Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Scutece din intunerec
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 15/01/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii ca sa faca de rusine  pe cele tari. Si Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii  si  lucrurile dispretuite, ba inca lucrurile care nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele care sunt; pentru ca nimeni sa nu se laude  inaintea lui Dumnezeu. . . . 1 Corinteni 1: 27, 28.

Cine si-ar fi inchipuit ca marea, ea care este o casa  pentru mii de vietuitoare, apoi mai este si o sursa de viata pentru omenire, gazduieste in ea comorii in adancuri, si putere in valurile ei, pe o parte intretine si da viata, iar pe cealalta parte poate  lua viata, ea marea acest titan al lumii, are porti cu care este inchisa, are o haina, si aceasta sunt norii, are zavoare si porti  si acesta este nisipul, dar ceva neobisnuit pentru o aceasta parte din creatia lui Dumnezeu, marea mai are si  scutece. Scutece  facute din intunerec. Scutecele nu sunt pentru oameni mari, ele sunt pentru copilasi micuti, si mai ales pentru aceia care sunt in faza de crestere, si care nu stiu deosebi si nici intelege ca nevoile personale nu pot fi facute oricand si oriunde.

Dar ce este marea? In ochii nostri este o parte din planeta in care nu poti calatori numai dupa anumite  reguli. Dar ce este marea in ochii lui Dumnezeu? O parte din creatia Lui, care are lipsuri, are nevoi, are legii, are de lucru, si trebuie ingrijita.   Dumnezeu ca si pe celelalte vietuitoare din toata creatia Lui, de care se ingrijeste, in acelasi mod se ingrijeste si de mare. Dumnezeu a hotarat ca insasi marea si ea sa aibe haina dar in acelasi timp sa aibe si scutece. Ciudat nu? Dar Dumnezeu nu se poarta asa cu lucrurile slabe, adica cu noi oameni. Desi in procesul de crestere al nostru si noi am purtat scutece, iar mai apoi haine. Insa marea ziua poarta haine, iar noaptea poarta scutece. Cat de nepatrunsa poate sa fie intelepciunea lui Dumnezeu, pentru care merita sa dam lauda,   slava, cinstea si inchinarea zi de zi si ceas de ceas.

Daca marea este tare, da este tare, dar ea nu se poate lauda in fata lui Dumnezeu, deaceea marea Galileii a tacut inaintea lui Isus fara de gura si s-a potolit. ( Marcu 4: 36)

Daca cineva este tare asemeni mari, este tare, dar nu se poate lauda cu nimic in fata lui Dumnezeu, pentru ca iata ca cu un lucru josnic, ba inca un lucru slab, taria oricui poate fi zdrobita.

Ciprian Muresan Irlanda

"Cat de nepatrunsa poate sa fie intelepciunea lui Dumnezeu, pentru care merita sa dam lauda, slava, cinstea si inchinarea zi de zi si ceas de ceas." Amin. Frumoase si binecuvantate ganduri cu talent imbracate in imagini poetice si metafore profunde, revelatoare. Iar concluzia este atat de ziditoare: "Daca cineva este tare asemeni mari, este tare, dar nu se poate lauda cu nimic in fata lui Dumnezeu, pentru ca iata ca cu un lucru josnic, ba inca un lucru slab, taria oricui poate fi zdrobita." Felicitari.
Adăugat în 15/01/2018 de marin2016
Foarte interesantă și iscusită cugetare! Glorie Domnului!
Domnul să te binecuvânteze și să te copleșească cu Mărețul Lui har și mai departe, frate Ciprian!
Adăugat în 15/01/2018 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 249
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni