Firea este lipsa de educație... primită în familie, biserică, impusă de...
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Caracterul
Resursa adaugata de sanda_tulics in 04/07/2014
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 3 voturi
Firea este lipsa de educație... primită în familie, biserică, impusă de Cuvântul sfânt. Cel mai mult șochează într-o relație socială... educația! De aici pleacă toate relele.
Așa este, firea trebuie răstignită personal ghidându-ne după Cuvânt. Domnul să ne ajute.
Adăugat în 05/07/2014 de ana_haz51
Fiţi binecuvântată. Domnul să ne dea înţelepciune în ceea ce ne-aţi adus azi.
Adăugat în 05/07/2014 de floridinmaracineni
S-a scris mult zilele acestea pe site despre subiectul EDUCAŢIE, iar maxima dumneavoastră mi-a rămas aşa de bine întipărită... si m-am tot gândit... mai ales căci s-a ajuns chiar la unele "replici" între noi creştinii... Citind cu de-amănuntul în dicţionarele noastre explicative, printre altele, am găsit căci EDUCAŢIE, înseamnă o bună cunoaştere şi aplicare a bunelor maniere în viaţa de zi cu zi, o comportarea aleasă, cu bun simţ în societatea din care facem parte, un ansamblu de diverse măsuri aplicate sistematic în vederea formării şi dezvoltării însuşirilor intelectuale, morale, o bună creştere, o bună cuviinţă în societate faţă de semenii de orice vârstă, indiferent de sex, profesie, religie etc, o convieţuire armonioasă bazată pe respectul reciproc, şi multe altele... Totul este foarte clar din aceste definiţii, desigur! Presupunând că toate aceste învăţături LUMEŞTI nu ne sunt de folos, am căutat să văd ce spune BIBLIA! Şi am găsit lucruri deosebite care spun totul şi care sunt în deplină, desăvârşită armonie cu definiţiile acestea date de noi, oamenii. "Ei sunt un neam care şi-a pierdut BUNUL SIMŢ şi nu-i pricepere în ei" (Deut.32.38) "...pentru căpătarea învăţăturilor de BUN SIMŢ, de dreptate, de judecată, de nepărtinire" (Prov.1.3)
Aşadar, omul are nevoie de o educaţie, de UN BUN SIMŢ... DE O ÎNVĂŢĂTURĂ sănătoasă, aleasă, deci are nevoie de educaţie, pentru că iată ce ne spune cugetarea Firea este lipsa de educaţie... iar educaţia se poate primi oriunde, şi dupa părerea mea chiar la o vârstă mai înaintată dacă persoana a devenit un suflet născut din nou. Multumiri încă odată pentru învăţătură, sora Sanda căci puţine cuvinte pot mişca un munte!
Adăugat în 05/07/2014 de floridinmaracineni
Fiți bineucvântate dragi surori în Domnul care vă temeți de Domnul Isus Christos!
Această apreciere a textului de mai sus este și prezența înțelepciunii ,căci educația este fiica iubită de întelepciune, este fiica ascultătoare de cel mai mare dar dat omului.
Adăugat în 05/07/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1483
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni