Pune valoare...
Autor: Lidia Cojocaru  |  Album: Vol. 4  |  Tematica: Slujire
Resursa adaugata de LidiaCojocaru09 in 21/03/2017
Sufletul celui rău doreşte răul, semenul lui
n-are nici o trecere înaintea lui. Prov. 21:10.

... cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte
şi pe fratele său. 1 Ioan 4:21.


Pune valoare-n semen,
Îi-e scump lui Dumnezeu!
Cu Isus de te-asemeni -
Vei ști, ce-i apogeu...

De nu-i dai preț, valoare,
Nu ești din Dumnezeu!
Nu poți iubi o floare,
Călcând parfumu-n "Eu".

Nu poți cu spini de fiere,
Crucifica frumosul...
În ''veșminte'' scumpe, grele
Se vede-n noi Hristosul? ! ?

În măști țesute-n taină,
Ce întrec și Hollyood-ul,
În falsa, ''dalbă'' haină,
Plutim cu tot tumultul?

Ne poartă-n toi curentul;
Vâslim dârz împotrivă;
Când Sfântul e absentul,
Nu mergem în derivă? ! ?

Și... cine e cârmaciul,
Veghem în a vedea?
Avem balsam din Vraciul,
Sau ura e sadea...

''Fiți miloși ca Mine!
Pe semeni - ridicați!
Jertfindu-te pe tine,
Vei câștiga noi frați. ''

Noiembrie 2016.
Un îndemn, de a pune valoare în semenul nostru, care ca și noi are valoare în ochii lui Dumnezeu. Punem valoare? Ne jertfim? Suntem miloși? Ne iubim? Dumnezeu e dragoste și cine-i din dragoste, emană dragoste! Numai iubind, putem a ajunge în sfântul paradis, unde tronează dragostea. Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu. Ioan 15:12.
Soră Lidia, vedem cu toţi că biblia se împlineşte sub ochii noştri( căci iubirea noastră a celor mai mulţi s-a răcit), De aceea e nevoie de poezi şi predici, care să scoată-n evidenţă lucrul acesta.

Problema noastră este că nu prea mai ştim ce e aceia iubire de fraţi după Cuvânt. Căci noi am pervertit tot ce e sfânt şi curat inclusiv iubirea de fraţi aşa că am ajuns numin iubire creştină ,tot ce urăşte Dumnezeu.

Când iubim un lucru (bun sau rău) de dragul lui ,lucrul acela ia locul lui Dumnezeu în viaţa noastră şi devine idol. E usor să te fereşti de iubirea de bani, dar e mai greu să te fereşti de iubirea de fraţi într-un mod lumesc.

Dar ce înseamnă iubirea de fraţi într-un mod lumesc? Petru când i-a zis Domnului Isus ,, să te ferească Dumnezeu să ţi se întâmple aşa ceva,, L-a iubit pe Domnul Isus în mod lumesc, caci prin această iubire lumească, el zădărnicea planul lui Dumnezeu cu privire la Domnul Isus.

Astăzi această iubire a lui Petru ( pe care o urăşte Dumnezeu) este ridicată la grad de virtute în mijlocul nostru. Astăzi nu contează dacă prin iubirea mea de fraţi zădărnicesc planul lui Dumnezeu cu privire la ei, important este ca noi să ne iubim uni pe alţi!!??

Iubirea de fraţi biblică este aceea iubire care ,,activează,, planul lui Dumnezeu cu privire la noi.

Care e acest plan? Planul lui Dumnezeu cu privire la noi este ca noi să ajungă la acea stare spirituală care să ne permită să spunem: ,,M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa, de acum mă aşteaptă cununa neprihăniri,, Aceasta e iubirea de fraţi biblică: iubirea care-i face pe fraţi să lupte, pentru ce luptă Dumnezeu, să alerge după ce aleargă Dumnezeu şi să păzească cea ce păzeşte Dumnezeu. Aceasta e iubirea de fraţi care face ca planul Lui să funcţioneze în viaţa noastră de biserică. Când ne iubim de dragul iubiri fără să avem în vedere planul lui Dumnezeu cu privire la noi, prin această iubire zădărnicim acest plan.

Un elev poate iubi scoala pentru prostiile care se fac în scoală, nu pentru cartea pe care o învaţă în şcoală: prin această iubire de şcoală el zădărniceşte planul pe care-l are scoala cu privire la el, că prin ea, el se deformează nu se formează.
Adăugat în 21/03/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 778
  • Export PDF: 9
  • Comentarii: 1
Opțiuni