Un ospăţ necurmat
Autor: Ionela Baloi
Album: fara album
Categorie: Diverse

Duminică seară fratele păstor a încheiat cu versetul din Proverbe 15 : 15: „Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.”    

Un ospăț necurmat… cine nu și-ar dori aşa ceva? Nu vreau să scriu prea multe, dar vreau să te încurajez să începi să devii un om mulțumit – mulțumit de familia pe care o ai, mulțumită de soțul tău, mulțumit de soția ta, de copiii tăi, de traiul pe care Dumnezeu îngăduie să îl ai.  
 
Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:16-18). Dumnezeu vrea să fim oameni mulțumiți și fericiți, pentru că El a murit pentru noi ca, indiferent prin ce trecem sau ce facem să știm, să ne bucurăm, pentru că El e la conducerea Universului.  
 
În Evrei 13:5 scrie „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Dacă vrem să nu ne pierdem în agitația de zi cu zi, în problemele vieții, trebuie să începem să devenim oameni care citesc și cred ce spune Biblia. Proverbe 13:13 ne spune că „Cine nesocoteşte Cuvântul Domnului se pierde…”, de aceea trebuie să credem ce a spus Dumnezeu. 
 
Eclesiastul spune: „Toate își au vremea lor…orice lucru El îl face frumos la vremea lui… am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei (adică pentru mine și pentru tine) decât să se bucure și să trăiască bine în viața lor (să fie mulțumiți).” Mulțumirea este o condiție a fericirii. Și de ce n-ai fi tu mulțumit tu, care ești copil al Celui mai Puternic Domn? De ce n-ai fi tu mulțumit când toți pașii tăi sunt vegheați de Dumnezeu?

Este scris 
în Proverbe 14:30a – „O inimă liniştită este viaţa trupului… ”
Mă rog ca Dumnezeu să îți dea înțelepciune să fii mulțumit, și astfel să ai „un ospăț necurmat”.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/96637/un-ospat-necurmat