Ce aşteaptă o fată care vrea să se căsătorească, de la un băiat
Autor: Florina Cazan
Album: fara album
Categorie: Dragoste - prietenie

Motto: "Bărbatul pentru femeie - putere în slăbiciune, far în întuneric, călăuză în rătăcire..."

Ce aşteaptă o fată care vrea să se căsătorească de la un băiat?

Bună întrebare.

Poate şi băieţii se întreaba la fel, oare ce aşteaptă o fată care ar vrea să se casatoreasca, de la mine?

Sunt pe deplin convinsă că puţini sunt aceia care nu ar putea să-şi răspundă singuri la o asemenea întrebare, de aceea cred că acest articol vine doar în confirmarea a ceea ce băieţii deja cred. În calitate de fată necăsătorită dar cu dorinţa de căsătorie, aş putea spune ce doresc eu să găsesc la un băiat cu care vreau să mă căsătoresc.

Îmi doresc în primul rând să văd că el are o relaţie bună cu Dumnezeu şi că Isus este şi Domn în viaţa lui, nu numai Mântuitor. Nu mi-ar plăcea să văd că-şi caută o soţie încercându-le pe toate care îi sunt la dispoziţie, ci să văd că se consultă cu Domnul în privinţa aceasta, că este gata să renunţe la etalonul lui, la idealul lui de femeie, în cazul în care o fată anume ar părea să-i fie destinată lui de către Dumnezeu.

nu fie fixist, de neclintit, încăpăţânat, ci flexibil şi înţelept. Dumnezeu ne învaţă să deosebim lucrurile de preţ de cele fără preţ. Asta se potriveşte şi la capitolul frumuseţe. Se spune că o femeie frumoasă este bună o săptămână, dar o femeie bună este frumoasă toată viaţa. Biblia însăşi spune în Proverbe... că ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. Mi-ar plăcea să vad că bărbatul, în alegerea femeii potrivite, îşi concentrează atenţia în special asupra frumuseţii interioare a acesteia, şi mai apoi asupra celei exterioare.

Ştiu că acest lucru poate fi destul de dificil pentu ei la un moment dat, dar un bărbat în Cristos, un om al lui Dumnezeu, va fi capabil de asta şi va dobândi apoi o fericire şi o împlinire care vor depăşi cu mult aşteptările lui iniţiale şi chiar idealul său. Responsabilitatea este o altă caracteristică pe care un bărbat trebuie să o deţină. Să fie responsabil de ceea ce spune, de ceea ce face, gata să-şi recunoască greşelile şi să se îndrepte, fără a căuta scuze, conştient de faptul că această calitate îi este impusă în primul rând de către Dumnezeu.

Responsabil de siguranţa familiei şi de condiţia spirituală a acesteia, atât ca soţ, cât şi ca tată. Mi-ar plăcea, de asemenea, să văd că este un om căruia îi place curăţenia. Cred că asta vorbeşte şi despre lăuntrul unui om, într-o oarecare măsură. Aproape toate femeile îşi doresc să găsească un băiat care să fie capabil să răspundă nevoilor lor de a fi iubite. Aceste nevoi diferă de la o persoană la alta, iar bărbatul trebuie să fie suficient de interesat ca să încerce să le descopere. O femeie aşteaptă să fie înţeleasă şi să aibă siguranţa că bărbatul este pentru ea putere în slabiciune, far în întuneric şi călăuză în rătăcire.

Chiar şi apostolul Pavel spune că femeia este un vas mai slab, de aceea nevoile şi dorinţele ei pot fi mai multe decât ale bărbatului Cu toate acestea, fiecare dintre noi, bărbaţi sau femei, nu trebuie să ne hrănim cu aşteptările noastre, ci să cerem încredinţarea că avem alături de noi persoana hărăzită de către Dumnezeu şi apoi să o iubim aşa cum este, cu o dragoste care acceptă şi dăruieşte totul.

 

Articol de Florina Cazan - misionară în Drăgăneşti-Olt

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/10929/ce-asteapta-o-fata-care-vrea-sa-se-casatoreasca-de-la-un-baiat