Curajul
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse
     Cât de mult curaj este necesar pentru a rezista culturii din ziua de astăzi ? Cât este necesar pentru a păstra o convingere când toată lumea la şcoală , la birou şi în cartier spune că "eşti un idealist irecuperabil , de modă veche şi puțin cam ciudat - de fapt , eşti chiar un fanatic " ? 
     Fiecare teama care este înfruntata şi depăşită devine un bolțar . Fiecare succes îți oferă un nou sentiment de încredere . Creşti în curaj atunci când înfrunți temerile paralizante . Creşti în curaj şi atunci când te înconjori de modele bune . Biblia spune "tovărăşiile rele strica obiceiurile bune . " ( 1 Corinteni 15:33 ) . Dacă îți petreci timpul cu oameni fără coloană vertebrală , vei deveni ca ei . Din nefericire , adesea suntem înconjurați de oameni care deobicei se dau bătuți , fac compromisuri şi nu îşi asumă riscuri . Dacă vrei să creşti în curaj , alege în mod chibzuit să te expui la oameni curajoşi . Citeşte biografii de oameni curajoşi , articole despre curaj , istorisiri biblice despre oameni precum Moise , Daniel , Estera şi Pavel care , deşi erau pietrificați de teamă , au mers înainte prin credință şi au crescut.
     Poți creşte în curaj dacă permiți minții să se transforme. Mai devreme sau mai târziu vei începe să înțelegi centralitatea curajului pentru toate aspectele vieții. Curajul nu este o calitate izolată a caracterului. Nu este nici măcar o trăsătură de caracter opțională , rezervată doar celor care o doresc , dar deloc necesară celor neinteresați. Curajul este fundamental pentru a fi creştin. 
      Urmarea lui Isus Hristos necesită mult curaj. Destul de frecvent călăuzirea Lui pare ilogică, irațională, anticulturală. Uneori este atât de solicitant încât prefer să mă târăsc înapoi în cochilia mea şi să stau în siguranță. Apoi o voce din interior mă deşteaptă spunându-mi " Unde-ți este curajul? Ridică-te în picioare şi umblă! Te poți încrede în Dumnezeu . " 
      Laşii nu rezistă mult în călătoria lor spirituală. Ei se ofilesc şi dispar. Este nevoie de enorm de mult curaj pentru a te pocăi şi a deveni un creştin. E nevoie de enorm de mult curaj pentru a urma călăuzirea lui Dumnezeu în viața creştină. Unele dintre chemările Sale solicită tot ceea ce poți da mai bun. Unele din testele Sale îți testează limitele. Unele dintre aventurile Sale scot la iveală mari temeri şi îndoieli. Într-adevăr, curajul spiritual e pe lista trăsăturilor de caracter pe cale de dispariție. 
      Tu, cel care tânjeşti după transformări spectaculoase şi după etalarea orbitoare a virtuții , să ştii un lucru: caracterul este nevoia strigentă a lumii noastre .
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/160689/curajul