Sărăcia...
Autor: Ioan Hapca  |  Album: Reflecții  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Ioanhapca in 14/03/2017
Sărăcia...

Sărăcia, de departe
Este-o boală socială.
Dar când e spirituală
Duce negreșit la moarte
Întreaga societate.

Când e doar materială,
(Oricum, e social oficială.)
E-o boală ca celelalte
Care, fără îndoială,
Pare să nu aibă moarte...

Totuși, dincolo de toate,
E-o cinste și-o demnitate
A fi azi sărac în duh,
Căci doar ei vor avea parte
De „Întâlnirea din văzduh”!

Cultivați dar sărăcia
Care-aduce bucuria
Și împlinirea sfântă în duh,
Păstrați-vă vrednicia
„Răsplătirii” din „văzduh.”

Căci la „timpul potrivit”
(Și, e totul pregătit)
Se va arăta pe „nor”
Domnul, Regele Slăvit,
„Comoara” creștinilor

Și pe toți cei ce-L iubesc,
Cu glasu-I Dumnezeiesc
Și cu trâmbița-I divină,
Spre Lăcașul Lui ceresc
Îi va ridica-n Lumină.

14/03/2017*Ioan Hapca
(Zaragoza)
„Sărac în duh” sau „Sărac cu duhul” oricum ai traduce înseamnă unul și același lucru, dar nu trebuie să fii sărac material ca să ai un duh lipsit de mândrie, aroganță și dorințe deșarte, astea nu au neapărat de a face cu bogăția materială, nici măcar cu cea spirituală pt că poți fi un om plin de daruri spirituale dar căzut și depărtat de Dumnezeu tocmai din cauza îngâmfării tale, ca Lucifer... Și. „n-am făcut noi minuni....” = oameni cu daruri spirituale și, - „plecați de la Mine...” - de ce? = „pt că ați lucrat și fărădelege”! Și, poți fi sărac din orice punct de vedere firesc, omenesc, social... dar plin de dorința îmbogățirii, plin de răutate lăuntrică, hapsân și lacom de câștig mârșav... Bunul Dumnezeu vrea oameni săraci cu duhul, fără mândrie și ambiții proprii în duhul lor, smeriți și gata să primească pt slava Lui, tot ce El este gata să le dea : uneori suferințe și necazuri pt ca Evanghelia să fie vestită și ca „lucrurile mici să răstoarne pe cele mari,”...alteori pt ca slava Lui să strălucească în împrejurări diferite pt că așa vorbește în îndurarea Lui, pt ca orice neștiutori să priceapă dorința inimii Lui... ș.a.m.d și prin toate, „lucrează o veșnicie de slavă” în dreptul celor smeriți, supuși, ascultători, lipsiți de sine, împlinitori ai Voii și Cuvântului Său.
Intelepta intelegere si interpretare a Fericirilor din Predica de pe munte. Cei saraci cu duhul vor mosteni pamantul, adica toti aceea care isi gasesc toata bogatia in Domnul. Saracia spirituala, bine spuneti, este practic declinul omului si al societatii. Felicitari.
Adăugat în 14/03/2017 de marin2016
Frumoase si adevarate versuri. Cu adevarat saracia spirituala este dureroasa si duce la moarte sigura.Sa cerem necontenit Domnului sa ne dea intelepciune, sa fim bogati spiritual ca sa vedem clar si deslusit drumul care ne va duce la viata vesnica. drumul care ne va aduce mantuirea. Domnul Isus sa va binecuvinteze frate Ionica.
Adăugat în 15/03/2017 de florenta.sarmasan
Amin! Cei saraci in duh si material sunt, de fapt bogati in credinta si mostenitori ai Imparatiei Domnului Isus..Fiti binecuvantat, frate, in continuare cu acest vers clar, sobru si de cercetare!
Adăugat în 15/03/2017 de loredanam
„Sărac în duh” sau „Sărac cu duhul” oricum ai traduce înseamnă unul și același lucru, dar nu trebuie să fii sărac material ca să ai un duh lipsit de mândrie, aroganță și dorințe deșarte, astea nu au neapărat de a face cu bogăția materială, nici măcar cu cea spirituală pt că poți fi un om plin de daruri spirituale dar căzut și depărtat de Dumnezeu tocmai din cauza îngâmfării tale, ca Lucifer...
Și. „n-am făcut noi minuni....” = oameni cu daruri spirituale și, - „plecați de la Mine...” - de ce? = „pt că ați lucrat și fărădelege”!
Și, poți fi sărac din orice punct de vedere firesc, omenesc, social... dar plin de dorința îmbogățirii, plin de răutate lăuntrică, hapsân și lacom de câștig mârșav...
Bunul Dumnezeu vrea oameni săraci cu duhul, fără mândrie și ambiții proprii în duhul lor, smeriți și gata să primească pt slava Lui, tot ce El este gata să le dea : uneori suferințe și necazuri pt ca Evanghelia să fie vestită și ca „lucrurile mici să răstoarne pe cele mari,”...alteori pt ca slava Lui să strălucească în împrejurări diferite pt că așa vorbește în îndurarea Lui, pt ca orice neștiutori să priceapă dorința inimii Lui... ș.a.m.d și prin toate, „lucrează o veșnicie de slavă” în dreptul celor smeriți, supuși, ascultători, lipsiți de sine, împlinitori ai Voii și Cuvântului Său.
Adăugat în 15/03/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 799
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni