Echiparea cu darurile Duhului Sfant
Autor: Cristi Cociuba  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cristi_cociuba in 08/01/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Echiparea cu darurile Duhului Sfant pentru slujire
1 Corinteni 12:1-11

Duhul Sfânt, pe lângă atributele pe care le posedă, şi le întâlnim pe parcursul Bibliei, de: Mângâietor, Sfătuitor şi Călăuzitor, El şi echipează creştinul pentru o slujire cât mai eficientă.

A. Lista darurilor Duhului Sfânt din 1 Corinteni 12
1. Darul înţelepciunii
- O înţelegere specială a lucrurilor adânci şi tainice a lui Dumnezeu; O înţelepciune specială pentru o nevoie specială.
2. Darul cunoştinţei
- O rostire inspirată de Duhul Sfânt prin care se descoperă ceva; Dumnezeu îl face pe credincios în stare să spună lucruri pe care, prin abilitatea umană nu le-ar cunoaşte niciodată; Nu are nimic de-a face cu cunoaşterea omenească, şi nu este rezultatul studiului teologic sau biblic.
3. Darul credinţei
- Nu se referă la credinţa care duce la mântuire; Este credinţa deplină care mută munţii; convingerea supranaturală a credinciosului că Dumnezeu va lucra în ciuda (contrar) tuturor circumstanţelor nefavorabile; Este pus în inima unei persoane într-un moment deosebit şi pentru o nevoie deosebită; În general este asociat, lucrează împreună (conlucrează)cu darul vindecărilor sau cu darul minunilor.
4. Darul tămăduirilor (vindecărilor)
- Manifestarea puterii lui Dumnezeu în domeniul bolilor. Poate vindeca orice fel de boală sau neputinţă.
5. Darul minunilor
- Puterea supranaturală de a face lucruri care în alt fel sunt imposibile.
6. Darul prorociei
- O proclamare verbală supranaturală a unui mesaj care vine direct de la Dumnezeu pentru poporul Său.
7. Darul deosebirii duhurilor
- Abilitatea specială dăruită de Duhul Sfânt de a vedea dincolo de ceea ce văd oamenii obişnuiţi atunci când se manifestă un duh; Abilitatea de a cunoaşte prin ce fel de duh vorbeşte sau acţionează un om.
8. Darul feluritelor limbi
- Abilitatea dată unui credincios, de Duhul Sfânt prin care el poate vorbi în limbi pe care nu le-a învăţat niciodată.
9. Darul tălmăcirii limbilor
- Pune mesajul într-o limbă înţeleasă de comunitate; insuflarea Duhului Sfânt dată tălmăcitorului de a oferi înţelesul într-o limbă cunoscută; tălmăcitorul nu cunoaşte limba din care tălmăceşte.

B. Cauzele lipsei lor din Biserică
a. Necunoaşterea lor
În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.(1 Cor. 12:1)
-lipsesc pentru că nu cunoaştem Cuvântul lui Dumnezeu, nu ştim ce sunt darurile, nu ştim care sunt şi nu ştim la ce folosesc;
-învaţă-le, învaţă despre ele, de ce ai nevoie de ele.
b. Îndoiala, necredinţa
Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei, să-l întrebuinţeze după măsura credinţei lui. (Rom. 12:6)
-lipsesc pentru că ne îndoim că le putem primi, că azi se mai dau, că putem lucra cu ele;
-trebuie să ai credinţă şi să nu te mai îndoieşti de Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că acelaşi Duh Sfânt care a dat daruri în trecut vrea să dea şi azi, în prezent; El nu se schimbă.
c. Frica de fals
Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Tim. 1:7)
-lipsesc pentru că ne este frică de falsuri – nu cumva să fie un duh străin, să nu fie din partea Domnului; dar falsurile doar atestă că trebuie să existe şi un original; nu poate exista un fals dacă întâi nu este un original;
-atâta timp cât vom trăi cu această frică de fals, nu vom da ocazia şi loc originalului şi realului să se manifeste, Duhului Sfânt să se manifeste.
d. O viaţă de păcat şi compromis
Ioan I-a zis: „Învăţătorule, noi am văzut pe un om scoţând draci în Numele Tău; şi l-am oprit, pentru că nu venea după noi.”
„Nu-l opriţi” a răspuns Isus „căci nu este nimeni, care să facă minuni în Numele Meu şi să Mă poată grăi de rău îndată după aceea. (Marcu 9:38, 39)
-a face minuni în numele Domnului şi a face rău (a păcătui) nu sunt compatibile;
-atâta timp cât tu, ca tânăr/ă creştin nu vei căuta sfinţenia în viaţa ta (separare de păcat şi apropiere de Dumnezeu) nu te aştepta să primeşti vre-un dar de la Duhul Sfânt;
-caută să te sfinţeşti în fiecare zi.
e. Pasivitate, nepasare şi uneori chiar ură
Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora. (1 Cor. 12:7)
-lipsesc pentru că în loc să ne pese tot mai mult unul de altul, simţim tot mai puţin pentru cel de lângă noi; devenim tot mai mult insule solitare: de ce să-l ajut? De ce să-i fac bine daca el nu mi-a facut?
-Duhul Sfânt vrea ca tu să începi şi să înveţi să simţi pentru cei din jurul tău (indiferent daca sunt mai buni sau mai rai); vrea să simţi ca să poată începe să te echipeze şi să lucreze prin tine;
-Duhul Sfânt vrea să vedem nevoia darurilor în împlinirea nevoilor a celor din jur.

C. Cum poţi fi echipat
1. date de Duhul Sfânt - cui vrea El; când vrea El; în ce măsură vrea El;
2. date - a. acolo unde este - nevoie; disponibilitate; dragoste pentru cei din jur; o viaţă de sfinţenie;
- b. celor ce umblă după ele.
- datoria noastră este să fim disponibili, să umblăm după ele, să ne rugăm pentru ele, să le cerem.
- 1 Cor. 14:1 - Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.
- Luca 11:13 - ”Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt(daruri) celor ce I-L cer!”
- 1 Cor. 12:31 - Umblaţi, deci, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună. ( – vrei o cale nespus mai bună pentru viaţa ta? Umblă după ele!)
- 1 Cor. 14:12 - Tot aşa şi voi, fiindcă râvniţi după daruri duhovniceşti, să căutaţi să le aveţi din belşug, în vederea zidirii sufleteşti a Bisericii. (- nu te limita, caută să le ai din belşug)
- 2 Tim. 1:6a - De aceea îţi aduc aminte să înflăcărezi darul lui Dumnezeu....

D. Efectele darurilor în Biserică
- Evrei 2:4 - în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!
- Prov. 29:18a - Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu (piere, se usucă – o alta traducere);...
-ce efecte au în viaţa Bisericii? Din N.T.: când oamenii aveau probleme personale Dumnezeu a folosit darul vorbirii despre înţelepciune şi cunoştinţă să le aducă o soluţie; cînd au fost problema şi neînţelegeri în Biserică; când Biserica a fost persecutată; dă pe faţă minciuna; scoate la suprafaţă păcatul; ne ajută să deosebim prorocii falşi; invăţătura falsă; învăţătorii mincinoşi; ajută să credem că situaţiile imposibile devin posible; oamenii se ridică sănătoşi în Numele Domnului oricare ar fi boala de care suferă, neputinţa lor; minuni; oameni să învie din morţi…

Trebuie să umblăm dupa ele, ca Duhul Sfânt să-ţi poată manifesta puterea şi să lucreze în mijlocul nostru!
Echiparea cu darurile Duhului Sfint
Asa este! Noi nu citim destul Biblia. Acolo scrie tot ce trebuie sa stim.Iar D-zeu zice:" Daca nu cunosti Cuvintul Meu ( Biblia) si nu-l folosesti, ce invatatura iti mai ramine?"
* Intr-adevar noi trebuie sa rivnim dupa darurile duhovnicesti. Citind Biblia aflam despre ele- sau aflam intr-o predica si verificam in Biblie. Apoi trebuie sa rivnim la ele. Sincera sa fiu eu am cerut numai evanghelizarea, dar am avut pe inima sa vindec oamenii caci mi-a fost mila de ei.Cind D-zeu mi-a aratat intr-un vis ca am cancer cu metastaze, atunci am plins si am zis: "Bine D-ne, fac o operatie, dar de metastaze te rog sa ma vindeci sa nu trebuiasca sa fac chimoterapie". A doua dimineata deja D-zeu mi-a dat confirmarea ca m-a vindecat de metastaze. Pentru tumoare m-am rugat si nu m-a vindecat ( 2 ani de zile) si cind mi-a aratat ca am cancer, nu tumoare necanceroasa si unde exact atunci am stiut ca vrea sa fac operatie ca sa-mi confirme ca n-o sa mor! Caci eu ziceam ca nu voi suporta o operatie.Asa a fost ca exact atunci in spital am inceput evanghelizarea si am vazut ce suferinta aduce cancerul si am predicat Evanghelia- slavit sa fie D-l. A fost prima mea Evanghelizare si am avut atita matelial si Testamente Noi si mai imi cereau bolnavele de cancer de acolo de a trebuit sa le zic: Nu mai am din pacate nimic,nici brosuri si nici prospecte,nici Testamente Noi, etc.Atunci am vazut ce bun este D-zeu cu mine si cu altii si ce binecuvintare mare mi-a dat,ca nu mai aveam material sa impart. Si atunci am mers de la pat la pat si am vorbit cu femeile si le-am zis ce trebuiau sa stie si ele trimiteau pe soti sau copii sa le cumpere Biblii sa vada daca e asa.
Dar D-l mi-a ascultat rugaciunea mea din 2004 sa evanghelizez si 2 ani mai tirziu am fost de El unsa.
Slavit sa fie El!
Adăugat în 08/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 25765
  • Export PDF: 11
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni