“Dacă nu mergi Tu însuți, cu noi nu ne lăsa să plecăm de aici”
Autor: Gicu Cotlet  |  Album: Editoriale  |  Tematica: Anul Nou
Resursa adaugata de Gicu_Cotlet in 06/01/2015
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 3 voturi

“Dacă nu mergi Tu însuți, cu noi nu ne lăsa să plecăm de aici”

 

“Tatăl nostru care ești în ceruri!

Sfințească-se Numele Tău; vie împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri; și nu ne duce în ispită, ci izbăvește-ne de cel rău. Căci a Ta este împărăția și puterea și slava în veci. Amin!”

Am considerat că este bine să începem anul acesta cu rugăciunea “Tatăl nostru”. Ea este semificativă pentru viața creștinului. La fiecare început avem nevoie de călăuzirea și îndrumarea lui Dumnezeu, avem nevoie de prezența Sa în viața noastră.

Prin harul lui Dumnezeu iată-ne deci la începutul anului 2015. Timpul trece parcă mai repede decât suveica țesătorului, (vezi Iov 7:6) mai repede decât săgețile care zboară  ziua-n amiaza mare. (vezi Ps. 91:5) Un singur lucru însă să nu uităm că Dumnezeu ne-a fost: Călăuză, Lumină pe cărare, Sfetnic și Mântuitor. Nu putem spune altceva astăzi decât “Slăvit să fie Dumnezeul nostru!” pentru încă un an de îndurare, pentru încă un an binecuvântat pentru noi și familiile noastre.

Și-n anul acesta grădinarul va trece din nou prin grădină, va căuta iarăși rod în viața ta. El va încerca să-ți pună gunoi la rădăcină, va tăia din nou mlădițele neroditoare, îți va lega iarăși rănile pentru ca tu să aduci rod. (vezi Isaia 5) El este îndelung răbdător și vrea binele tău și-n anul acesta. Dorește să fi roditor în familie, biserică și la locul de muncă.

Călătoria noastră continuă, pășim timid dar sigur peste timp. Suntem doar la început de an și nu cunoaștem ce va îngădui Dumnezeu peste viețile noastre, peste familiile noastre, dar știm un singur lucru că El rămâne mai departe Dumnezeu, Mântuitor și Ocrotitor pentru toți cei care-și pun nădejdea în El. Am nădejdea că Dumnezeu, “vă va arăta drumul pe care trebuie să-l urmați, căci n-ați mai trecut pe drumul acesta”. (Iosua 3:4) Drumul nostru poate fi chiar prin apele Iordanului sau prin deșert dar avem asigurarea că El va fi cu noi. Spunem și noi ca și Moise “Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici”. (Exodul 33:15) În călătoria noastră pot apărea obstacole așa cum au fost apele Iordanului pentru poporul lui Israel. În acele momente grele Iosua a spus poporului: “Sfințiți-vă căci mâine Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru”. (Iosua 3:5) Dumnezeul lui Iosua este și Dumnezeul nostru, iar cerințele de atunci sunt actuale și pentru noi: Sfințenie și credincioșie!

În altă parte din Scriptură îl găsim pe proorocul lui Dumnezeu Ilie pe muntele Carmel rugându-se pentru ploaie. Închipuiți-vă ce secetă era peste Israel, pământul crăpat sub arșița soarelui, pâraiele toate secate, copacii uscați, florile vestejite, doar vântul și praful le biciuiau fața. Mulți erau cei care-și pierduse orice speranță de viață. Ilie trimite pe slujitorul său spunându-i să privească spre mare, iar el s-a întors dezamăgit spunându-i: “Nu este nimic”. Ilie a zis de șapte ori: “Du-te iarăși”.Abia a șaptea oară slujitorul s-a întors spre Ilie spunându-i: “Iată că se ridică un mic nor din mare, ca o palmă de om”. Dintr-un nor cât palma unui om Dumnezeu a făcut ca întreg ținutul să fie readus la viață. Ploaia binecuvântată a căzut din nou peste cel bun și peste cel rău. El și-a arătat din nou puterea și îndurarea peste tot ținutul Samariei. (vezi 1 Împărați 18:43-46)

 

Suntem și noi la marginea mării, privim peste timp și totul este pustiu și gol. Seceta a cuprins tot mai mult teren. Vedem doar valurile învolburate, vedem doar foamete și deznădejde. Ne-am pierdut orice speranță. Buzele ni s-au uscat sub arșița soarelui. Ochii ne-au obosit, speranțele s-au spulberat, dar deodată apare norul cât palma. Chiar dacă îl vezi mic numai cât palma ta să știi că va aduce cu el din nou binecuvântare peste viața ta, peste sufletul tău, peste familia ta și-n anul acesta. Ți se pare mic și neînsemnat, dar nu uita că Dumnezeu este în acel nor. În scurt timp cerul întreg se va înnora. Șuvoaie de apă proaspătă  vor năvăli din nou peste pământul însetat al inimii tale. Ele vor veni și peste tine, deci pregătește-te de ploaie sau poate chiar și de furtună. Nu te speria ci ridică-te și încinge-ți mijlocul și așteaptă ploaia.

Dumnezeu ascultă rugăciunile copiilor Săi. El vrea să sfărâme din nou bulgării din ogorul inimii tale, vrea să ude din nou pământul uscat din familia și din viața ta. El va aduce ploaia târzie și timpurie. El vrea să-ți inunde din nou sufletul tău. O cântarea creștină cunoscută de noi toți spune cam așa: “Nu te-ndoi, ci crede că după orice nor. E-un soare și mai dulce și mai strălucitor. Nu norul este veșnic, ci soarele-i acel. Ce-nvinge și rămâne stăpân în urmă el. Nu te uita la tine, că ești atât de slab. Nici la vrăjmașul care te-ar nimici degrab. Nu te uita la ziduri, la porțile de fier, la ura ce scrâșnește, ci uită-te la cer.”

Izbăvirea și nadejdea noastră este în “Norul cât palma de om”. Avem asigurarea că Dumnezeu ascultă rugăciunile sincere ale copiilor Săi. Uneori răspunsul vine după 3 ani, alteori după 10 ani sau mai mult, dar cu siguranță, El nu-și lasă copii Lui însetați și fără apă.

Pentru a putea fi biruitori și-n anul acesta  trebuie să medităm mai adânc la Cuvântul Domnului. Rugăciunile noastre trebuie să fie reale și la obiect. Sfințenia și credincioșia sunt cheile succesului care pot deschide zăgazurile cerurilor. Haideți    recitim și să medităm mai adânc asupta rugăciunii  “Tatăl nostru”.  Trebuie să fim gata să spunem și noi  “Sfințească-se Numele Tău” și-n anul acesta. Este foarte important ca Numele lui Dumnezeu să fie sfințit prin viața noastră și prin trăirea noastră. Trebuie să dorim cu tot dinadinsul să  “Vie împărăția Sa” peste sufletul nostru, familia noastră și  biserica noastră. Se pune întrebarea suntem noi oare slujitorii Lui? Așteptăm noi cu adevărat pe Domnul Isus să vină și să fie Domnul nostru și-n anul acesta? Suntem noi mulțumiți de pâinea care El ne-o dă astăzi? Vrem noi ca Dumnezeu să ne ierte greșelile noastre precum și noi iertăm greșiților noștri? Sunt întrebări la care trebuie să răspundem sincer și eu și tu personal. A sosit momentul să ne verificăm crezul și promisiunile făcute lui Dumnezeu.

La fiecare început de an fiecare om înțelept își face bilanțul anului trecut și își stabilește idealurile pentru anul nou. În stabilirea noilor idealuri mulți se ghidează după fel și fel de ghiduri sau recomadări dar consider că Biblia rămâne cel mai complet îndrumător pentru toți cei care caută mai întâi Împărăția Cerurilor decât împărăția lucrurilor trecătoare.

Astăzi este bine ca și noi să căutăm să umblăm cu Dumnezeu ca și Enoh care zilnic avea părtășie cu El. Să avem și noi credință ca și Avraam care s-a încrezut în făgăduințele lui Dumnezeu în orice circumstanță.

Este bine să avem și noi răbdarea lui Iov care în toate circumstanțele „n-a păcătuit deloc și n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.” (Iov 1:22)

Să-l luăm ca model pe Iosif care a știut să fugă de păcat și să-și păsteze sufletul curat atât înaintea împăratului cât și înaintea lui Dumnezeu.

Să privim la Moise care a renunțat la titlul și confortul din casa lui Faraon și a dorit să sufere împreună cu poporul său. Să luăm exemplu lui Iosua și Caleb care au știut să încurajeze poporul și să nu se sperie de numărul uriașilor din Canaan.

La început de an suntem chemați și noi să facem ce a făcut Apostolul Pavel: „uitând ce este în urma mea, și arucându-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” (Filipeni 3:13b, 14)

Astăzi să ne ridicăm și noi ochii spre munți ca și David căci ajutorul nostru vine de la Domnul care a făcut cerurile și pământul. Să nu uităm de rugăciune, căci ea este cheia care deschide cerul. Să luăm exemplu lui Daniel care se ruga cu ferestrele deschise chiar și-n vremuri de restriște.

Dacă rugăciunea noastră va fi reală și la obiect, Dumnezeul ne va face să fim roditori în via Sa, va face ca ploia timpurie și târzie să ude din nou pământul inimi noastre iar cei din jurul nostru vor cunoaște pe Adevăratul Dumnezeu.

Doamne ajută-ne, Doamne dă izbândă și-n anul 2015!  Căci a Ta Doamne este împărăția și puterea și SLAVA în veci. Amin!

 

Gicu Cotlet

1/06/2015

 

 

 

 

 

 

 

                                          

Sa traiti vesnic!!! Cu aceste cuvinte am spus totul.
Adăugat în 27/12/2016 de edwardedy
Statistici
  • Vizualizări: 9802
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni