Credinta
Autor: B.V.  |  Album: fara album  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de victoritab in 01/07/2015
    12345678910 0/10 X

                                                                      Credinta

       ►Un cuvant atat de simplu, dar din pacate dese ori este confundat cu : nadejde, speranta ceea e defapt cu totul altceva. Una e ca din 20 de opere sa-ti inveti una si sa ai credinta ca Domnul o sa te binecuvinteze si o sa lucreze in asa fel incat o sa vina acea opera si alta e totusi pe langa aia sa mai inveti si altele ca tu , defapt ai o speranta ca s-ar putea sa vina respectiva pe care ai invatat-o. Un mic exemplu avand in vedere faptul ca e perioada cu examenele. Daca stam sa ne gandim mai bine, ne dam seama ca de multe ori nu avem de ales si credem inconstient... iar, dupa ce vedem rezultatele acelei credinte ramane oarecum uimiti. 

     ⇒Cineva mi-a spus odata o mica povestioara cum ca o tara era impartita in doua , o parte dintre oameni credeau in Dumnezeu, iar o parte nu. Regele era din acei ce nu credeau in El si totusi  deranjandui acei oameni s-a gandit regele impreuna cu jumatate din popor ca sa ii omaore pe acei oameni, dar dupa ce se convinge el ca are dreptate. A mers la ei si le-a cerut sa arate ca daca Dumnezeul lor exista in 3 zile sa faca in asa fel incat muntele de pe cealalta parte sa se miste, daca vor sa mai traiasca. Bineinteles, speriati, au intrat in panica pentru ca stiau ca nu au cum sa faca asta, pana cand liderul lor si-a amintit un cuvant din Biblie •„Adevărat vă spun că, dacă* aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ‘Mută-te de aici colo’, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.(Luca17:6) Totusi vazand ca nu au de ales si-au spus ca sunt nevoiti sa creada si au inceput sa se roage pentru asta si sa mai si creada, iar parerea mea este ca rugaciune combinata cu credinta e tot de ce avem nevoie. A trecut prima zi, a trecut a doua si deja credinta lor tot scadea pentru ca stiau ca se apropie cea de-a treia zi si muntele era la fel. In acea noapte s-a auzit o bubuitura puternica , un cutrem atat de mare pe cealalta parte incat muntele a fost surpat in apa. Deci , face credinta minuni ? Eu zic ca da. Bineinteles replica regeului a fost ca a celor din lume, ceva in gen ” E , asa a fost sa fie, nu ati facut voi asta prin credinta, nici Dumnezeu vostru, dar totusi va las in viata.” 

       ►Frumoasa e credinta mai ales atunci cand ne construim temeliile acolo... Totusi oare cat sa fie acest graunte de mustar ? Ce inseamna ? Nadejdea ca mainea o sa fim inca in viata ? Speranta cu mai putem vorbii cu persoanele dragi? Credinta cu Dumnezeu te tine de mana, merge inaintea ta si iti calauzeste pasii ? Cred ca oricine stie cam cat arata un graunte de mustar, e totusi mic, destul de mic... daca stam sa-l analizam o sa spunem ” eeee , credinta mea, cum sa nu fie atat de mic ? poate e inca mai mare!” Oricum, Domnul isi facea parte si la El totul e cu putinta daca avem putina credinta, o sa aiba El grija sa tot creasca.   

        ►Eu zic ca oricine vrea ca macar unul din prieteni sa aiba incredere in el, e frumos cand un prieten iti povesteste cele mai mari secrete stiind ca la tine e cutiuta in care o sa intre acele secrete, iar dupa o sa se inchida cu mii de lacate. Totusi ” Blestemat este omul care se increde om.”, multi ne gandim la asta cand vrem sa vorbim ceva cu cineva si poate e chiar un impediment in a mai spune ... eu totusi cred ca sunt unele lucruri care trebuie sa ramana doar intre tine si Dumnezeu si altele care le poti impartasi, pentru ca Dumnezeu lucreaza si prin oameni, Slava Lui ! 

   Un alt verset care ne-ar putea arata cat e de importanta credinta ar fi acesta : •” Apoi a zis sutaşului: „Du-te şi facă-ţi-se după credinţa ta.” Şi robul lui s-a tămăduit chiar în ceasul acela.”(Matei 8:13) A avut sutasul credinta? Ne arata clar ca a avut una destul de mare, incat s-a vindecat... de nu avea? Tot dupa crddinta lui se facea. De multe ori, Domnul isi face partea, dar nu fara ca noi sa acceptam ca si-o faca. 

Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa* ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”(Marcu 5:34)

       ►Ce plus avem pentru una dintre cele mai mari dorinte ale omului, mantuirea? Credinta ! Eu zic ca avem un Dumnezeu minunat care ne iubeste uimtor de mult. Slava Lui ! 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3152
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni