Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Când dialogul suprimă prejudecăţile
Autor: Iulia Contis  |  Album: Când dialogul suprimă prejudecăţile  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de iulia.contis in 09/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

„Dacă respecţi dreptul altuia de a greşi, asta nu face ca eroarea să fie adevărată.” Ravi Zacharias

Cuvântul „creştin” este astăzi considerat (uneori) aproape un cuvânt perimat, chiar într-o ţară creştină ca a noastră. Acest lucru este cauzat, de obicei, de ignoranţa celor care etichetează în acest fel în privinţa dinamicii ideilor creştine. Prin accesul la cultură, la învăţătură şi prin libertatea de a ne exprima opinia (lucruri pe care încă le avem în calitate de creştini), vom reuşi, probabil, să demontăm o serie de prejudecăţi. Nu îmi propun să încalc consuetudinile nimănui, nu doresc să ofensez pe cineva prin ceea ce scriu, ci vreau doar să îmi folosesc acest drept de a-mi exprima public, într-o formă decentă, anumite opinii.

Există multă învăţătură creştină valoroasă care se pierde pe rafturile unor biblioteci puţin frecventate. Păcat! Sunt conştientă că, uneori, timpul nu ne permite să citim şi altceva (pe lângă lecturile şcolare, studenţeşti), mai ales atunci când suntem implicaţi şi într-o altă lucrare în biserică: repetiţii la cor, cântări solo etc. Dar ar trebui să ne mândrim cu gânditorii evanghelici pe care îi avem la nivel mondial. Unul dintre ei (chiar dacă, după cum prea bine ştiţi, nu este român) este Ravi Zacharias. Din punctul meu de vedere, e inadmisibil să fii un tânăr creştin şi să nu citeşti ceva scris de un intelectual de o asemenea talie! Dacă vă e teamă de plictiseală, nefiind teologi, apologeţi ori măcar diletanţi în aşa ceva, îndrăzniţi să vă apropiaţi de seria „Dialoguri celebre”. În cărţile respective, autorul abordează problematici ale creştinismului în dialog cu alte culturi. Îmi amintesc că le-am citit în urmă cu câţiva ani pe toate (cred) şi nu regret. Nu ştiam ce poziţie să adopt iniţial, tocmai pentru că stilul poate fi considerat de către unii blasfemiator, prin faptul că Îl umanizează foarte mult pe Isus şi Îi atribuie replici imaginare. Am recitit recent o carte din seria respectivă, şi anume, „Lotusul şi crucea. Isus Cristos vorbeşte cu Buddha”. Mi-am definit, în sfârşit, poziţia. O recomand! Nu vă voi dezvălui amănunte, pentru că aceasta nu este, totuşi, o recenzie. Sper că aţi devenit curioşi!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 75
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni