Iubeste!
Autor: Elvis Paunovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste
Resursa adaugata de elvispaunovici in 16/05/2016
    12345678910 0/10 X

Cea mai mare porunca!

Matei 22:34-40

Matei 22:37-40. “Isus i-a răspuns: “Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” “Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemena ei, este: “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi proorocii.”

Iubire= a avea sentiment de afectiune pentru ceva sau cineva.

   1. „Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau”:

Pentru cei care isi pun intrebarea: de ce sa iubesc pe Dumnezeu?

Exista multi oameni care nu au putut simti dragostea lui Dumnezeu, nu pentru ca ea nu exista, ci pentru ca aceasta categorie de oameni nu l-au cautat pe Dumnezeu,nu au cautat dragoste Lui, iar daca doresti cu adevarat sa-L gasesti pe Dumnezeu, el se lasa descoperit mintii omenesti dupa cum scrie in cartea lui Ieremia 29:13:

„Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.”

In momentul in care il cauti pe Dumnezeu gasesti si motivul pentru care sa-L iubesti cu toata inima ta

In 1 Ioan 4:19 putem gasi cel mai mare motiv pentru a-L iubi pe El: Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi.

Daca o luam logic, din punct de vedere omenesc este foarte corect ca atunci cand un om te iubeste, in sensul in care nu vrea sa-ti faca rau, te protejeaza si tine la tine , este normal ca tu la randul tau sa iubesti acea persoana, dar daca acea persoana isi trimite propriul copil sa moara ca tu sa poti iesi dintr-o incurcatura, nu este si mai normal ca tu sa faci tot ce poti pentru persoana respectiva?

Dumnezeu a facut asta pentru noi. Pentru a putea sa fim salvati el a trimis propiul si singurul Sau copil ca sa moara ,doar pentru ca El ne-a iubit atat de mult incat a vrut ca noi sa fim impreuna cu El; Noi avem aceasta dovada de iubire chiar in Scriptura la Evanghelia dupa Ioan 3:16 unde ne spune : Fiindcă  atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Deci 1 Ioan 4:19: Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi.

    2. „Sa iubesti pe aproapele tau”:

Matei 22:39: Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’

Te iubesti pe tine insuti??

Este destul de simplu sa poti raspunde la aceasta intrebare, haideti sa ne gandim la ceea ce facem pentru noi: avem grija sa mancam, sa nu ne fie frig sau prea cald, sa nu ne lovim, sa cheltuim destul de multi bani pentru a arata cat mai bine (haine) si mai sunt si alte lucruri care pot fi considerate dovezi ale iubirii noastre pentru noi insine.

Exact aceste lucruri trebuie sa le facem pentru aproapele nostru, ori de cate ori este in nevoie noi avem datoria sfanta de a-l ajuta.

1 Petru 1:22 Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii din toată inima,

Deci dupa cum spune aceste verset tot ce facem pentru aproapele nostru trebuie sa o facem dintr-o dragoste neprefacuta.

Daca vrei sa fi iubit de Dumnezeu trebuie sa-L iubesti si tu la randul tau (Ioan 16:27: Căci Tatăl Însuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu. (Tatal, Fiul si Duhul sfant una sunt. 1 Ioan 5:7)) si sa traiesti in voia Lui, pentru ca altfel ne inselam singuri. Noi credem ca daca il iubim pe Dumnezeu si atat suntem fara probleme, gata, totul o sa fie bine si Dumnezeu va fi cu noi mereu. Din pacate nu e atat de usor pentru ca la 1 Ioan 4:20 si 21 ne este spus:

Dacă* zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” şi urăşte pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe** care nu-L vede?     

Și aceasta este porunca* pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său.

In concluzie cine nu-si iubeste fratele si spune ca pe Dumnezeu il iubeste este un mincinos, care din pacate nu poate iubi pe nimeni. Nici pe Dumnezeu ,nici pe aproapele sau, si mai mult de atat nici macar nu-l cunoaste pe Dumnezeu

1 Ioan 4:8: Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste.

Vrei sa fii sigur ca-L iubesti si il cunosti  pe Dumnezeu? Atunci iubeste-ti aproapele                

   3.  „Fiti implinitori”:

Cum putem fi implinitori?

Dumnezeu ne-a aratat acest lucru prin carte evanghelistului Matei

Matei 22:40: În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi proorocii.

In acest verset Dumnezeu ne spune foarte clar  ce trebuie sa facem ca sa implinim toata legea si proorocii. Vrei sa fii iubit de Dumnezeu? ,atunci iubeste pe aproapele tau ca abia apoi sa poti afirma cu tarie ca il iubesti pe Dumnezeu. Odata ce ai invatat cum sa iubesti nu numai ca ca vei fii binecuvantat, deoarece ai implinit Scriptura, dar vei fi si neprihanit si vei putea trai in neprihanire.”

Romani 10:25: În adevăr, Moise scrie că omul* care împlineşte neprihănirea pe care o dă Legea va trăi prin ea.

In cartea lui Iacov 1:22, Dumnezeu ne spune un lucru foarte important la care trebuie sa avem mare grija: Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.

In zilele de astazi sunt sute de religii ,multe dintre ele nici nu le-am auzit vreodata. Din pacate exista o mare multime de oameni care nu pot sa paraseasca efectul de turma, si din dorinta de a-L vedea pe Dumnezeu cauta „religia adevarata”.

Va pot spune  ca pe pamant nici o religie inventata de om nu este adevarata!

Stiti care este religia adevarata?

Iacov 1:27: Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.

Asta este singura religie acceptata de Dumnezeu. Atunci cand cercetezi pe orfan si pe vaduva in necazul lor, iti iubesti aproapele si il iubesti pe Dumnezeu doar atunci poti spune ca ai o religie adevarata.

Deci va indemn sa luati Scriptura sa o cititi pentru ca doar asa il puteti  gasi pe Dumnezeu si puteti cunoaste adevarul. Iar odata cunoscut il puteti implini.

Vrei sa fii in cer cu Dumnezeu?: Iubeste-l pe Dumnezeu, Iubeste-ti aproapele si fii implinitor al Cuvantului!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5518
  • Export PDF: 4
Opțiuni