Ai fost tare pân' la capat
Autor: Florina Bonca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ina-florina in 08/12/2009
Ai fost tare pân' la capat



Eu n-am plecat de linga tine,

Cind oameni rai te-au urmarit.

Te-am sprijinit cind pentru Mine

Te-au umilit si schingiuit.



Privea atunci intreg alaiul,

De ingeri care pregatiti,

Sa intervina-n cazu-n care,

Ce-i rai se cred nebiruiti.



Si-Am vrut sa vada-ntreg Pamintul ,

Ca tu erai copilul Meu,

Ti-Am ridicat atunci credinta,

Biruitor cu Dumnezeu.



Legat in lanturi pentru Mine,

Cu fata neagra de batai,

Intregul Iad credea ca vine

O lepadare de ai tai.



Dar ai fost tare pi-n la capat

Cununa vei primi in cer,

Insa nu si lepadatul,

Care-a cedat cind i-a fost greu.
Daca versurile reprezinta o concluzie a Lui Dumnezeu, atunci cum explici versul: "Te-am sprijinit,cand pentru Mine,te-au umilit si schingiuit",cand Isus a fost umilit pentru pacatul omenirii si a acceptat suferinta pentru noi, nu pentru Dumnezeu. Daca e vorba de un gand personal, atunci prin ce a sprijinit omenirea suferinta Lui Isus la cruce? In a treia strofa, din nou: incepe ca un gand personal a Lui Dumnezeu, ca apoi sa termine la persoana a treia,parca vorbind de un altul. A patra strofa continua greseala din prima: Isus n-a fost legat in lanturi pentru Dumnezeu, ci pentru NOI,si diavolul spera ca Isus sa esuieze in planul de mantuire a Lui Dumnezeu,nicidecum sa se lepede de "ai sai". Multumesc anticipat pentru raspuns. Multe binecuvantari in continuare!
Adăugat în 24/11/2009
Draga Glossa
Aceasta poezie se refera la martirii credintei, cei care au fost in inchisorile comuniste, unde au fost umiliti si schinjuiti pentru credinta lor in Domnul Isus. NU se refera la suferintele Domnului pentru noi. In strofa a treia am corectat (Si-am cu Si-Am) doar asa se intelege ca vorbeste Dumnezeu. Multumesc pentru comentariu si Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Adăugat în 08/12/2009
I-MI PARE ASA DE RAU CA N-AM VERIFICAT MAI REPEDE COMENTARIILE, TE ROG SA MA IERTI PENTRU INTIRZIERE. Acum va trebui sa intelegi ca aceasta poezie se refera la cei persecutati de regimul comunist, cind cei din inchisorile comuniste au fost umiliti si schinjuiti pentru credinta lor in Domnul Isus, nu se refera la suferinta lui Isus pentru omenire.In a treia strofa acum am realizat ca (si-am) trebuia sa-l scriu (Si-Am) numai asa se intelege ca eate vorba de Dumnezeu, si voi corecta.
Adăugat în 08/12/2009
Multumesc Florina, acum are alt inteles poezia. Multe binecuvantari in continuare.
Adăugat în 12/12/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2526
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni