HAR în 2024
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/10/2021
    12345678910 0/10 X

 

                                                              HAR pentru  2024

   Doresc plinătatea HARULUI pentru acest an nou, care se deschide în fața noastră.

   La mulți ani 2024.

   Dar, ai avut HAR în 2023? Da, da ai avut! Dacă nu avea-i nu mai era-i în viață. Faptul că trăiești aici pe pământ dovedește HARUL din viața ta. El este peste fiecare om. Știi cum și de ce? EL, Harul venit prin Domnul Isus, a dat mintea ta Înțelepciunii, care locuiește în ea. Proverbe 8:12.”Eu Înțelepciunea am ca locuință mintea și pot născoci cele mai chibzuite planuri.” Dar tu o lași? Stăpânește Înțelepciunea mintea ta, cu fiecare colțișor al ei? Ori te-ai lăsat condus de lipsa de înțelepciune, pe care Solomon în Prov 8, o numește prostie și aceasta poate fi orice ce este în afară de Hristos și viața Lui. Solomon folosește cuvântul prostie ca antonim pentru înțelepciune. Și prostie nu în sensul că nu știe citi, ori scrie, ci, că nu lasă Înțelepciunea lui Dumnezeu la cârma vieții lui. Înțelepciunea lui Dumnezeu, Iacov în capitol 3:17, zice:

   ”Înțelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de roduri bune, fără părtinire, nefățarnică.”

   Harul, prin Duhul de Înțelepciune lucrează toate aceste atribute divine în inima care-L lasă pe Dumnezeu să lucreze în ea, prin HARUL Său. Solomon zice ”prostie” antonimului pentru înțelepciune, Iacov zice ”înțelepciune pământească, drăcească și firească”, în versetele 14-18.

   ”Dar dacă aveți în inima voastră pizmă amară și un duh de ceartă, să nu vă lăudați și să nu mințiți împotriva Adevărului. Înțelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească, drăcească. Căci acolo unde este pizmă și un duh de ceartă, este tulburare și tot felul de fapte rele.”

    Fiecare putem să ne analizăm viața conform Cuvântului și să ne întrebăm: ”Am avut HAR în 2023? Fiecare om a primit HAR, la cruce, harul de a-L putea primi pe Hristos ca Domn și Mântuitor. Însă, doar celor ce au primit HARUL, în Hristos Isus prin credință, El s-a multiplicat în viața lor și în orice situație Harul este prezent, căci noi trăim prin har și prin credință. 1 Timotei 1:14.

   ”Și harul Domnului nostru Isus, s-a înmulțit peste măsură de mult, împreună cu credința și cu dragostea care este în Hristos Isus.”

   Poți să vezi diferența? Dacă Înțelepciunea de sus stăpânește mintea noastră, HARUL ne învață cum să creștem în El și în cunoștința Lui și vom avea peste măsură de mult și har și credință și dragoste. Am vorbit aici despre două feluri de oameni. Toți au HAR de la Dumnezeu, dar unii fiindcă Înțelepciunea lui Dumnezeu stăpânește mintea lor, Harul are efect în și peste viața lor, pentru gloria lui Dumnezeu. Alții nu au lăsat nimic, ori doar părți din minte Înțelepciunii, iar Harul nu mai poate opera în viața lor așa cum dorește El.

   Ioan 1:16.”Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har.”

   Harul este binecuvântarea noastră, venită prin Isus la cruce. Harul este Isus Hristos. L-ai primit? Lasă-L să crească în tine și tu în El, asta va fi belșugul și binecuvântarea ta, prin Înțelepciunea de sus  pentru întregul an 2024. Amin.

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 464
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni