DRAGOSTE care nu DEZAMĂGEȘTE
Autor: Rodica Pele
Album: Margaritare
Categorie: Diverse

Așa de minunat ne-a creat Dumnezeu, atât de diferit față de fiecare făptură pe care a creat-o, animale, păsări,… În om a pus dragoste pentru că noi suntem ființe din Dumnezeu și Dumnezeul nostru este DRAGOSTE.

De la naștere și până la moarte tânjim  fiecare din noi după dragoste, dorim să fim iubiți de cei din jur. Partea importantă în dezvoltarea sănătoasă a unui bebeluș este dragostea. Aceasta avându-o pe parcursul vieții, îl ajută să se dezvolte bine și să aibă o bună stabilitate emoțională. Dragostea pe care El a pus-o în noi este pentru a dărui-o celor din jur. Dacă o ținem pentru noi nu ne ajută la nimic. Din  moment ce dăruim dragoste așteptăm să și primim dragoste, dar nu întotdeauna se întâmplă așa și dezamăgirea își face loc în inima noastră.

Dumnezeu când a creat femeia, a vrut să o facă specială, să pună în ea o măsură mai mare de dragoste decât în bărbat, de aceea ele iubesc mai mult dar în același timp și au nevoia mai mare de a fi iubite. Bărbații iubesc și ei dar ei sunt mai raționali și de aceea este acea discrepanță între femeie și bărbat în modul de a iubi. Nu degeaba li se amintește bărbaților în Biblie: ,,Bărbaților, iubiți-vă nevestele…” (Efeseni 5:25a)  De aceea ca și femeie trebuie să înțelegi acest fel de a iubi a bărbatului și să nu îl judeci.  Atunci va fi mult mai ușor să treci peste toate și să nu cazi pradă dezamăgirii.

De multe ori fetele se gândesc ,,O să mă căsătoresc și o să fiu iubită de soțul meu”… dar se întâmplă ca cel cu care te-ai căsătorit să te iubească sub așteptările tale și începi să fii dezamăgită de soț, de viață,  poate chiar te răzvrătești împotriva lui Dumnezeu de ce ți s-a întâmplat așa ceva. Nici o femeie nu este de condamnat că are această dorință de a fi iubită și prețuită de soțul ei, este ceva normal și așa ar trebiu să fie, dar nu întotdeauna este așa. Psalmul 71:3 spune ,, Fii o stâncă de adăpost pentru mine, unde să pot fugi totdeauna! Tu ai hotărît să mă scapi, căci Tu eşti stînca şi cetăţuia mea”.  Cel care nu ne dezamăgește niciodată și nu ne înșeală așteptările, singurul în univers este DUMNEZEU. Cel care îți este alături în dezamăgire și te ajută să ieși din ea este Dumnezeu. Așa multă frustrare poți aduna în suflet când iubești și nu ești iubită așa cum te aștepți. Ceea ce trebuie să faci este să privești la Dumnezeu și să înveți de la El, felul Lui de a iubi necondiționat.

Poate faci parte dintre femeile care sunt iubite și prețuite de soții lor. Recent eram într-un grup și în momentul când ne-am prezentat fiecare, venind rândul unui frate spunea ,,că este căsătorit și că își iubește soția mult”. Soția nu era cu el, dar următoarea dată când ne-am întâlnit a venit și soția, iar el a prezentat-o ca și ,,cea mai frumoasă femeie din lume.” Și dacă nu spunea, putea-i să vezi acest lucru, toată seara a privit-o cu atâta drag. Acest cuplu sunt căsătoriți de 15 ani. Se vedea că se iubesc și din câte am reușit să-i cunosc era adevărat ce spunea fratele. Am  povestit de acest cuplu pentru că vreau să cred că sunt mulți alții ca și ei. În cei 15 ani de căsătorie cu siguranță că au fost și momente când sora a fost dezamăgită de soț pentru că și el este om, dar a știut cum să trecă peste acele momente. Un proverb tibetan spune: ,,Dezamăgirea trebuie să fie folosită ca o sursă de PUTERE, indiferent de dificultățile cu care ne confruntăm, de experiențele dureroase de viață prin care trecem. Adevăratul nostru dezastru este să ne pierdem SPERANȚA.” Când privești înainte cu încredere în Dumnezeu că El poate orice rău să-l schimbe în bine, altfel vezi lucrurile și dezamăgirea nu mai are loc în viața ta.

Dezamăgirea poate veni și din partea copiilor. Ai copii și toată dragostea ta o îndrepți spre copii cu gândul că și ei te vor iubi la fel de mult totdeauna. Vine vremea când ei cresc și pleacă din casa ta, ajungi la bătrânețe și poate ei te vizitează rar, sau cel mai rău te duc într-un azil de bătrâni. Durerea din inimă este mare, realizezi că ai iubit mult dar dragostea care ai dăruit-o nu este egală cu cea care ai primit-o și dezamăgirea te cuprinde fără să poți să faci ceva.

Dezamăgirea poate veni și din partea părinților. Vorbeam recent cu o prietenă și povestea cât de dezamăgită este de dragostea părinților ei. Ca și copil ea își dorea să fie iubită dar nu a avut sentimentul că este iubită de ei, nu i-au arătat dragoste niciodată, ca urmare când a crescut a căutat iubirea unde a putut în relații greșite care au avut urmări toată viața. Acest exemplu al prietenei mele este foarte des întâlnit, și acești copii sunt afectați toată viața. Cel care îi poate restaura este doar Dumnezeu.

Dezamăgiri din partea soțului, părinților, copiilor, prietenilor,… Viața noastră este presărată cu dezamăgiri și de multe ori probabil nu pot fi evitate. Cred că imporant este să nu rămânem în ele ci să ne rugăm să ieșim biruitori din ele. Din partea oamenilor mereu avem dezamăgiri pentru că trăim într-o lume păcătoasă, influențe din atâtea părți și în general influențe rele. Nu prea ai șanse să treci prin viață și să nu fii dezamăgită.

 ,,Putem să acceptăm dezamăgiri temporare dar nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța infinită.” (Martin Luther King)

Totuși avem o speranță și una foarte sigură care nu poate fi pusă la îndoială. Aceasta este DRAGOSTEA care NICIODATĂ nu ne va DEZAMĂGI și o putem găsi doar în Dumnezeu. Noi l-am dezamăgit pe El de multe ori și îl vom mai dezamăgi, dar El pe noi, niciodată!

DRAGOSTEA care nu te dezamăgește o găsești doar în DUMNEZEU!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/161266/dragoste-care-nu-dezamageste