Cum poti sa-l iubesti pe D-zeu daca nu-l cunosti?
Autor: Emilian Helj  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de emilianhelj in 04/12/2012
    12345678910 0/10 X

 

            Cum poti sa-l iubesti pe Dumnezeu daca nu-l cunosti?

Text

Deut.6:5 Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.

                          Chipul lui D-zeu – Isus

Filipeni 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,

Ioan 1:1 La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.2 El era la început cu Dumnezeu.3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.

     Cateva din caracteristicile lui D-zeu:

  • Iubitor

Ioan 13,Isus stapanul universului,a spalat picioarele ucenicilor(serviciul care era facut de robi),a tratat prieteneste pe Iuda cu toate ca stia ce urma sa faca,totul ca sa demonstreze practic ucenicilor iubirea lui. Apoi le spune:      Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Cand l-au rastignit,a cerut Tatalui sa-i ierte,a demonstrat tuturor ce inseamna Dragostea .

  • Bun

ps. 86 :15 Dar Tu, Doamne, Tu eşti un Dumnezeu îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi în credincioşie.

  • Bunatatea -acea trasatura de caracter care nu te lasa sa suporti ca cel de langa tine sa sufere

Isaia 53:4     Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.

  • A suferit in locul nostru din cauza bunatatii Sale

Fapte 10:38 cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.

  • Rautatea e opusul.-cand vezi pe cineva ca sufera te bucuri,ba chiar daca poti adaugi la suferintele lui.(sotul\sotia,ti-a gresit, ii pare rau, iti cere iertare, sufera din cauza greselii,iar tu nu-l ierti  -lasa-l sa mai sufere cateva zile).

-cind te bucuri de accidentul cuiva,de nenorocirea cuiva,de necazul cuiva"lasa ca asa-i trebuie"

  • Rabdator

Naum 1:3 Domnul este îndelung răbdător, dar de o mare tărie; şi nu lasă nepedepsit pe cel rău. Domnul umblă în furtună şi în vârtej, şi norii sunt praful picioarelor Lui.

Rabdarea lui face sa nu se termine istoria omenirii :        

  2 petru 3:9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.

  • Credincios

deut.32:4 El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârşite, căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat.

  • Credinciosia e trasatura de caracter a unuia pe care te poti baza

prov.11:13 Cine umblă cu bârfe dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.

Evrei.3:2 care a fost credincios Celui ce L-a rânduit, cum şi Moise a fost „credincios în toată casa lui Dumnezeu.” si  6: Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Şi casa Lui suntem noi, dacă păstrăm până la sfârşit încrederea nezguduită şi nădejdea cu care ne lăudăm.

 

  • Bland si Smerit

matei 11:28 Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.

29 Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre

bland-cuvantul vine de la imblanzire sau domesticirea animalelor salbatice,imblanzit    inseamna ca a acceptat sa aiba stapan-exemplul boilor in jug(puternici dar supusi)

  • smerit-supus lui D-zeu

Iacov 4:6 Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.”7 Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.

Isus totdeauna a facut voia Tatalui,i-a fost supus.

  • bland=smerit

Toate aceste caracteristici trebuie sa se regaseasca in copii lui D-zeu

Gal.5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Sa ramanem cu cuvintele apostolului Petru din prima epistola   cp.2:  3 dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul.4 Apropiaţi-vă de El,

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2673
  • Export PDF: 1
Opțiuni