„Strâng Cuvântul Tău în inima mea...”
Autor: Gicu Cotlet  |  Album: Editoriale  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Gicu_Cotlet in 26/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea...”

 

Căldura dogoritoare a veri a cuprinsese întreg continentul american. Era luna August 1986, cand marele oraș Philadelphia din statul Pensilvania căuta o sursă mai ieftină și mai sigură de încinerare a gunoaielor menajere ale orașului. Astfel peste 15 tone de gunoaie menajere adunate din suburbiile orașului au fost încărcate pe vaporul Khian Sea pentru incinerare și depozitare. Imediat după încărcare vaporul de peste 466 de picoare (circa 150m) a plecat să caute un loc sigur pentru încinerare și depozitare a gunoaielor menajere din orașul Philadelphia. Vaporul a călătorit spre Europa, Africa și Asia dar nu a fost primit să ancoreze nicăieri.

În anul 1988 după doi ani de căutare, vaporul nu a fost acceptat de nimeni. I sa dat numele de Pelicano și i s-a schimbat de mai multe ori emblema și numele pretinzând că transportă materiale de construcții, îngrășăminte chimice și alte materiale, numai să poată găsi un loc de depozitare a rezidurilor menajere.

În anul 2000 după 14 ani vaporul a ancorat pentru scurt timp în Stuard Florida purtând aceeași încărcătură peste 2000 de metri cubi de reziduri și cenușă toxică. După toate probabiltățile vaporul Pelicano a ajuns în cele din urmă undeva prin India și folosit doar ca și fier vechi.

Din toată povestea această tristă dar adevărată a vaporului Pelicano putem învăța o lecție foarte bună pentru viața credinciosului din vremurile pe care le trăim. Întrebare ce trebuie să ne-o punem este: „Ce adunăm în inimile noastre și ce facem cu gunoaiele care inundă viața noastră cotidiană?”

Fiecare din noi știm că gunoiul este un lucru nedorit de fiecare și are un miros urât de care fiecare fuge. Astăzi așa zisele „gunoaie” au inundat viața cotidiană a omului de rând. Multe dintre ele au pătruns în familiile noastre, casele noastre și de ce să nu spunem chiar și-n Bisericile noastre. Violența, sexul, miciuna, bârfa, ura, clevetirea sunt comodități ieftine care infectează întrega societate în care trăim. Mirosul lor greu și sufocant pătrunde tot mai des prin cablurile internetului, prin fimele de groază oferite publicului, prin literatura pornografică și vulgară a scriitorilor lipsiți de scrupule și decență și alte metode.  

Sfânta Scriptură ne învață : ”Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmul 119:11) Ce minunat ar fi dacă gunoaiele rău mirositoare ar fi înlocuite de Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci toți ar trebui să ne primească cu brațele deschise în casele lor, în bisericile și comunitățile lor. Consider căci cei care au Cuvântul Domnului în inimă sunt oameni diferiți. Ei sunt oameni care urăsc păcatul și stau ancorați zilnic de învățăturile Sfintelor Scripturi și nu de canalele televizorului și internetului. Omul care strânge Cuvântul Domnului în inimă fuge de păcat, el stă departe de orice sursă care ar putea să-i infecteze sufletul.

Un alt „gunoi” rău mirositor cu care ne încărcăm sufletele noastre zi de zi este „BÂRFA” sau clevetirea cum o numește Sfânta Scriptură. Foarte mulți oameni nu realizează pericolul și pagubele care le aduce bârfa sau clevetirea. Puțini sunt cei care cunosc adevăratul sens al clevetiri. În vremurile în care trăim clevetirea pe care biblia o consideră păcat pune stăpânire pe tot mai multe suflete. Omul lui Dumnezeu David avertizează pe cei ce clevetesc în ascuns: „Pe cel ce clevetește în ascuns pe aproapele său, îl voi nimici; pe cel cu priviri trufașe și cu inima îngâmfată, nu-l voi suferi.” (Ps. 101:5)

Apostolul Pavel le spune celor din Efes și ne spune și nouă ca „Orice amărăciune, orice iuțime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.” (Efeseni 4:31) „Cuvintele clevetitorului sunt ca niște prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor” spunea înțeleptul Solomon. Dacă nu suntem atenți putem cădea ușor victime ale acestei maladii nimicitoare. Un alt lucru demn de consemnat este căci clevetirea poate să aducă ură și învrăjbire în familie, în Biserică și între persoane. Ea nu este prezentă numai la partea feminină ci este întâlnită destul de des și la partea masculină. Tot Apostolul Pavel ne avertizează că în vremurile din urmă oamenii vor fi „clevetitori, neînfrânați, neînblânziți, iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.” (2 Timotei 3:3-5)

Un alt „gunoi” nedorit și nepoftit de mulți oameni este invidia. Se spune că într-o zi invidia sa dus la Biserică și fiind o legiune sa așezat pe fiecare bancă. Stând liniștită pe bancă a început să arate cu degetul spre eșarfele de mătase, spre rochiile cu dantelă, spre hainele și încălțămintea de marcă și alte lucruri ce atrag privirea. Apoi cu multă ardoare se oprii în parcarea bisericii privind cu jind la mărcile și culorile mașinilor, vrând să cunoască cu orice preț pe proprietar. Plecând de la Biserică în drumul ei spre casă aproape că se oprii la fiecare poartă să vadă ce s-a mai adugat sau schimbat la casa vecinilor. Apoi luni dimineață când ajunse la serviciu era nerăbdătoare să știe cum de colegul de birou și-a pemis să-și cumpere mașină nouă sau de ce ea nu a primit mărire de salar pentru anul în curs. Zi după zi ea era nemulțumită și nu găsea nicăieri scăpare.

Cuvântul Domnului ne spune că „Negreșit, evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig.” (1 Timotei 6:4) Cândva și noi eram printre cei „fără minte, neascultători, rătăciți, robiți de tot felul de pofte și de plăceri, trăind în răutate și în pizmă, vrednici să fim urâți și urându-ne unii pe alții. Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu prin faptele făcute de noi prin neprihănire, ci prin îndurarea Lui.” (Tit 3:3-5a)

Toți cei care caută voia lui Dumnezeu vor căuta întotdeauna să stea departe de „gunoaele” rău mirositoare. Ei nu-și vor umple inima de invidie și gelozie, de vorbe urâte și bârfitoare, ci vor căuta mai mult lucrurile care zidesc familia și biserica.  

Cu toate că vaporul „Pelicano” și-a schimbat  numele și destinația de nenumărate ori, el nu a fost primit să ancoreze în multe din porturile lumii din cauza gunoaielor toxice de la bord. Tot așa se va întâmpla și cu cei care adună în sufletul lor toate „gunoaiele” lumii. O zicală în limba engleza spune: Garbage in, garbage out, dacă îți încarci sufletul cu gunoaie, gunoaie vei culege.  Dacă inima ți-e plină de ură, bârfă, invidie sau alte gunoaie nu te aștepta să culegi ceva mai bun. Așa cum vaporul ”Pelicano” a ajuns undeva la locul unde flacăra cuptoarelor aprinse au ars până au topit metalul ruginit și corodat de gunoaele toxice, așa vor sfârși și cei care au fost purtători de gunoaie în biserică și în viața de zi cu zi. Locul lor va fi văpaia focului care nu se stinge, va fi refuzul categoric de a intra în portul cu apa limpede și cristalină care iese din scaunul de domnie al lui Dumnezeu.

Dacă până astăzi amicul meu mai rătăcești și tu pe oceanul învolburat al lumii, cu sufletul împovărat de greutatea și mirosul urât al păcatului fără să găsești portul sau locul unde să poți găsi liniștea și odihna sufletului tău, te sfătuiesc să vii cu toate poverile și mizeriile tale la Domnul Isus care îți spune: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28) Nu amâna, astăzi ușa îndurării lui Dumnezeu este deschisă și pentru tine, astăzi mai poți fi primit să ancorezi în portul cu apele liniștite ale Cuvântului lui Dumnezeu prin care poți avea intrare liberă la râul cu apa vieții.

Îndemnul meu pentru tine drag cititor este să îți păstrezi sufletul curat. Cuvântul Domnului ne spune că „Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos , tot trupul este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi în întuneric.” (Matei 6:22-23a)

Dacă până astăzi mai ai sufletul încărcat cu orice fel de gunoaie rău mirositoare și otrăvitoare te sfătuiesc astăzi să-L pimești pe Domnul Isus în inima ta și El te va ajuta să-ți curățești viața.

 

Gicu Cotlet

August 26, 2014

Millersburg, Ohio

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6399
  • Export PDF: 3
Opțiuni