scenă dincolo de tărâmul existenței umane, o scena ce contine obiecte de o frumusete rara, depasind cu mult lucrurile familiare, ca florile, copacii, norii si curcubeul. Lumina din acest taram fermecat, era atât de strălucitoare și puternică, nu era oprita de corpul meu și nu aveam nicio umbră! M-am temut ca să merg mai departe, ca nu cumva să fiu consumat de patrunzatoarea stralucire a Luminii.

De trei ori diferit, Duhul lui Dumnezeu a incercat sa imi arate acest loc sfintit, dar duhul meu era prea slab. Intr-un final, fiind intarit de Domnul, am fost dus într-o scenă, dificil de descris.

Neavand nimic ca sa compar, voi incepe descrierea mea, cu ceva ce eu o numesc o floare. Avea o tulpină de aproximativ doi metri înălțime care semăna cu un transparent pai de baut, din plastic. Aceasta este completată de un rubin roșu spumos, cu un diametru de cinci centimetri. Din centrul acestui rubin roșu, s-au extins trei petale de 35 cm lungime, confecționate dintr-un diamant solid, sclipitor. Aceste petale au un sfert din diametrul unui inchi, sunt alaturi de centrul rubinului ascutit, si au laturile drepte, ca a unor ace cu varfurile ascutite.

Apoi am observat că totul era făcut dintr-o substanță, precum sticla pură sau cristalul și că fiecare obiect reflectă toate culorile curcubeului într-un model propriu. Amestecat cu aceste culori am auzit muzică, iar atenția mea a fost îndreptată, către un mic pârâu de apă strălucitoare ca cristalul, ca si sursă a muzicii. În timp ce mergeam spre aceasta apa muzicala, am devenit conștient, de o glorioasă umplere cu incantare, emoționandu-mi sufletul. Mă amestecam cu atmosfera din jur, și eram în armonie cu muzica de la micul pârâu. Privind prin apa spre fundul paraului, am descoperit sursa acelei muzici. Pietre prețioase erau plasate în poziții simetrice, astfel încât, muzica era produsă de apa, care curge peste ele.

Dintr-o data, am observat doua fiinte umane stranii, transparente ca sticla, și am fost foarte uimit de prezența acestor fiinte din alta lume. Că nu mă observaseră, era o ușoară ușurare așa că am privit cu mirare și uimire aceste două ființe ciudat de frumoase, una masculina si una feminina. Erau la fel de placute și transparente precum sticla limpede, totuși păreau să reflecte lumina, ca argintul. S-au mutat la unison, ca soldații care mărșăluiesc, era un loc perfect ca o casă, în împrejurimile lor.

Apoi m-au observat! Dintr-o data m-am simptit afara din locul acela, cum ar fi un porc intr-un salon. Am vrut sa ma intorc si sa fug, dar Duhul Sfant, Ghidul meu, m-a făcut să mă confrunt cu tristul fapt, că nu eram un locuitor demn al acestei locuințe cerești, în corpul meu actual marcat de păcat. Dar știu, că într-o zi voi avea un trup glorificat ca al Domnului Isus, și că aceasta era o viziune, a stării mele viitoare cu tovarășul meu de legământ, în camera noastră.

Cuvantul Cort (un nume pentru Casa lui Dumnezeu) inseamna clara si strălucitoarea casa, usor de vazut de la distanta. Asa ca o camera in Locul PreaSfant al Raiului este cea mai clara si stralucitoare casa, ce se vede usor de la distanta. Aceasta camera are in jur de 3.65 metri inaltime, 7.30 metri latime si 65.83 metri lungime. Grădina pe care am vizitat-o ​​prima dată, este spre partea din spate a camerei. În partea din față a acestei camere se află o cameră de zi. Zidurile arata ca niste nori moi, cu toate culorile curcubeului batand in ele, mereu schimbandu-si amestecurile de nuanțe.

Acolo există o piesă de mobilier foarte mare, asemănătoare cu canapeaua. Este alba strălucitoare și arată ca o bilă mare de bumbac. Se conformează rapid și cu ușurință, sau se schimbă cu orice postură șezândă sau înclinată, este foarte comfortabila.

Întregul perete frontal este o fereastră deschisă. Prin ea putem vedea sau intra, în Locul PreaSfânt și în activitățile sale. Acest Loc PreaSfânt este o zonă rotundă, de circa 482 km de-a latul si 1609 km inaltime. Tronul lui Dumnezeu si al Domnului Isus este situat în varful partii de vest, orientat spre est. Din această poziție, Domnul poate vedea cu ușurință toate camerele palatului Orașului, pentru că împodobesc fața din interiorul zidului Templului. La fel și sfinții din camere, î-L pot vedea cu ușurință pe Dumnezeu pe Tronul Lui și pe Domnul Isus la dreapta Sa.

„Ei vor vedea faţa Lui şi Numele Lui va fi pe frunţile lor”. (Apocalipsa 22:4)

„Ochii tăi vor vedea pe Împărat în strălucirea Lui, vor privi ţara în toată întinderea ei”. (Isaia 33:17)

Camerele sunt in randuri ca-n povesti, ajungand două treimi din drumul spre interiorul zidului Templului, de la partea stanga a Tronului pana la partea dreapta a Tronului. Acolo se afla 144,000 de camere pe un rand si 288,000 de randuri. Camera noastră se află la peste 1287 de km, deasupra curții gradinii și spre partea stângă a Tronului.

În Rai, distanța nu face ca lucrurile să pară mici. Cu toate ca pamantul este la km departare, pare a fi amplificat si marit prin ochii spirituali, ce contin telescoape, ca ochiul unui vultur.

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea”. (Psalmul 119:105)

„Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate”. (Psalmul 119:130)

„Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă”. (Ioan 6:63)

 

Cap 19 - Tronul lui Dumnezeu si al Mielului

În interiorul zidurilor de jasp(rocă silicoasă compactă), ale Templului sau Locului PreaSfânt, se află o curte cu grădină. Deasupra acestei grădini închise, in capat de tot se afla Tronul lui Dumnezeu, caracterizat printr-un curcubeu stralucitor. Acest splendid curcubeu, luminează întreaga curte, cu o profuzie perpetuă de nuante prismatice. Spațiul de la podeaua grădinii, pana la tronul lui Dumnezeu de sus, cu zidurile înalte de jur împrejur, este a șaptea dimensiune. Această sfintita locuinta, este Sfânta Sfintelor a Cerurilor, chiar insasi Prezenta Singurului si Adevaratului Dumnezeu, care este in Templul Raiului este singura Lumină din tărâmurile cerești. Isaia a avut o viziune a Tronului lui Dumnezeu, înalt și ridicat, cat și forma Lui(lumină glorioasă a coborât și) a umplut Templul (Isaia 6:1).

„Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu EL”. (Romani 8:17)

„Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi”. (Romani 8:18)

Chemarea Duhului de a intra in aceasta sacra locuinta, se face pentru cei care privesc, dincolo de lucrurile acestei lumi, care vin cu toata inima si tot sufletul, la marea chemare a lui Dumnezeu in Hristos Isus. Aceasta este marturisirea apostolului Pavel, care a vizitat Camera Tronului lui Dumnezeu si la numit, al treilea Cer. El a spus că, a învățat lucruri atât de sacre, că nu i s-a permis să vorbească despre ele (2 Corinteni 12:1-4)

„Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus”. (Filipeni 3:13-14)

Dumnezeu pe Tronul Sau, se afla in mijlocul tuturor lucrurilor si de la Dumnezeu vine Lumina Vietii. Aceasta stralucitoare Lumina alba, face ca Orasul lui Dumnezeu sa apara mai stralucitor decat soarele ce este deasupra pamantului; in fact, ziua cand Orasul lui Dumnezeu v-a aparea deasupra cerului pamantului, se apropie foarte repede, iar strălucirea acestui oraș o v-a eclipsa pe cea a soarelui și a lunii.

„Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin”. (Romani 11:36)

„Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile şi toate se ţin prin El”. ( Coloseni 1:16-17)

„(Pavel)... am văzut strălucind împrejurul meu şi împrejurul tovarăşilor mei o lumină din cer, a cărei strălucire întrecea pe a soarelui”. (Fapte 26:13)

S-ar părea că fiind aproape de tron, am fi orbiți de lumină. Dar nu este cazul. Deoarece, celor cărora li se permite să se apropie de Dumnezeu pe tronul Său, li se dă o slavă mai strălucitoare și acest lucru face posibil să-L vadă pe Dumnezeu. Însuși Dumnezeu este cel care alege, cine se apropie de EL. Domnul Isus a adus lumina vieții oamenilor și a făcut posibil, ca sfinții să intre în Cer și să locuiască în lumina de acolo.

„(Moise zice)... „Mâine, Domnul va arăta cine este al Lui şi cine este sfânt şi-l va lăsa să se apropie de El; va lăsa să se apropie de El pe acela pe care-l va alege”. (Numeri 16:5)

„Ferice de cel pe care-l alegi Tu şi pe care-l primeşti înaintea Ta, ca să locuiască în curţile Tale! Ne vom sătura de binecuvântarea Casei Tale, de sfinţenia Templului Tău”. (Psalmul 65:4)

„In El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale, spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui”. (Efeseni 1:4-6)

Raul Vietii porneste de la Tronul lui Dumnezeu. Acest Râu este, Duhul lui Dumnezeu care curge de la Tron, prin fiecare camera ce se afla in zidurile Templului, apoi coboara in fantani. Acest Râu al Vieții, continuă apoi în douăsprezece spirale în jurul Templului, prin Locul Sfânt până la poarta de est. De la aceasta poarta a Cerului, Râul porneste ca Duh invizibil al lui Dumnezeu, pentru a-i binecuvânta pe cei de pe pământ, care ÎL vor accepta.

„Şi mi-a arătat un râu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului”. (Apocalipsa 22:1)

„Este un râu ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfântul locaş al locuinţelor Celui Preaînalt” (Psalmul 46:4)

Dacă umblăm în Lumină și în Duhul pe pământ, vom merge in Lumină și in Râul din Ceruri.

Tronul lui Dumnezeu pare să se sprijine pe o mare structură ovală alba luminoasa cu dimensiunea de circa 160 km latime, 80 km din față în spate si 40 km inaltime. Dar apoi din nou, dimensiunea pare să varieze foarte mult. Este dificil sa pot descrie, v-a trebuii sa vezi tu insuti.

În fața Tronului, se află o mare zonă ovală albastră de safir, numită marea de sticlă, iar de cealaltă parte a Mării de Sticla de langa Tron, se afla Chivotul lui Dumnezeu sau Scaunul Milei si Altarul Tamaierii ( Rugaciunile sfintilor se cheama „tamaie”. Apocalipsa 5:8). Atunci cand apostolul Ioan a fost in Locul PreaSfant, el a vazut sufletul martirilor de sub Altarul Tamaierii, rugandu-se lui Dumnezeu sa grabeasca, judecata asupra pamantului. (Apocalipsa 6:9-10) Marea de Sticla dinainte de Tron, este pavata cu nestemate albastre de safir. Forma sa ovală este de aproximativ 241 km pe 321 de km. Este ca o platformă mobilă; dispare când nu este nevoie, iar dimensiunea sa este reglabilă.

„În faţa scaunului de domnie mai este un fel de mare de sticlă, asemenea cu cristalul... ” (Apocalipsa 4:6)

„Şi Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis şi s-a văzut chivotul legământului Său, în Templul Său. Şi au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pământ şi o grindină mare”. (Apocalipsa 11:19)

La timpul hotarat, există diferite metode de închinare, în spațiul de sub care, uneori apare Marea de Sticlă. Dar mi-e greu să descriu aceste lucruri din cauza secretelor sacre, pe care unii locuitori ai Pământului care nu au văzut lucruri invizibile, s-ar putea să nu le înțeleagă. Cu toate acestea, aș dori să vă descriu activitatea de închinare pentru dvs, deoarece se desfășoară în marea zonă a PreaSfantului Loc, înainte de Tronul lui Dumnezeu. Această primă activitate de inchinare se numește Cupa Iubirii.

Mii de insotitori sfinti, se aduna impreuna in acest spatiu inaintea Domnului, care sta pe Tronul Sau, imbracati in robe de o foarte stralucitoare lumina alba. Aceste imbracaminti sunt decorate cu bijurerii sclipitoare in cele cinci culori majore ale Raiului: auriu, albastru, violet, rosu si verde. Sfintii se plasează într-o formatie ca o cupa rotunda, ca un pahar mare cu formă perfectă, foarte artistic și frumos. Aceasta simbolizeaza un vas de onoare și o cupă de dragoste pentru Domnul Isus, care a băut cupa amară a morții, pentru acești foarte sfinți, care acum isi exprima dragostea lor pentru EL. Apoi cupa începe să se întoarcă incet. Aceasta este închinarea dragostei și este foarte încântătoare, pentru Dumnezeu și pentru Domnul Isus și pentru toți cei care se află în această zona privind.

„Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor”. (Isaia 53:11)

Alta data, am fost singurul din marea arenă a spațiului dinaintea Tronului lui Dumnezeu. Marea de Sticla a fost eliminată și am fost exzaltat de uimire, dragoste și slava. In marea mea fericire, imi fluturam brațele și dansam și mă învârteam, iar așa cum făceam eu, cele cinci culori ale Raiului, ieseau din cele cinci degete ale fiecărei mele mâini. Nu eram conștient să scriu nimic dar, urmele de culoare au rămas în spațiu ca o scrisoare de dragoste catre Dumnezeu chiar și după ce mi-am terminat închinarea. Atunci am aflat despre cele cinci culori majore ale Raiului.

„ Strălucirea Lui este ca lumina soarelui, din mâna Lui pornesc raze şi acolo este ascunsă tăria Lui”. (Habacuc 3:4)

 

 Cap 20 - Chipul lui Dumnezeu

„Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!” (Matei 5:8)

Oamenii au tendința de a se teme de Dumnezeu, din cauza eșecurilor lor. Chiar și unii sfinți devotați, se tem atât de mult de Dumnezeu, incat nu mai caută prezența Lui. Dar Dumnezeu nu vede eșecurile tale. EL ne vede ca copii Lui iubiti, în neprihănirea Domnului Isus. Iar lui Dumnezeu, Tatăl vostru Ceresc i-ar plăcea să vă apropiati de EL.

„Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos”. (Efeseni 2:13)

„să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată”. (Evrei 10:22)

„ Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!” (Iacov 4:8)

Am stat peste safirul Marii de Sticla cu o multime de sfinti, aranjati intr-o ordine perfecta in timp ce Domnul Isus ne prezenta lui Dumnezeu Tatal. Dumnezeu nu este un om batran cu obrajii goi si o barba lunga alba, a cărui încântare este pedepsirea păcătoșilor. NU. El îi iubește pe cei care caută să facă voia Lui, chiar dacă uneori eșuăm; și El ne atrage către El însuși, după circumstanțele vieții. Majoritatea oamenilor nu îl caută pe Dumnezeu, până când lucrurile nu devin rele, așa că uneori Dumnezeu lasă lucrurile să devină rele, așa că ÎL vom căuta. Dacă Î-L căutăm atunci când lucrurile merg bine, atunci El va face ca lucrurile să meargă si mai bine pentru noi, așa că Îl căutăm mai mult. Să stai pe safira Mare de Sticlă și să privești în fața lui Dumnezeu, înseamnă să privești în fața Celui, care te iubește și este incantat să te vadă. Niciodata nu vei mai fi acelasi, dupa aceasta experienta. Priveste inainte spre ziua aceea cu incredere.

„De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri” (Matei 10:32)

„... cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa se va bucura Dumnezeul tău de tine.” (Isaia 62:5)

Cand Dumnezeu sta pe Tronul Sau, inainte de adunarea sfintilor, EL se face indeajuns de mare, incat toti sa-L vada foarte usor. Dar când El acordă un interviu personal, pare că, dacă ar sta în picioare, ar avea doar o înălțime de 3,65 m pana la 5,50 metri. De asemenea si Tronul Sau apare ca-si schimba marimea.

Intr-o zi Domnul Isus a dorit sa ma prezinte inaintea Tatalui Sau in Ceruri. Acum stiu, din experienta anterioara ca Domnul Isus, refuză să mă lase să cred că sunt nedemn, pentru că El ne-a spus să ne rugăm, ca noi să fim considerați demni, să stăm cu El. Deci, deși mi-a fost un pic frică, am vrut sa merg cu Domnul Isus sa vad pe Dumnezeu Tatal.

„Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” (Luca 21:36)

Domnul Isus a spus catre Tatal Sau: Acest prieten al Meu, a vrut să Te vadă, - si m-am uitat intr-o față a Dragostei! Anxietatea mea a dispărut. Expresia lui a fost atât de iubitoare și amabilă, încât mi-am pierdut toată frica, iar sufletul meu era calm. Dragostea Lui, m-A facut sa ma simpt liber si capabil sa I-L iubesc in schimb. El mi-a dat impresia, că a așteptat din eternitate, doar ca să mă vadă față în față. Arăta ca un tânăr chipeș, iar Lumina strălucea de pe chipul Sau. EL a ignorat complet faptul că eu sunt doar o creatură, iar maniera SA de a  vorbi, m-a făcut să mă simt ca un bun prieten, de mult timp al Său. A fi în prezența Lui, nu numai că mi-a schimbat ideea despre El, dar m-a schimbat și pe mine, pentru totdeauna!

Caută prezența Lui. Caută fața Lui. El te iubeste!

„Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Faţa Mea!” Şi Faţa Ta, Doamne, o caut!” (Psalmul 27:8)

„Făliţi-vă cu Numele Lui cel sfânt! Să se bucure inima celor ce caută pe Domnul!” (Psalmul 105:3)

„Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui!” (1 Cronici 16:11)

În sfârșit, permiteți-mă să vă încurajez să fiți un prieten al Domnului Isus. Ascultați de Duhul Sfânt și căutați fața lui Dumnezeu. Am dat marturia mea cu dorinta ca tu sa fi unul dintre aceeia despre care Biblia spune:

„Ei vor vedea faţa Lui şi Numele Lui va fi pe frunţile lor”. (Apocalipsa 22:4)

„Dar eu, în nevinovăţia mea, voi vedea Faţa Ta: cum mă voi trezi, mă voi sătura de chipul Tău”. (Psalmul 17:15)

Intr-o zi recent cand m-am apropiat de Marea de Sticla dinaintea Tronului, acolo erau multi Patriarhi, Profeti si oameni drepti deja adunati pentru a se ruga si a se inchina lui Dumnezeu, care statea pe Tronul Sau. Asa cum spune in Iov 1:6

„Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului”.

Am invatat că cei, care pe pământ erau preocupați de sufletele oamenilor, sunt în Cer încă preocupati de lucrurile de pe Pământ. Am auzit sufletele martirilor sub altar și strigătul lor rugător: Până când, O Doamne, vei amana răzbunarea Ta asupra locuitorilor pământului, care ne-au vărsat sângele? Stăruința lor aproape că m-a determinat să plâng.

Am petrecut șapte zile acolo, alături in rugăciune și laudă catre Dumnezeu. Am învățat că Dumnezeu se consultă cu slujitorii Lui, atât în ​​cer, cât și pe pământ, informându-i că Domnul Isus va apărea foarte curând, iar timpul este scurt.

„Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mângâiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte”. (1 Tesaloniceni 4:16-18) 

 

Cap 21 - Nori Luminosi

Pentru a ma ajuta sa inteleg ce am vazut in Cer, cateodata Dumnezeu face cate ceva, special pentru mine pe pamant.

Într-o duminică dimineață în Florida, familia mea și cu mine stăteam în biserică, când am observat un ciudat efect de iluminare. Am privit pe fereastră și am văzut o priveliște frumoasă. Cerul era acoperit de nori strălucitori, luminați de soarele dimineții cu o culoare aurie. Aceasta a produs o lumină aurie strălucitoare, care strălucea din toate părțile cerului. Frunzele copacului erau colorate în aur; pământul, clădirile și tufișurile erau toate de culoare aurie și nu erau umbre sub copaci! Am spus familiei mele, că există scene de genul acesta, în Locul Sfânt al Raiului.

Intr-o duminica in May, în timp ce noi eram afară pregătindu-ne pentru o angajare de cântare în seara aceea, fica mea Joy a fugit emoționata din casă afara și a spus: Ce este acel nor ciudat acolo?

M-am uitat în sus și am văzut un nor mare luminos, in forma ovala ca Marea de Sticla dinaintea Tronului lui Dumnezeu. Norii mari sunt de obicei strălucitori în jurul marginii și întunerici în centru. Acest nor era extrem de strălucitor și uniform pe toată suprafața sa. Aproape de nor inconjurandu-l complet, era o linie neagră foarte subțire, așa cum vezi la marginea unei bule clare, unde razele de lumină sunt îndoite între ele.

Am zis: Acolo este ceva supranatural cu norul acela!

Norul și-a păstrat luminozitatea, pe măsură ce a devenit din ce în ce mai mic și în aproximativ cincisprezece minute, a dispărut din vedere. Imediat dupa aceasta si intr-o alta parte a cerului, am vazut un afișaj de cinci minute, ca două benzi scurte de lumină, format de sus în jos, apoi au apărut alte dungi formându-se trepte ca o scara in cer, iar apoi toate au disparut.

Referitor la toate acestea, m-am intrebat ce spune Biblia despre norii stralucitori, iar apoi mi-am amintit transformarea din Matei 17:2-5, unde Domnul Isus a aratat celor trei discipoli ai Sai, o demonstatie a venirii Sale, in Imparatia Sa. Chipul Sau stralucea ca soarele, iar hainele Sale straluceau ca lumina alba, iar un NOR STRALUCITOR i-a acoperit.

Cred ca intelesul tuturor acestor lucruri este, ca Domnul Isus foarte curand vine, in Imparatia Sa, Orasul Cerului, iar EL v-A straluci ca lumina soarelui pe cer. (Matei 13:43)

Vrei sa fi gata sa locuiesti in acel minunat Oras? Domnul Isus a murit pe cruce ca tu sa poti traii vesnic. A varsat sangele Sau, ca sa spele pacatele din sufletul tau. Roagate lui Dumnezeu Tatal si cere in Numele Domnului Isus sa-ti ierte pacatele si El o va face. Acum citeste Biblia si roaga-L pe Domnul Isus sa te ajute sa o intelegi. Cere-I Domnului sa te ajute in viata de zi cu zi si multumeste Lui Dumnezeu prin EL, pentru tot ce face pentru tine. Amin! Aleluia!

A ta Tata Ceresc, Dumnezeu Atotputernic si a Domnului si Mantuitorului nostru iubit Isus Hristos sa fie Lauda, Cinstea, Slava şi Stapanirea în vecii vecilor. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 121
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni