Din slavă în slavă
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                  Din slavă în slavă

      Efeseni 2: 6-7. ”El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, ca să-și arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea  Lui față de noi în Hristos Isus.”

      2 Corinteni 3:18. ”Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă slava Domnului și suntem schimbați în același chip al LUI, din slavă în slavă prin Duhul Domnului.”

    Dumnezeu prin Duhul Sfânt ne-a înviat împreună  și ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus. Această slavă este primită de noi, atunci când am fost născuți din nou, când duhul nostru a fost înviat cu El, am fost făcuți desăvârșiți, neprihăniți, după cum vom fi toată veșnicia. Cetățenia noastră nu este pe pământ, suntem cetățeni ai cerului, însă până când veacurile în care omul mai trăiește în trup pe pământ se vor sfârși, începând veșnicia noastră, lucrăm la schimbarea sufletului și trupului nostru, împreună cu Duhul Sfânt care locuiește în trupul nostru.

    Noi am fost salvați, duh, suflet și trup la cruce, însă până mai trăim pe pământul acesta infectat de păcat, împreună, tot cu Duhul Sfânt, lucrăm la schimbarea sufletului și trupului, în fiecare zi, după chipul LUI. Partea noastră este, să dăm la o parte vălul de pe față, ca să vedem deslușit ca într-o oglindă slava Domnului, fiind conștienți de identitatea noastră în duh și mai departe fără eforturile noastre schimbarea are loc, o face Duhul Sfânt și dintr-o dată, descoperi că  nu mai vrei să păcătuiești, ți-e scârbă de lucrurile care odinioară erau o plăcere. Acum nu mai poți păcătui, dragostea, plăcerea, dorința ta este doar Hristos. Dacă, accidental se întâmplă o cădere, sângele Domnului Isus operează încă și spală orice pată ar apare pe viața noastră, nu te mai condamni fiindcă știi cine ești în Hristos.

  Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt pentru dragostea, harul și părtășia de care ne bucurăm în schimbarea și creșterea noastră, ca fii de Dumnezeu. 

 

                        

 

                    

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/162269/din-slava-in-slava