Calcati pe urmele lui Hristos !
Autor: sorin jivoiu  |  Album: calcati pe urmele mele  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de SQRYN in 09/08/2010
    12345678910 0/10 X
Calcati pe urmele lui Hristos !

 

 

                                                                                             Calcati pe urmele lui Hristos !

O RUGAMINTE:
   De aceea va rog sa calcati pe urmele mele.(1 Corinteni 4:16)
O PORUNCA:             
   Calcati pe urmele mele, întrucât si eu calc pe urmele lui Hristos.(1 Corinteni 11:1)
 UN MOD DE VIATA:
   Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos ... v-a lasat o pilda, ca sa  calcati pe urmele Lui.(1 Petru 2:21)
 

Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvântati pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,(Matei 5:44).
 

Daca vrem sa calcam pe urmele lui Hristos trebuie sa implinim si aceste lucruri pe care ni le cere EL, in acest verset.  Ca sa intelegem mai bine ce vrea Isus sa zica ar trebui sa luam o foaie de hartie pe care sa o impartim in patru coloane.
Pe prima coloana ii notam pe cei ce ne sunt vrajmasi. De ce trebuie sa-i notam? Trebuie sa-i notam ca sa ne aducem aminte mereu de ei pentru ca trebuie sa-i iubim, de fapt  trebuie sa cautam in ei motive pentru care sa-i putem iubi, (daca nu gasim nici un motiv atunci sa ne uitam ce motiv a avut Hristos sa-i iubeasca), aceasta sa o facem daca vrem, in adevar, sa calcam pe urmele pasilor lui Hristos.
In a doua coloana ii notam pe cei care ne blesteama, ca sa nu-i uitam, si atunci cand ne intalnim cu ei sa-i binecuvantam.
In a treia coloana trebuiesc trecuti pe toti cei care ne urasc pentru ca acestora trebuie sa le facem numai bine.
Si, in sfarsit, in ultima coloana ii scriem pe ce-i care ne asupresc si ne prigonesc ca sa putem sa-i amintim in rugaciunile noastre.
Foarte important: cand alcatuim aceasta lista sa o facem rugandu-ne lui Dumnezeu ca sa ne amintesca numele tuturor acestor oameni pentru ca noi s-ar putea sa nu nii amintim pe cei mai multi dintre ei.
In sfarsit cand lista este gata si trecem sa o punem in aplicare, vom vedea, de fapt, cat suntem noi dispusi, sa calcam pe urmele pasilor Sai!
 

Sigur ca in unele privinte ne va veni foarte greu sau poate chiar imposibil sa implinim intocmai cum ne cere Isus. In aceste cazuri nu trebui sa disperam, ci doar sa recunoastem inaintea lui Dumnezeu cat de neputinciosi suntem. Daca ii cerem ajutorul, El ne va ajuta.
Si astfel, (incet,incet) incepem sa calcam ,cu adevarat, pe urmele pasilor Domnului Hristos.
 

Apostolul Pavel tine sa ne aminteasca ca se poate calca pe urmele lui Hristos, el ne spune: ...când suntem ocarîti, binecuvântam; când suntem prigoniti, rabdam; când suntem vorbiti de rau, ne rugam...(1cor.4:12,13). El impreuna cu altii au experimentat personal ceea ce a spus Isus.
 

Calcati pe urmele lui Hristos !  - trebuie sa fie sloganul vietii oricarui crestin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6717
  • Export PDF: 1
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.