...Bogaţilor
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Fărâme de lumină  |  Tematica: Trezire si veghere
Resursa adaugata de sanda_tulics in 22/01/2013
Nu risipiţi!
Din ce v-a dat Iubirea,
Din aurul, mireasma şi Psaltirea,
Nu risipiţi!
Din fagurul de miere,
Din ziua plină de putere,
Nu risipiţi!
Din apa din belşug,
Din Focul, ce arde pe rug,
Şi nici din roada coaptă de la vie,
Din cupa sfântă-a bucuriei,
Nu risipiţi!
Din grâu curat, din sfânt belşug,
Din boii de la plug.
Nu risipiţi!
Din chipul Celui ce-I iubit,
Din dorul, cânt al doinei,
Din plânsul mierlei, trist şi tânguit,
Nu risipiţi!
Din razele de lună,
Şi nici din soarele la asfinţit.
Nu risipiţi!
Cuvântul din poveste,
Nici fulgii de pe deal, în dansul ostenit.
Treziţi-vă:
Să nu vă fure glia!
Iubiţi-o, apăraţi-o, şi nu o risipiţi.
Nu risipiţi...
Din bogăţia pâinii,
Din ruga celor ce trudesc iubind.
Nu risipiţi...
Căci totu-i pe trecute,
Iar timpul...
Este în amurg!


Dacă nu păstrezi puţinul ce ţi s-a dat, nu vei primi nici multul. Adeseori pierdem imporatntul pentru nişte fleacuri. Câtă mulţime zbiară că ei cată numai Dragostea de Dumnezeu, dar fără Dragostea de Mamă şi Dragostea de Ţară, n-ai cum ajunge la Dragostea lui Dumnezeu. Am cunoscut un lucru cert: toţi oamenii întradevăr credincioşi, au o Dragoste mare pentru poporul lor, pentru Templul lui Dumnezeu care este Natura, pentru oameni. Iar cei care îşi calculează cununile şi tronurile sunt nişte oameni absolut pustii, fără nici un Duh, ori cel puţin neavând nimic cu Dumnezeu, necătând că-şi fac mare zarvă de creştini. Nimeni nu se naşte cărunt bărbos şi în toate trebuie să creşti. În Dragoste de asemeni. Din păcate pigmeii născuţi azi se reclamează uriaşi. Poate şi-s uriaşe bule de săpun. Nimic mai mult.
Nu voi obosi niciodată să repet că frumuseţea îmi aduce o mare bucurie. Fiindcă ea îmi aduce bucurie. Mulţumesc. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!
Adăugat în 22/01/2013 de bragagiu
Toate le avem de la Dumnezeu, nimic nu trebuie risipit. De mică am fost învățată că este păcat să
arunci pâinea.Tot ce am primit trebuie gospodărit cu înțelepciune,toate, dragoste bucurie, frumusețe...
Dumnezeu să te folosească mai departe cu mare putere,sora Sanda,întotdeauna scoți esențialul
cu o dibăcie și frumusețe deosebită.Dumnezeu să fie lăudat pentru toate!
Adăugat în 22/01/2013 de ana_haz51
Doamne, cat de frumos...Fi binecuvantata, suflet sensibil, plin de iubire!!! Esti o comoara, un balsam pentru noi toti, cu drag!
Adăugat în 22/01/2013 de lboltasu
Amin. Sfaturi înțelepte și benefice și versuri de o frumusețe aleasă. Să fim credincioși chiar în cele mai mici și neînsemnate lucruri așa cum ne cere Domnul și vom moșteni după făgăduința Lui Împărăția cerurilor. Domnul Dumnezeu să fie în veci slăvit și glorificat în toate lucrurile și El să ne putere, înțelepciune și har să facem totul într-un mod vrednic de răsplătirile Sale. Fiți binecuvântată.
Adăugat în 22/01/2013 de Ioanhapca
In multe instanțe ale vieții, din păcate, alegem gunoiul și risipim lucrurile de valoare.
Bogați, nu sunt cei ce se lăfăie in aurul lumesc, bogați sunt cei ce au Duhul Lui Hristos, mântuirea,și nădejdea vieții vesnice ! Aceste mari bogății, să ne ajute Dumnezeu să nu le risipim.
Frumoase și expresive versuri ! Domnul Isus să vă binecuvânteze !
Adăugat în 22/01/2013 de viorel77
Poezia ma poarta imediat la Efeseni 5,16:"Rascumparati vremea , caci zilele sant rele!"Expresia "Nu risipiti",repetata parca ostentativ,are rolul bine determinat de valorizator,ca o strigare crescatoare in cadrul unei licitatii: de mai multe ori se striga,mai mare e valoarea pusa in vanzare sau discutie!Domnul v-a chemat sa strigati pentru ca noi sa ne dam seama de valorile imense daruite noua in iubirea sa imensa!Foarte frumoasa abordarea temei,plina de talent si elocventa!Multa Pace!
Adăugat în 22/01/2013 de cristianagape
Cât de frumos spus...nu risipiţi!
Să ne ajute Dumnezeu să nu risipim nimic din binecuvântările primite prin dragostea Lui!
Multe binecuvântări!
Adăugat în 22/01/2013 de maria23luca
Amin....!Ajuta-ne Doamne sa nu "risipim"Darul Mintuirii,si Viata in Zadar,Domnul sa va Binecuvinteze!
Adăugat în 22/01/2013 de naty_wer
DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE FOARTE IMPRESDIONANTA POEZIE .MULTUMESC DE MESAJ SUNT BINE DAR UNDE LUCRU NU AM NET SI ASA NU POT INTRA CAND VREAU DOMNUL SA FIE CU DUMNEVAOASTRA SI IN ANUL ACESTA CU MULTA INSPIRATIE A DUHULUI SFANT SI SA NE INCANTATI CU VERSURI SFINTE SI MESAJE DIN PARTEA DOMNULUI VA PUP SI SALUTARI SFINTE FAMILIEI
Adăugat în 23/01/2013 de tomacoca
Versurile se adresează, nouă "Bogaţilor"; ne putem oare numi altfel? Nu ne-a dăruit Dumnezeu totul, oare nu pentru noi a creat tot ceea ce se vede? "el (omul) să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul (...) "
Risipa este una dintre cele mai mari şi grave atitudini ale omului faţă de toată această bogăţie; Iată, se poate risipi din tot ceea ce ne-a oferit Iubirea! Nu numai că risipim din dragostea de ţară şi natură, dar risipim din Chipul Celui ce-I Iubit prin neascultare şi neveghere, risipim din "Focul ce arde pe rug" deşi Domnul ne spune clar să strângem şi să veghem (Pilda celor zece fecioare), risipim din mireasma sfântă a Psaltirii... prin lipsa dragostei; fiţi binecuvântată sora Sanda, mulţumim Domnului pentru lucrătorii vrednci şi destoinici, mulţumesc Domnului-Duhului Sfânt pentru întreaga Sa lucrare.
Adăugat în 23/01/2013 de floridinmaracineni
Cât de frumos ţi-ai pus gândurile aici Sanda dragă în aceste versuri, care ne îndeamnă să fim înţelepţi şi să nu facem risipă de binecuvântările Domnului! Fii binecuvântată în fiecare clipă!
Adăugat în 24/01/2013 de Simo_7
La fel ca altadata un 10 cat se poate de mare.
Foarte frumoase versuri,comentariile pe masura iar eu as vrea sa particip cu un verset din 1 Cronici 29:14"Ce sunt eu si ce este poporul meu ca sa iti aducem daruri de buna voie;caci totul vine de la Tine si din mana Ta primim ce-Ti aducem."AMIN!
Adăugat în 13/04/2013 de alinivasco
Statistici
  • Vizualizări: 3049
  • Export PDF: 15
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 12
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni