Îmbunătăţeşte-ţi relaţia cu Dumnezeu

VREI SĂ ÎL CUNOŞTI PE DUMNEZEU?

VREI SĂ ÎL CUNOŞTI PE DUMNEZEU?

A începe să-L cunoşti pe Dumnezeu este la fel ca a cunoaşte pe oricine altcineva. Este nevoie de timp, uneori s-ar putea să te simţi ciudat, dar nu există unul care merită să fie la fel de cunoscut.

Cele mai bune relatii se construiesc din mai multe întâlniri pe o perioadă lungă de timp.

Chiar dacă Dumnezeu este de necuprins de mare şi plin de mister, nu există altul care se lasă cunoscut atât de mult. El vorbeşte. El ascultă. Şi-a pus gândurile inimii pe hârtie. Are înţelepciune şi o împarte. Are simţul umorului. El vrea ca tu să Îl cunoşti.

El are tot timpul din lume pentru tine.

Vrei să-L cunoşti pe Dumnezeu? Vă voi împărtăşi câteva sfaturi care vă pot ajuta.

Citeşte Cartea Sa

Începe de oriunde. Citeşte cât de des și mult poți. Uneori, un singur verset este deajuns să îţi dea de gândit toată ziua despre Dumnezeu. Uneori e frumos să citeşti mai mult doar pentru a întelege contextul. Nu-ţi fă reguli, ci savurează totul. Fiecare cuvânt din Biblie îţi poate spune ceva despre Dumnezeu. Întreabă-te ce.

Discută cu El despre ce a scris

Ești inspirat de ceva ce Dumnezeu a scris? Spune-i asta. Ești confuz? Întreabă-l ce înseamnă acel ceva. Duhul lui Dumnezeu este un ajutor care ne va învăța „toate lucrurile”(Ioan 14:26). El se poate ocupa de orice întrebare. Totuși, fi răbdător. El poate răspunde în diferite moduri, poate răspunde acum sau mai târziu.

Notează orice cuvânt din Scriptură care îți spune ceva despre Dumnezeu.

Spune-I ce e în mintea ta

Știu că poate fi ciudat la început, dar îndrăznește să-I spui Lui ce gândești. Încearcă să Îi spui ceva amuzant, vorbește despre sentimentele tale rănite sau despre o idee năstrușnică. Când vorbești cu cineva doar formal sau atunci când îi ceri ceva, nu îl poți numi prieten apropriat. Uneori, răspunsul Său va veni sub forma unei idei pe care nu ai fi putut să o generezi singur, a unui sentiment de plăcere a aproprierii Sale. Acest gen de relație este unic. Relația ta cu El va fi unică. Te încurajez să îndrăznești.

Cere-i sfaturi

Dumnezeu ne-a promis că ne va da înțelepciune cu generozitate (Iacov 1:5). Dacă ești serios și vrei să faci un lucru, dar nu știi care e acela, întreabă-L pe El. Dacă ești dispus să asculți răspunsul, El va comunica clar și cu siguranță vei știi ce să alegi,

Întreabă-i pe prietenii lui Dumnezeu despre El.

Un moment foarte amuzant este atunci când un cuplu începe să-și împărtășească poveștile și întâmplările. Întrebări precum: „Cum v-ați întâlnit voi doi? Care a fost cel mai surprinzător lucru pe care celălalt l-a făcut? Când te-a făcut celălalt să râzi bine de tot? Care sunt cele mai frumoase amintiri împreună? ”

Atunci când îi întrebi pe oameni despre relația lor cu Dumnezeu, vei fi surprins și încântat de întâmplările lor cu Dumnezeu. Biblia este plină de prieteni ai lui Dumnezeu care au scris despre El secole la rând.

Dumnezeu are pasiune pentru o mulțime de lucruri. El lucrează în orice loc, tot timpul.

Fi tu!

Sincer să fiu, am încercat de foarte multe ori să mă „curăț” înainte de a vorbi cu Dumnezeu. Nu vroiam să spun ceva copilăresc, să pun întrebări stupide sau să fiu păcătos în fața Lui. Am dorit așa de mult să mă prezint bine ca El să fie mulțumit de mine. Cineva mi-a spus cândva: „Doar Dumnezeu te poate curăța, nu mai încerca să fi El.” Dumnezeu ne poate administra murdăria mai bine decât cel mai îndurător prieten al nostru.

Lasă-l să fie El

Poate că spui că acest lucru este foarte ușor. Noi ne imaginăm diferite lucruri despre cum ar trebui Dumnezeu să fie. Ne asumăm faptul că noi știm ce e”bine” și ne așteptăm să se încadreze în definițiile noastre. Încearcă să faci exact inversul: „Cunoaște-L pe Dumnezeu și lasă-L să devină definiția ta despre „bine”. Știu că e greu, dar merită efortul.

Spune-I ce îți place la El

Dragostea e diferită de a plăcea. Putem să iubim oamenii și lucrurile care nu ne plac neapărat. S-ar putea să iubești atributele lui Dumnezeu, dar deseori avem lucruri care personal nu ne plac. Pe măsură ce începi să Îl cunoști, spune-I lucrurile care îți plac despre El. Cu siguranță El știe ce simți tu, dar sunt sigur că El e încântat să ne audă așa cum și mamele noastre sunt atunci când ne aud vocea.

 Dumnezeu ne poate administra murdăria mai bine decât cel mai îndurător prieten al nostru.

Alătură-te Lui în ceea ce face

Ai prieteni care sunt foarte pasionați de ceva? Este un sentiment foarte plăcut să stai și să ajuți o astfel de persoană. Dumnezeu este plin de pasiune pentru multe lucruri. El lucrează oriunde, tot timpul. Implică-te. Lucrează cu El. Bucură-te de pasiunea lui și las-o să devină și  a ta.

Ia în considerare sentimentele Lui

Dumnezeu are sentimente. Chiar sunt mult mai intense și mai variate ca ale noastre. Suntem creați în imaginea Lui și avem sentimente asemenea Lui. El râde, plânge dar devine și mânios. El este încântat, iubește și se bucură și El face acestea într-un mod pur, liber și complet. Cea mai ușoară cale de a învăța despre sentimentele Lui este prin citirea cărții Sale. El și-a pus inima în acea carte.

„Cunoaște-L pe Dumnezeu și lasă-L să devină definiția ta despre „bine”

Bucură-te de El

Dumnezeu este mai încântător decât noi ne putem imagina. Dacă nu ne-am bucurat niciodată de El, este pentru că nu am ajuns să-L cunoaștem foarte bine.

S-ar putea să nu fi perfect(nici eu nu sunt). S-ar putea să uiți, ca mine, zile întregi de Dumnezeu. Dar, chiar și cea mai scurtă întâlnire cu Dumnezeul Puternic și Măreț sunt foarte de preț. Crede-mă că te va surprinde și te va încânta.

Sper ca aceste sfaturi de bază să te ajute în consolidarea relației tale cu Dumnezeu. Dacă eșuezi în perseverență, nu te da bătut. Continuă să stai în prezența Lui și El îți va aduce împlinire, bucurie, binecuvântare și chiar îți va schimba viața.

Fi binecuvântat!

Claudiu.

Lucruri de făcut în timp ce ești singur(ă)(single)

To do list!

A fi singur(ă)(single) nu e o boală,  este o oportunitate pentru tine în a crește, învăța și experimenta viața într-un mod în care nu vei mai putea atunci cand te vei căsători.

Lucruri pe care le poți face când ești singur(ă):

1. Fi tare în credință

Clădește-ți credința pe o fundație care nu poate fi dărâmată, indiferent de situațiile care le confrunți. Acest lucru nu îți va aduce pace doar în perioada în care ești singur(ă), ci te va ajuta în călătoria descoperirii persoanei alături de care îți vei petrece tot restul vieții. Nu îți schimba convingerile în funcție de persoana pe care încerci să o impresionezi. Această tactică se va întoarce mereu cu o suferință îndelungată.

2. Fundamentează-ți propria identitate

Citeşte tot articolul…

20 de motive pentru a fi mulţumitor cu ce ai

20 de motive...

Este foarte uşor să ne plângem de lucruri care chiar nu contează. Mai jos sunt 20 de motive pentru a fi mulţumitor cu ce ai. Sunt sigur că aceste situaţii te vor face să gândeşti de două ori înainte să îţi exprimi frustrările.

1. Peste 660 de milioane de oameni trăiesc cu mai puţin de 2 dolari(6,6 Lei) pe zi. Peste 385 de milioane  trăiesc cu mai puţin de 1 dolar(3,3 Lei) pe zi.

2. 121 de milioane de copii sunt fără educaţie(şcoală).

3. 1,4 milioane de copii mor anual din cauza lipsei de apă potabilă şi a insalubrităţii.
Citeşte tot articolul…

Revelatie.

Ce e iubirea? Dragostea? Nu am experienta casatoriei sa pot spune ca iubesc pe deplin. Dar cunosc si am experienta dragostei lui Dumnezeu, Tatal atotputernic. Am inteles ca iubirea nu e un troc. Nu „te iubesc” pentru ca „ma iubesti”. Asemenea lui Dumnezeu, trebuie sa iubesc neconditionat. Dar iubirea neconditionata vine la pachet cu iertarea. Daca nu ierti, nu poti iubi. Dumnezeu m-a iubit, ma iubeste si ma va iubi. Asta e promisiunea Lui din Cuvantul Sau, Biblia. Viata mea nu a fost sfanta, recunosc, dar asta nu imi permite sa continui asa. Isus a spus „pacatele iti sunt iertate, dute si nu mai pacatui!”. Conditia pentru iertarea Lui este schimbarea, renuntarea la pacat. Din experienta va pot spune ca e cel mai greu lucru posibil, dar nu imposibil. Noi avem puterea sa biruim orice, trebuie doar sa indraznim! Primul pas e imperios necesar si util. Traind in pacat, nu poti simti iubirea divina, chiar daca aceasta exista continuu. Azi e o zi declarata, personal, „inceput”. Azi am ocazia sa spun NU sau STOP. Am nevoie sa simt dragostea Tatalui! Viata devine o rutina, plictisitoare si trista, asta fara experimentarea iubirii Lui. In plus, doar prin trairea iubirii Lui, pot iubi pe Pamant. Vreau sa iubesc asa cum Tatal ma invata si imi arata. Deci, in cateva cuvinte primite ca revelatie, decid azi sa nu mai traiesc o viata banala, lipsita de bucuria prezentei Lui in viata mea. Sper sa te ajute, inspire sau chiar schimbe aceste cateva randuri. Cu drag, Claudiu Hegedus
07.02.2013

Claudiu Hegedus, , Timisoara.
Sent from Samsung Mobile

Pot bărbații și femeile să fie „doar prieteni”?

just-friends

Societatea de azi se schimbă: zilele în care bărbații lucrau în câmp și femeile erau doar în bucătărie sunt doar amintiri. Azi, femeile și bărbații lucrează cot la cot în aproape fiecare domeniu.

Pentru prima dată, bărbații și femeile nu se întâlnesc doar pentru a se căsători și a avea copii, ci devin co-lucrători și egali în lumea afacerilor. Bărbații și femeile trebuie să învețe să interacționeze fără existența unei relații romantice dintre ei.

Aceasta este lumea în care trăim. De la școală până la sala de fitness, bărbații și femeile sunt împreună. Dar pot ei să fie doar prieteni?
Citeşte tot articolul…

Nu-ţi pierde inima…

 „De aceea, noi nu ne pierdem inima, chiar dacă omul nostru din afară piere, totuși omul nostru dinăuntru este înnoit din zi în zi. Căci necazul nostru ușor de purtat și temporar, lucrează în noi o greutate veșnică de slavă, dincolo de orice imaginație.” 2 Corinteni  4:16-17 ESV

Oamenii de pretutindeni simt acest sentiment de descurajare. Acest sentiment este des numit supărare sau depresie. Multe întâmplări favorizează apariţia acestui sentiment: pierderea locului de muncă, pierderea locuinţei, pierderea unei persoane dragi sau pierderea sănătăţii.
Citeşte tot articolul…

Factorul „X” de care are nevoie orice relaţie.

Factorul X

Care este acel factor de care fiecare relaţie-prietenie,căsnicie- are nevoie ca să fie sănătoasă?

Am întrebat mai mulţi prieteni această întrebare. Răspunsurile au fost: comunicare, smerenie, onestitate sau Isus.

Citeşte tot articolul…

Adevăratele motive pentru care stai rău la capitolul „finanţe”…

Reguli de bază pentru rădăcina problemelor financiare.

Ai observat că toţi cei din jurul tău spun lucruri bune despre bani? Ei vor să economisească. Vor să investească. Doresc să creeze un fond de urgenţă. Ei doresc să scape de datorii, să dea zeciuiala, să aibă măcar o maşină second-hand, să scape de cardurile de credit, să gătească acasă şi să plătească cash pentru tot.În medie, un român are o datorie de minim 3000 de dolari (11100 lei).

Acţiunile oamenilor dovedesc atitudinile lor, iar atitudinea faţă de bani dictează modul în care omul se referă la ei, cum îi cheltuie, cum îi fac să se simtă şi chiar dacă aceasta nu va fi problema care distruge căsătoria.

Citeşte tot articolul…

Exerciţii fizice: Adevăr şi Minciuni

Stimaţi cititori,

Revin cu un articol interesant care intenţionează să ne stimuleze în a avea o viaţă sănătoasă.

Cu toţi ştim scurtele reclame de la TV sau radio care spun „pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute pe zi”.  Sincer, chiar au dreptate! Acum o lună am început să fac mai mult decât „mişcare” zilnic, ci fac exerciţii fizice.Prietenul meu, Sergiu (http://sergiusblog.wordpress.com) m-a inspirat şi ca urmare, m-am apucat şi eu de programul Insanity  Workout. Sunt forţat să îmi depăşesc limitele pentru a avea o condiţie fizică bună.

Deci, sper ca  acest articol să ne fie de ajutor tuturor care dorim o condiţie fizică şi medicală foarte bună.

Citeste tot articolul…

Admite. Eşti blocat.

 Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.

Coloseni 3:23-24

Ai avut vreodată o zi, săptămână, lună sau an, în care te-ai simţit blocat? (Sau te simţi blocat tot timpul?). Indiferent că sunt lucruri spirituale, vocaţionale sau relaţionale, tu simţi că unele lucruri nu funcţionează aşa cum ar trebui. Cu toţii am trecut pe aici. Întrebarea e: Cum ieşim din astfel de sezoane?

Citeste tot articolul…