Să ne reamintim...
Autor: Ficard Florica
Album: Îndemnuri
Categorie: Diverse

   Să ne reamintim...

   Adăugarea resurselor pe acest site creştin aduce zidire, bucurie, şi împrospătarea multor cunoştinţe biblice. Mulţi dintre noi, locuind în afara ţării, ne putem hrăni duhovniceşte cu miezoasele bucate găsite la îndemnă, în orice clipă a zilei sau a nopţiii...   Se cuvine aşadar, să mulţumim lui Dumnezeu de fiecare dată când simţim prezenţa-I sfântă în dreptul acestor postări. Dar, masa e întinsă pentru oricare, oriunde ne-am afla, desigur! Ce mare har! Ce mare bucurie-n Dumnezeul nostru pe Care am ales să-L slujim cu devotament şi dragoste!

   Există însă o dorinţă (în Vechiul Testament, chiar o poruncă!) a Domnului nostru: orice jertfă trebuie adusă cât mai curată, mai frumoasă, mai fără de cusur... Ştim însă la fel de bine că El, Domnul, de asemeni, nu dispreţuieşte nici începuturile slabe... slavă LUI! Şi priveşte cu îngăduinţă desigur, spre multele noastre neputinţe! De aceea, haideţi astăzi, să ne mai reamintim câteva din regulile simple, la îndemâna fiecăruia, prin care, noi toţi, cei ce postăm diferite resurse creştine, să reuşim a fi cât mai aproape de acea jertfă fără de cusur!

   Nădăjduind să fiu pe înţelesul fiecăruia -şi nu cumva să aduc amărăciune în sufletul cuiva!- (Doamne, păzeşte-mă!), doresc în primul rând să vă fac atenţi la rubrica de ÎNCADRARE A RESURSELOR. Pentru aceasta, avem aici pe site explicaţii clare asupra fiecărei secţiuni. Deci, să nu mai confundăm ESEUL cu DEVOŢIONALUL (lucrare mult mai scurtă decât eseul, predica, etc). De asemeni, la începutul postării ne uităm bine dacă lucrarea am plasat-o corect (multe poezii sunt încadrate în grabă, din neatenţie, la ESEURI sau DEVOŢIONALE!); verificăm acest lucru de mai multe ori!

   Un lucru destul de important, pentru noi, românii este desigur, scrierea corectă a limbii române prin utilizarea diacriticelor. Vă fac atenţi căci mulţi dintre dumneavoastră, locuiţi în România, şi accesul la instalarea acestui program este foarte simplu, gratuit, aflat pe Google şi a cărui instalare nu durează mai mult de cinci minute. Scrieţi simplu: INSTALARE PROGRAM CU DIACRITICE apoi urmaţi paşii solicitaţi de acest program; dacă nu vă descurcaţi, apelaţi la ajutorul celor tineri (deşi mulţi dintre tinerii ce postează nu-l au încă instalat!), ei se descurcă mult mai uşor cu computerul!

   Titlul oricărei resurse se începe cu literă mare. Dar nu este permis ca tot conţinutul titlului să fie scris cu majuscule (exemplu: Suntem ostaşi în câmpul Evangheliei (corect); SUNTEM OSTAŞI ÎN CÂMPUL EVANGHELIEI (incorect)); după titlu, NICIODATĂ  nu vom pune punct! Dacă avem deja instalat programul scrierii cu diacritice, nu uităm ca şi la titluri să adăugăm diacriticele! Mulţi scriu astfel titlurile (adică, fără diacritice!) deci, e bine de reţinut!

   Dacă adăugăm un eseu sau un devoţional, o mărturie, o predică, un studiu, la începutul fiecărei fraze, a unei noi idei etc. lăsăm un spaţiu liber de trei bătăi - ALINIATUL de două degete cu care ne cicăleau învăţătoarele noastre în clasele primare! La poezii, cugetări, acest aliniat, nu este necesar, nici la schiţe unde se vor folosi frecvent liniuţele, nici la maxime, cărora desigur, nu le vom mai adăuga semnul ghilimelelor, acesta existând deja imprimat.

   Să nu uităm căci, după VIRGULĂ, batem pauză de spaţiu, şi după alt oricare semn de punctuaţie. (Ex. Te urmăm pe Tine, Doamne!; Urmaţi-Mă, dacă Mă iubiţi!; ) (Suntem în aşteptare, Doamne... când ai să revii? - deci, şi după cele trei puncte... )

   Întotdeuna când dorim să enumerăm ceva, să reproducem ceva, folosim DOUĂ PUNCTE şi nicidecum punctul şi virgula! (Ex. El ne va da: pace, bucurie, nădejde, credinţă; Cred în: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt).

   Legat de utilizarea diacriticului â: în interiorul unui cuvânt, folosim pe î din a iar la începutul sau sfârşitul cuvântului folosim pe î din i. (Exemple: Mai întâi, Dumnezeu, a făcut...; Mâine, poimâine, vine Domnul!...; ... întâiul meu fiu...).

   De asemeni, să nu uităm, de respectul acordat divinităţii; se cuvine aşadar, să utilizăm de fiecare dată, pronumele de politeţe scris cu literă mare: Doamne, Tu, şi doar Tu!  ...şi a dat pe Fiul Său...; Mântuirea-Ţi, Doamne, am primit-o-n dar!; ... facă-se doar voia Sa!...etc.

   Desigur, în afara acestor reguli aşa de simple, ar mai fi câteva aspecte legate de regulile de completare ale câmpurilor puse la dispoziţie de administratorii site-ului.

   1. Nu uităm să completăm câmpul cu NUMELE AUTORULUI,  dacă îl cunoaştem;

   2. Nu uităm să trecem NUMELE DE ALBUM (mulţi dintre noi au aşa de multe nume de album încât s-a produs un mare haos în dreptul resurselor lor, de aceea e bine să le reverificăm şi să facem o încadrare corectă);

   3. Nu uităm să încadrăm corect resursa într-o TEMATICĂ adecvată conţinutului, mesajului;

   4. Nu uităm să trecem corect VÂRSTA căreia îi este adresată resursa;

   Şi, ar mai fi ceva... să ne reamintim de frumoasele mesaje pline de har şi dragoste, încurajare, felicitare, binecuvântare, pe care ni le adresam unii altora cu ceva timp în urmă... oricât de obosiţi am fi fost... oricât de puţin timp am fi avut la dispoziţie...

   Nădăjduind şi de data aceasta căci micuţele mele îndemnuri vă pot fi de folos, vă mulţumesc în Numele Domnului cerându-I să vă binecuvinteze de la mic la mare, de la mare la mic! Pace şi bucurie sfântă vă doresc şi la cât mai multe ogoare (resurse!) semănate, care la vremea hotărâtă să aducă rodul înzecit, însutit, înmiit...

 

 

   

      

   

   

   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/142847/sa-ne-reamintim