"Succes in slujire"... să învățăm smerenia
Autor: Cristian Boariu
Album: Smerenia
Categorie: 2Cronici 7:14

  Isus a spus să învățăm smerenia de la El, nu de la fecioara Maria sau alți sfinți, în Matei 11:29: "Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre."

  Cineva mi-a urat recent, cu sinceritate “Succes în slujire”. Am spus în grabă “mulțumesc”, dar apoi am meditat mai adânc la “succesul” din viața lui Isus și am descoperit următoarele:
  Succes în viață e atunci când deși ușa hanului ți se închide în față și rămâi cu o iesle, să poți să ierți omenirii o astfel de primire.
  Success în viață e atunci când părinții te “pierd”, dar nu la Mall sau la picnic, ci în Templu, și ție ți se pare normal să fii acolo.
  Succes în viață e atunci când în loc să-ți alegi tovarăși de drum pe cei mai renumiți doctori, avocați, juriști etc, îți alegi prieteni niște pescari, oameni simpli.
  Succes în viață e atunci când orbii care se întâlnesc cu tine își capătă vederea, surzii aud, și copiii aleargă în brațele tale.
  Succes în viață e atunci când alții merg la somn iar tu mergi pe munte să te rogi, ca a doua zi să ai putere în tot ceea ce faci.
  Succes în viață e atunci când poți să plângi cu cei ce plâng, când ceea ce binecuvintezi tu satură pe mulți, iar cei din jur alergă chiar și după fărâmituri ale Cuvântului ce curge prin tine și le poate elibera copilul.
  Succes în viață e atunci când speli praful de pe picioarele ucenicilor tăi, și zăbovești asupra celui mai prăfuit dintre ei, ca să-i mai dai o șansă înainte să te vândă.
  Succes în viață e când poți să te rogi în Ghetsimani chiar dacă cei mai buni prieteni ai tăi, dorm lângă tine fără nici o grijă.
  Succes în viață e să-l privești pe Petru în ochi dupa ce te-a trădat, iar el, mișcat de privirea ta de Fiu al Lui Dumnezeu, să-și plângă vina cu amar.
  Succes în viață e să-ți poți binecuvânta dușmanii, când din tine curge sânge…
  Succes în viață e să mori fără păcat și moartea să nu te poată ține în mormânt.
  Succes în viață e să pleci într-o zi la cer, chiar dacă n-ai trăit 80 de ani, și alții să privească în sus cu dor după tine.

Vă doresc un… astfel de succes!
 Să ne ajute Domnul să fim smeriți!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/117432/succes-in-slujire-sa-invatam-smerenia