1.Postul
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 04/03/2011
    12345678910 7.33/10 X
Media 7.33 din 3 voturi

 

1.Postul.

Postul aduce rasplatiri peste viata ta.

    Pag 1.

    Matei 5:6 Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!

    Cand D-zeu a pus o misiune pe care sa o faci aici pe pamant pentru El,trebuie sa postesti si sa te rogi,ca sa poti discerne ceea ce D-zeu vrea sa faca prin tine.Atunci cand simti ca in viata ta spirituala este o stagnare,

    sau ai nevoie de o noua intalnire personala cu D-zeu,posteste,si vei vedea lucrurile cum se schimba in viata ta.Postul este cheia secreta care deschide portile cerului in viata ta,si inchide portile iadului.Disciplina Postului elibereaza ungere,favoare,si binecuvantarile lui D-zeu in viata crestinilor.Prin acest studiu va voi arata cum personajele din Biblie au postit,va voi invata cum sa postiti.Pe masura ce vei citi ceea ce iti scriu,iti va dezvolata o dorinta sa postesti.Nu stiu ce iti doresti tu,dar eu imi doresc alte lucruri mai mult decat mancarea.

    Matei 5:6 Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!

    Pregateste-te sa primesti revelatii noi,care iti vor schimba viata intr-un mod radical.

    Matei 6:1 Luaţi seama să nu vă îndepliniţi neprihănirea voastră înaintea oamenilor, ca să fiţi văzuţi de ei; altminteri, nu veţi avea răsplată de la Tatăl vostru care este în ceruri.2 Tu, dar, când faci milostenie, nu suna cu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii, în sinagogi şi în uliţe, pentru ca să fie slăviţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.3 Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta.4 pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.5 Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.
    6 Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.
    7 Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi.8 Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi.
    9 Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău;10 vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
    11 Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi;
    12 şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
    13 şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!”14 Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.15 Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre.
    16 Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.17 Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul şi spală-ţi faţa,
    18 ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

    Pag 2.

    Ps 42:Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!
    2 Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu; când mă voi duce şi mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?3 Cu lacrimi mă hrănesc zi şi noapte, când mi se zice fără încetare: „Unde este Dumnezeul tău?”

    Ce este Postul?Deoarce sunt multe intelegeri gresite in ce priveste Postul,vreau sa incep sa va spun,ce nu este Postul.Postul nu este sa te abtii de la mancare pentru o anumita perioada de timp,aceasta este Dieta.Practicarea Postului,nu este doar pentru pastori si slujitori din Biserica,ci este pentru toti crestinii nascuti din nou.Postul Biblic,este sa te abtii de la mancare,pentru scopuri spirituale.Postul intotdeauna a fost o parte importanta in relatia cu D-zeu.Postul te duce intr-o relatie mult mai profunda cu D-zeu,asa cum ne relateaza David in Ps.42.Atunci cand

    nu mananci timp de cateva zile pentru scopuri spirituale,Duhul Tau devine imun la lucrurile lumesti,si devine foarte sensibil la lucrurile lui D-zeu,asa cum spune David in:

    Ps 42:7 Un val cheamă un alt val, la vuietul căderii apelor Tale; toate talazurile şi valurile Tale trec peste mine.

    Un val cheama un alt val.David postea,si dorintele lui naturale pentru mancare scadeau.Chiar in mijlocul incercarilor,David a putut sa strige inaintea lui D-zeu din Duhul Sau,pentru ca postea.Postul este sursa secreta de putere.Cand Isus a umblat pe acest pamant,si-a facut timp sa-si invete ucenicii,principiile Imparatiei lui D-zeu,principii care sunt contrare cu principiile acestei lumi.In Matei 6,Isus ne traseaza o carare pe care trebuie sa mearga fiecare copil al lui D-zeu.Aceasta cale ne arata 3 indatoriri pe care trebuie sa le faca fiecare crestin.

    1.Sa fie darnic.

    2.Sa se roage.

    3.Sa posteasca.

    Isus a spus”Cand Daruiesti,Cand te Rogi si Cand Postesti”.Aici ne spune ca Postul,ca si darnicia si rugaciunea,este o parte integranta din viata crestinului.Mult mai multa atentie se pune pe a Posti,decat se pune pe darnicie,sau pe rugaciune.

    Eclesiastul 3:12 Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.

    Asa cum scrie in acest verset”Cand practici darnicia,rugaciunea si postul”funia împletită în trei nu se rupe uşor”.Isus a spus ca nimic nu este imposibil.

    Matei 17:Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.

    S-ar putea sa nu avem patrunderea spirituala pe care ne-o dorim,pentru ca nu postim?

    Marcu 4:20 Alţii apoi sunt înfăţişaţi prin sămânţa căzută în pământ bun. Aceştia sunt cei ce aud Cuvântul, îl primesc şi fac rod: unul treizeci, altul şaizeci şi altul o sută.”

    Priviti acest verset in felul urmator”Atunci cand te rogi,rodesti 30%, atunci cand imbini rugaciunea cu darnicia rodesti 60%,dar atunci cand rugaciunea,darnicia si

    Pag 3.

    Postul fac parte din viata ta,atunci aduci roada 100%.Asa poti sa iti analizezi viata ta de credinta si poti sa stii de ce nu ai avut patruderea spirituala pe care ti-o doresti,poate pentru ca nu postesti, sau nu faci darnicie,sau poate ca nu te rogi.Matei ne relateaza o intamplare in care un tata avea un fiu posedat, timp de cativa ani si-a privit fiul cum sufera din aceasta cauza. Fiul crescand, atacurile demonice erau atat de puternice incat fiul se arunca in foc,si in apa,un duh de sinucidere era peste viata lui,chinuindu-l intruna.Tatal,facand tot ce tine de el,chiar aducandu-l in fata ucenicilor,i se parea imposibil ca fiul lui sa fie eliberat,apoi a auzit ca Isus treceea pe acolo.

    Matei 17:15 „Doamne, ai milă de fiul meu, căci este lunatic şi pătimeşte rău: de multe ori cade în foc şi de multe ori cade în apă.

    Matei 17:18 Isus a certat dracul, care a ieşit afară din el. Şi băiatul s-a tămăduit chiar în ceasul acela.

    De ce ucenicii nu au putut sa scoata dracul afara?Isus le-a dat aceasta putere de a a scoate demonii afara:

    Matei 10:1 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi şi le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate şi să tămăduiască orice fel de boală şi orice fel de neputinţă.

    Ucenici voia sa afle de ce nu au putut scoate afara demonul,asa ca noaptea cand au ramas numai cu Isus l-au intrebat:

    Matei 17:20 „Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.
    21 Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune şi cu post.”

    Este bine sa stiti ca in limba greaca in Orginal in care a fost scris Noul Testament: Din pricina puţinei voastre credinţe,de fapt se traduce asa”Din pricina Necredintei voastre”.Isus le-a spus ca nimic nu le va fii cu putinta,celor ce vor crede si vor posti,pentru Isus nimic nu era cu neputinta.Daca Isus a putut implini misiunea pentru care a venit fara post,atunci de ce a postit?Isus a postit pentru ca stia ca sunt lucruri spirituale care erau eliberate numai asa,prin Post,cu cat mai mult noi trebuie sa postim in viata noastra,daca Isus a postit.Postul este pentru fiecare crestin.Conform a ceea ce a spus Isus in Matei 6,este datoria fiecarui credincios si ucenic sa posteasca.Cand a fost intrebat de farisei,de ce ucenicii lui nu postesc,Isus le-a raspuns:

    Luca 5 :34 El le-a răspuns: „Oare puteţi face pe nuntaşi să postească în timpul când mirele este cu ei?35 Vor veni zile când va fi luat mirele de la ei; atunci vor posti în acele zile.”

    Isus nu se astepta ca ucenicii Lui sa faca ceva ce El nu a facut.Isus a postit,si conform cu ceea ce spune Petru,Isus este exemplu nostru in toate lucrurile.

    1 Petru 2:21 Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.

    Luca 6:40 Ucenicul nu este mai presus de învăţătorul lui; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul lui.

    Mai este un punct vital pe care vreau sa il vedeti in Matei 6.El a spus ca vor fii

    Pag 4.

    rasplati pentru cei care vor practica aceste lucruri in viata lor.

    Matei 6:18 ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

    Un exemplu de rasplata de genul acesta il vedem in viata lui Daniel,care era in Babilon,si postea partial,D-zeu l-a binecuvantat cu intelepciune pe care nu o aveau cei de pe vremea lui.In Capitoul 10,Daniel posteste din nou,din cauza revelatiei pe care a primit-o despre poporul Israel.A postit timp de 21 de zile,post partial.Apoi apare ingerul care a fost trimis la el,care a fost intarziat de printul Persiei,care il reprezinta pe satana timp de 21 de zile,cu raspunsul pe care il astepta Daniel.Vedem ca prin Post,D-zeu a eliberat putere peste viata Lui,si si-a trimis Ingerul la Daniel,sa-l slujeasca.Vrei sa afli voia lui D-zeu pentru viata ta?Ce sa faci cand esti in situatii critice?Iti voi arata ce trebuie sa faci ca sa auzi clar vocea lui D-zeu.Postul aduce vindecare pestetrupul tau,aduce binecuvantarile lui D-zeu peste viata ta.Daca vrei o relatie mai apropiata cu D-zeu,nu uita,nimic nu este cu neputinta pentru tine,Postul este sursa ta secreta de putere.

    Luca 4:1 Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhu în pustiu,2 unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile. N-a mâncat nimic în zilele acelea; şi, după ce au trecut acele zile, a flămânzit.

     

     

     

     

     

     



    Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
    Statistici
    • Vizualizări: 18279
    • Descărcări: 1
    • Export PDF: 9
    • Favorită: 2
    • Gramatical incorect
    • Fără diacritice
    • Conținut incomplet
    Opțiuni