Psalmul 86
Autor: Marin Mihalache  |  Album: Cantare Domnului  |  Tematica: Laudă și închinare
Resursa adaugata de marin2016 in 21/08/2017
Doamne, pleacă-Ţi iar urechea
Să m-auzi că-s obidit
Rugăciunea mea Te cheamă
Că sunt de toţi părăsit.

Sufletu-mi-e’nchinat Ţie
Poate nu mi se cuvine
Dar, eu, robul Tău de-o viaţă
Tot nădăjduiesc în Tine.

Dumnezeul meu eşti Tu,
Zi şi noapte Te strig tare
Milueşte-Ţi Doamne, robul
Istovit de-ngândurare.

Sufletu-mi înveseleşte
Ṣi-l înalţă pân’ la Tine
Căci pe cei care Te cheamă
Îi ridici dintre ruine.

Tu pe cei ce Te iubesc
Nu îi lași în casa morții,
Nu îi lași pradă uitării,
Nu îi lași în voia sorții.

Ia aminte astăzi, Doamne,
De-ale mele rugi fierbinţi
Ṣi-mi fă parte, Milostive,
L-ale Tale biruinţi.

La lucrarea Ta cea mare
Cu smerire stau de veghe
Tu eşti Dumnezeul nostru –
Dumnezeu fără pereche.

Toate neamurile lumii
Te vor proslăvi mereu
Căci minuni faci printre oameni,
Tu eşti singur Dumnezeu.

Astăzi îmi arată iar
Calea Ta şi mă deşteaptă
Inima mi-o întăreşte
Pasul meu spre Tine-ndreaptă.

Ţi-oi slăvi mărite Doamne
Numele cel sfânt la toţi
Căci mare Ţi-a fost puterea
Când ai înviat din morţi.

Pizmaşii umblă în haită
Să-mi ia viaţa, să mă piardă
Dar Tu, milostiv în toate
Îmi araţi calea cea dreaptă.

Dă-mi un semn de a Ta milă
Dă-mi nădejde şi dă-mi spor
Să vadă şi cei potrivnici
Cine-mi este ajutor !

Copyright © 2017 Marin Mihalache




Un psalm frumos, o rugaciune foarte frumos versificata adusa in fata Domnului de catre autor"Doamne, pleaca-Ti iar urechea/ Sa m-auzi ca-s obidit/Rugaciunea mea Te cheama/ Ca sunt de toti parasit/" Omul cand se simte parasit de toti cere ajutorul Domnului, cand ii este tama face acelasi lucru. Toata nadejdea omului credincios este in Domnul. Felicitari pentru acest poem frumos inspirat din psalmi, Domnul sa va binecuvinteze cu haul si pacea Sa.
Adăugat în 21/08/2017 de florenta.sarmasan
Parcurgându-le, am putut cu uşurinţă să simt că mă aflu şi eu în stare de rugăciune; mulţumiri pentru sincerele cauze împărtăşite cu noi cititorii, ele fiind nevoi reale ale unei vieţi de credinţă.
Adăugat în 21/08/2017 de floridinmaracineni
Psalmul 86( otzecisișase) este o rugaciune , disperată a unui suflet plâns pe care-l intâinim în versul 7 și 14 al psalmului .
Niciodata nu a știut omul să mijloceasca pentru eliberarea sa ca în situații de strâmtorare! Atunci izvorăsc din toată ființa cuvinte ce se vor apa peste foc!
Este normal să fie așa... cine sa stie mai bine ca noi la ce temperaturi înalte ne fierbe sufletul în suferință?
Versului poetului Marin Mihalache este consistent dar nu agresiv și disperat! Dânsul știe ca dincolo de tot ce scrie sau mijloceste este nadejdea care intervine prima la Dumnezeu ...
Ziditor mesaj!
Fiți înnoit în har!
Adăugat în 21/08/2017 de sanda_tulics
Multumesc sincer comentariilor la aceasta simpla incercare de versificatie a Psalmului 86. Comentariile postate mai sus denota o profunda cunoastere a Sfintei Scripturi. Mi-ar fi fost de mare ajutor sa fi avut comentariile inainte de a incerca sa versific psalmul. Oricum, toata recunostinta si gratitudinea pentru generozitatea inteleptelor comentarii.
Adăugat în 22/08/2017 de marin2016
Deși acest Psalm nu deține o linie concretă de dezvoltare a ideilor nici o proporționare sau o corelație mai precisă între idei pe care să poți construi versificarea, totuși la lumina inspirației divine, ingeniosul poet Marin Mihalache, cuprinde aceste succesiuni de explozii de laude și cereri adresate Creatorului tuturor lucrurilor, de către „fii lui Core” și construiește o lucrare deosebită, un poem minunat, plin de valoare spirituală și plin de imbold la evlavie, la sfințire, la preamărire a Creatorului și Izbăvitorului nostru, culminând cu hotărârea declarată - „Ţi-oi slăvi mărite Doamne
Numele cel sfânt la toţi
Căci mare Ţi-a fost puterea
Când ai înviat din morţi.” și hotărârea de a proslăvi pe Dumnezeul Cel Atotputernic Care S-a jertfit în locul nostru și a murit din cauza păcatelor noastre dar a înviat datorită faptului că El a fost deplin neprihănit, dovedind că jertfa Sa este atotsuficientă să ne răscumpere din felul nostru deșert de viețuire... Dumnezeul Care merită toată inima, atenția și cinstirea noastră așa cum suntem îndemnați - „La lucrarea Ta cea mare
Cu smerire stau de veghe
Tu eşti Dumnezeul nostru –
Dumnezeu fără pereche.” Ce ași putea să zic altceva decât să mă alătur acestor minunate explozii de laudă și închinare și acestor cereri pline de evlavie - „Ia aminte astăzi, Doamne,
De-ale mele rugi fierbinţi
Ṣi-mi fă parte, Milostive,
L-ale Tale biruinţi.” Și zic - „Doamne ajută-ne la toți!”

Felicitări pentru această creație plină de putere și valoare spirituală!
Mult succes, inspirație, călăuzire și har în continuare!
Adăugat în 23/08/2017 de Ioanhapca
Multumesc frumos frate Ioan pentru comentariul la Psalmul 86. Sunt intru totul de acord cu observatia si analiza pe care ati facut-o cu multa pricepere asupra psalmului cu privire la nevoia de urmare cat mai aproape a textului biblic si organizarea ideilor. Observatiile Dvs. imi sunt foarte necesare pe viitor daca Domnul m-o invrednici sa incerc sa versific si alti psalmi. Dupa experienta personala nu este totdeauna atat de usor sa urmezi o linie a ideilor fiindca de multe ori ideile si temele se repeta in versetele psalmului original. Nu stiu cata latitudine in creativitate este suficienta, insa consider ca o anumita deviere minora de la text este necesara intr-o poezie fiindca altfel oricine poate citi psalmul original care este atat de minunat si divin. Va multumesc frate Ioan pentru sugestiile constructive si folositoare pe care l-ati facut. Slavit sa fie Domnul.
Adăugat în 23/08/2017 de marin2016
Statistici
  • Vizualizări: 1285
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni