Bradul de Craciun
Autor: CHARLES HALFF
Album: fara album
Categorie: Diverse
\"Asa vorbeste Domnul:,Nu invatati calea Neamurilor si nu va temeti de semnele cerurilor,pentru ca Neamurile se tem de ele.Caci obiceiurile popoarelor sant desarte. Ei taie un lemn din padure,mainile mesterilor il lucreaza cu securea; il impodobesc cu argint si cu aur,il intaresc in cuie si cu ciocane,sa nu se clatine...Toti laolalta sant prosti si fara minte; stiinta idolilor nu este decat desertaciune,e lemn!\" (Ieremia 10:2-4,8) (Traducerea Trinitarian Bible Society,2002)

Aici avem o descriere perfecta a pomului de Craciun,numit de Dumnezeu \"Calea Neamurilor\".Noua ne este poruncit sa nu invatam aceasta cale si nici sa nu meregem pe ea! Pomul de Craciun este deasemenea in acest pasaj ca fiind un idol.Versetul 5 ne spune ca acesti pomi nu pot vorbi,nu pot umbla,ci trebuie sa fie transportati.Uni oameni interpreteaza gresit aceasta,astfel incat ei ajung la concluzia ca nu este nimic rau in a avea un pom de craciun;dar in nici un caz Scripura nu incearca sa ne spuna asa ceva.Mai degraba,profetul Ieremia ne spune ca aceasta este o desertaciune.

Uni oameni ar sta treji toata noaptea pentru a lucra la un pom batran si mort.Ei il cioplesc,apoi pentru putina vreme stau si admira lucrarea mainilor lor.Multi dintre ei vor sta treji toata noaptea si se vor uita la acel batran pom de Craciun.

Eu sper ca uni dintre predicatorii vostri se vor trezi in miljocul noptii si vor arunca acest pom afara din casele voastre si afara din biserica voastra,direct in capul lui Satan. Imi dau seama ca uni dintre voi vor scrasni din dinti si ma vor numi \"Ingust\".Puteti sa ma numiti cum doriti,dar eu doar va dau Cuvantul lui Dumnezeu.

Stiati caci \"copacul verde\" este mentionat de 14 ori in Biblie,si de fiecare data este asociat idolatriei?(In Biblia engleza gasim 13 referiri la \"copacul verde\" din care doar 10 cu referire la idolatrie; in Biblia Cornilescu gasim\"copacul verde\" mentionat de 9 ori in asociere cu idolatria)
Nu exista nici un loc in Biblie unde Dumnezeu sa vorbeasca de bine despre folosirea unui \"copac verde\" in legatura cu adevarata inchinare.

Poate te intrebi de ce oameni au un pom de Craciun pe tot parcursu sarbatorii.Poti cauta in Biblie mult si bine,dar nu vei gasi acolo nici un motiv pentru asa ceva.Prima impodobire a unui copac verde a fost facuta de paganii greci in inchinarea lor la zeul Adonia,care dupa ce a fost ucis,chipurile,ar fi adus inapoi la viata de sarpele Aessulapius. La fiecare Craciun o multime de oameni fac rost de un brad si il vor impodobi cu sclipici,lumini si beteala,nerealizand ca ei defapt urmeaza raditia pagana in oanoarea unor dumnezeii falsi. Fara indoiala ca exista multi crestini sinceri,care cred ca il onoreaza pe Hristos avand pom de Craciun,pe cand in realitate il dezonoreaza,implicandu-se intr-o sarbatoare pagana pe care Dumnezeu o uraste. In vreme ce citesti aceste randuri,poate vei spune: \"Am pomul meu de Craciun,dar eu nu ma inchin lui,asa ca in consecinta,nu vad ninik rau in a-l avea\". Lasa-ma sa-ti amintesc ca oricum nu tu determini ce este corect si ce este gresit.Dumnezeu este cel ce hotareste ce este corect si ce este gresit.

Daca pomul de Craciun nu este un idol pentru tine,atunci de ce te impotrivesti asa cand trebuie sa renunti la el? Ce faci tu acolo jos,in genunchi,cand pui cadourile sub el?
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/40615/bradul-de-craciun