2. Credinta lui Dumnezeu
Autor: adrian nedelca  |  Album: fara album  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de RAMONA_NEDELCA in 17/08/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

2.Credinta lui Dumnezeu

   Trebuie sa stim ca este o credinta umana si o credinta Dumnezeiasca. Credinta umana este bazata pe cele 5 simturi pe care le avem si produce in viata noastra numai ce poate face un om, nu poate produce minuni in viata noastra. Dumnezeu a facut disponibila credinta Lui pentru noi. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca daca esti nascut din nou tu ai credinta lui Dumnezeu depozitata in duhul tau nascut din nou, asa ca nu ai nevoie de mai multa credinta ci trebuie sa inveti sa folosesti credinta lui Dumnezeu care este la dispozitia ta.

   Efeseni 2: 8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

  Aici spune ca am fost mantuiti prin Har prin credinta si acestea nu vin de la noi, aceasta credinta este de la Dumnezeu, ca nici un om sa nu se laude ca este mantuit prin faptele lui, prin credinta lui. Fara credinta lui Dumnezeu nu poti sa fii mantuit, credinta umana nu poate opera numai in cele cinci simturi, poate opera numai in natural. Cu aceasta credinta umana niciodata nu poti opera in ceea ce nu vezi. Dumnezeu ne-a dat credinta Lui care nu este limitata de cele 5 simturi si cheama lucrurile care nu sunt ca si cum ar fii.

   Romani 4:17 după cum este scris: „Te-am rânduit să fii tatăl multor neamuri.” El, adică, este tatăl nostru înaintea lui Dumnezeu în care a crezut, care învie morţii şi care cheamă lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi.

    Atunci cand ai crezut pentru mantuire ai avut nevoie de credinta lui Dumnezeu pentru ca ai crezut ca ai fost stramutat din imparatia celui rau in imparatia lui Dumnezeu, nu ai vazut aceste lucruri ci ai avut nevoie de credinta lui Dumnezeu sa crezi ca asa s-a intamplat. Ai crezut ca pacatele ti-au fost iertate, nu poti sa iti vezi pacatele ci trebuie sa crezi asta cu o credinta supranaturala care este credinta lui Dumnezeu. Dumnezeu ti-a dat credinta Lui in momentul cand ai fost nascut din nou, asa ca tine de tine sa manifesti aceasta credinta sau sa nu o manifesti.

   Romani 12: 3 Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.

   Dumnezeu da credinta supranaturala fiecarui om nascut din nou, daca incepi sa operezi in aceasta credinta ai sa vezi lucruri supranaturale intamplandu-se in viata ta.

   1 Ioan 5: 4 pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră.

  

Aceasta credinta supranaturala va invinge boala, saracia , singuratatea, iti va da victorie in fiecare aspect al vietii tale. Una din armele cele mai puternice ale lui Satana este ignoranta, ii face pe oameni sa creada ca nu au credinta pentru a accesa ceea ce Dumnezeu are pentru ei. Nu este umilitate sa spui ca nu ai credinta, ci mai degraba este stupid sa declari ceva ce este contrar cu Cuvantul lui Dumnezeu care spune ca ai credinta lui Dumnezeu. In Romani 12:3 nu spune ca am primit o masura de credinta ci masura de credinta, ceea ce vrea sa spuna aici este ca fiecarui crestin nascut din nou i s-a dat aceeasi masura de credinta. Aveam acceasi masura de credinta care o aveau apostolii de pe vremea lui Isus.

   2 Petru 1: 1 Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credinţă de acelaşi preţ cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

   Aici spune ca am capatat, se foloseste timpul trecut aceeasi credinta de acelasi pret cu a apostolilor. Atunci cand Isus vorbeste despre oameni care au avut o credinta mica sau o credinta mare se refera: acesti oameni au eliberat din duhul lor o credinta mica sau o credinta mare. Cand ai fost nascut din nou ai primit aceeasi masura de credinta care a primit-o si Petru, ai aceeasi credinta pe care o are Isus.

   Galateni 2: 20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.

   Pavel care a fost un exemplu puternic in propovaduirea Evangheliei, a scris trei sfert din Noul Testament, a facut mari minuni in numele lui Isus, Pavel spunea ca viata pe care o traia in trup o traia in credinţa în Fiul lui Dumnezeu.

Pavel a folosit credinta lui Isus, aceeasi masura de credinta care a avut-o Isus a fost investita in viata lui Pavel, aceeasi masura de credinta o are fiecare crestin nascut din nou. Credinta trebuie activata in viata ta, trebuie eliberata, de accea spune in Iacov 2 ca credinta fara fapte este moarta.  Poti sa ai credinta lui Dumnezeu locuind inauntrul tau si daca nu o activezi credinta fara fapte este moarta. Sunt multi crestini din ziua de astazi care spun ca minunile au incetat cu moartea ultimului apostol, acesti crestini nu vor actiona pe baza credintei pe care o au de la Dumnezeu sa vada semne si minuni in viata lor si in viata altor persoane. Alti crestini nu se vad vrednici ca Dmnezeu sa-i foloseasca cu semne si minuni, si asta omoara credinta care o au in ei de la Dumnezeu. Primul pas asa folosesti credinta lui Dumnezeu este sa crezi ca ai aceasta

credinta inauntrul tau. Daca crezi ca ai aceasta credinta inauntrul tau trebuie sa inveti sa operezi in aceasta credinta pentru ca credinta fara fapte este moarta.

  Ioan 20: 24 Toma, zis Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei când a venit Isus.25 Ceilalţi ucenici i-au zis deci: „Am văzut pe Domnul!” Dar el le-a răspuns: „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.”26 După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăşi în casă; şi era şi Toma împreună cu ei. Pe când erau uşile încuiate, a venit Isus, a stat în mijloc şi le-a zis: „Pace vouă!”27 Apoi a zis lui Toma: „Adu-ţi degetul încoace şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios.”28 Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!”
29 „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.”

   Aici este un exemplu de credinta umana, o credinta care este bazata pe cele 5 cinci simturi pe care le avem, Toma a spus „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede”. Din nefericire multi dintre noi am fost invatati ca asa opereaza credinta. Isus a aparut in mijlocul lor si l-a pus pe Toma sa puna mana in coasta lui si i-a spus„pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.” Domnul Isus a spus ca este mai binecuvantat un om care nu a vazut si a crezut, Isus valorifica o credinta care nu este bazata pe cele cinci simturi ci o credinta supranaturala care crede ceea ce nu vede. Daca te rogi pentru vindecare si nu vezi manifestarea vindecarii imediat in trupul tau atunci nu mai crezi ca ai fost vindecat, aceasta este o credinta bazata pe cele cinci simturi, nu crezi pana nu vezi.

   Evrei 11: 1 Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.

   Credinta lui Dumnezeu cheama lucrurile care nu sunt ca si cum ar fii, credinta aceasta este creativa chiar daca nu vezi nici o dovada a manifestarii lucrului pentru care te-ai rugat poti sa creezi cu aceasta credinta. Dumnezeu nu a vazut lumina pana ce nu a  spus sa fie lumina, credinta lui Dumnezeu are o forta creatoare. Daca umblam in aceasta credinta a lui Dumnezeu si nu in cele cinci simturi putem sa creeam lucrurile pentru care ne-am rugat. Credinta lui Dumnezeu nu se bazeaza pe circumstantele prin care treci, sau pe ceea ce simti ci se bazeaza pe Cuvantul lui Dumnezeu. Sa ne uitam acum in Cuvant la o credinta care a fost bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu, credinta pe care Isus a laudat-o.

   Matei 8: 5 Pe când intra Isus în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş, care-L ruga6 şi-I zicea: „Doamne, robul meu zace în casă slăbănog şi se chinuie cumplit.”7 Isus i-a zis: „Am să vin şi să-l tămăduiesc.”8 „Doamne”, a răspuns sutaşul, „nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu; ci zi numai un cuvânt, şi robul meu va fi tămăduit.9 Căci şi eu sunt om sub stăpânire; am sub mine ostaşi, şi zic unuia: „Du-te!”, şi se duce; altuia: „Vino!”, şi vine; şi robului meu: „Fă cutare lucru!”, şi-l face.”10 Când a auzit Isus aceste vorbe, S-a mirat şi a zis celor ce veneau după El: „Adevărat vă spun că nici în Israel n-am găsit o credinţă aşa de mare.11 Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov în Împărăţia cerurilor.12 Iar fiii Împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul de afară, unde va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.”13 Apoi a zis sutaşului: „Du-te, şi facă-ţi-se după credinţa ta.” Şi robul lui s-a tămăduit chiar în ceasul acela.

   Isus a spus ca nu a mai vazut o asa mare credinta in alta persoana pana atunci, care este diferenta dintre credinta lui Toma bazata pe cele cinci simturi si credinta pe care a avut-o sutasul acesta? Toma a spus ca nu poate sa creada pana ce nu poate simti si atinge trupul lui Isus,acest sutas a inteles autoritatea care este in Cuvantul lui Dumnezeu si i-a spus lui Isus ca nu trebuie sa vada ca sa creada ca robul lui este vindecat, este de ajuns Cuvantul pe care l-a rostit Isus. Aceasta credinta a fost bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu nu pe ceea ce simti sau poti intelege cu mintea ta, noi avem aceasta credinta supranaturala si trebuie sa invatam sa o folosim.

   Ioan 14: 4 Ştiţi unde Mă duc şi ştiţi şi calea într-acolo.”5 „Doamne”, I-a zis Toma, „nu ştim unde Te duci; cum putem să ştim calea într-acolo?”

   Aici este vorba despre acelasi Toma care nu simtea, nu stia cu mintea lui naturala unde va merge Isus, nu a inteles ceea ce vorbea Isus. Isus le-a spus ucenicilor ca ei stiu unde se va duce si calea intr-acolo, dar Toma nu stia asta pentru ca se baza doar pe cele cinci simturi. Asa procedam si noi in legatura cu vindecarea, ne rugam ca sa fim vindecati si nu simtim ca suntem vindecati in trupul nostru si nu credem ca am fost vindecati, pe cand Cuvantul lui Dumnezeu spune ca am fost vindecati acum 2000 de ani. Isus ii raspunde lui Tomas:

   Ioan 14: 6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

   Isus era cu Toma si Toma nu a inteles ca Isus era calea, adevarul si viata, de multe ori nici noi nu intelegem ca Cuvantul lui Dumnezeu este raspunsul la toate problemele cu care ne confruntam, credinta trebuie bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu.

   Ioan 14: 7 Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.”8 „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, şi ne este de ajuns.”9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu

voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?

   De aici vedem ca nici Filip nu  inteles ceea ce le-a spus Isus, nu putea sa creada pentru ca Isus nu avea un trup glorificat, pentru ca nu era la dreapta Tatalui, Isus a avut un trup normal si nu avea nici o frumusete care sa iasa in evidenta, era un trup comun. Ucenicilor le era greu sa creada ca El era Dumnezeu cand il vedeau in trupul Lui de om, ei se bazau doar pe cele cinci simturi, pe ceea ce vedeau dar Isus le-a spus ca daca l-au vazut pe El l-au vazut pe Tatal, dar cele cinci simturi ale ucenicilor le spuneau ca Isus nu arata ca si Tatal, si de aceea ei credeau ceea ce vedeau. In acelasi fel in ziua de astazi Dumnezeu este Cuvantul, nu literele pe care le citesti sunt Dumnezeu ci Duhul care a  scris aceste cuvinte din Biblie. Multi oameni nu realizeaza ca Cuvantul lui Dumnezeu este putere si rezolvare pentru fiecare problema cu care se confrunta, si asteapta ca Dumnezeu sa le vorbeasca intr-un mod supranatural. Trebuie sa crezi ca Dumnezeu ti-a dat credinta Lui si ca poti folosi aceasta credinta bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu care intotdeauna va functiona.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3485
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni