Învățături din cartea Esterei
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gabibochis_1992. in 30/05/2020
    12345678910 0/10 X
*Estera 4.13,14*
Daca Dumnezeu te-a asezat într-o functie inalta sa nu crezi ca tu prin puterile tale stai acolo. Daca cei ce sunt ca si tine, pocăiții, vor fi persecutați, sa nu crezi ca tu daca esti in functia aceea înaltă ai sa scapi de persecutie sau de moarte. Nu vei scapa! Dar Dumnezeu a hotarat pentru tine ca sa fii acolo, pentru ca El să aduca izbavirea prin tine, a intregului popor. De aceea cel ce este pus in loc de cinste in dregatorie sa nu se rusineze sa-l mărturisească pe Domnul Isus acelor oameni și sa nu se rușineze de poporul Domnului, chiar cu prețul de a pierde totul.
*Estera 5.3,6; 7.2*
Cand Dumnezeu te vrea in lucrarea Lui, ispititorul caută sa te ispitească.
Credeți ca la voia întâmplării i-a spus împăratul, Esterei de trei ori: chiar daca ai cere jumatate din împărăție, o vei capătă.
A spus-o de trei ori ca sa amplifice gandul in mintea Esterei ca ar putea sa-i ceara asta împăratului. Estera era după 3 zile de post negru. La Domnul Isus a venit ispititorul cu 3 oferte care puteau sa fie interesante dar Domnul a raspuns de fiecare data cu Cuvântul ca sa ne arate noua cum sa procedam cu Diavolul, ce sa facem ca sa plece de la noi. Atacand cu sabia Duhului care este Cuvantul lui Dumnezeu.
Nici Estera nu a acceptat oferta împăratului de a cere jumatate din împărăție ci a cerut ce este corect: eliberarea poporului de sub pedeapsa morții și judecata persecutorului.
*Estera 4.1*
Oamenii aceia ai rugăciunii, mădularele acelea ascunse ale trupului, pe care nu le stie decat Dumnezeu, își primesc lauda de la Domnul si El la vremea hotărâtă ii înalță. Ei sunt pionii importanți prin care Dumnezeu face lucrari mărețe. Mardoheu a luat o atitudine corectă, smerindu-se inaintea lui Dumnezeu (si-a sfasiat hainele, s-a imbracat cu un sac si s-a presarat cu cenusa). A indemnat-o pe Estera sa faca ce este bine inaintea lui Dumnezeu.
La final și-a primit răsplata (cinstea pe care a primit-o) primind haina împărătească, o mare cununa de aur și o mantie de in subtire și de purpura.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 353
Opțiuni