Scrisoarea
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 10/08/2013
    12345678910 9.89/10 X
Media 9.89 din 9 voturi

Sunt atatea lucruri frumoase pe care voi tinerii lea-ti putea face fara sa pacatuiti.  Despartiti-va de lume pentru ca nu o sa puteti sa le aveti amandoua niciodata, decat una singura, sau o sa va doara sufletul mereu de tot ce vi se intampla ciudat. Ultima provocare din seara aceasta este provocarea de a creste spiritual. Sa cresteti cat mai mult inaintea lui Dumnezeu. Asta imi doresc de la voi, in toamna. Cand o sa aveti copii acasa o sa-i masurati cum cresc. Cea mai mare temere a parintilor este ca pruncul nu mai creste… Daca uitati sa cresteti spiritual o sa pierdeti cerul. Si daca a-ti pierdut cerul a-ti pierdut tot. Mai bine nu va-ti fi nascut. Dragilor, imparatia trebuie sa o puneti pe primul loc. Cresteti cu discipline spirituale in voi. Cel mai grozav lucru este sa iti faci tu program, sa nu ti-l faca altii. Unde este timpul meu cu Dumnezeu? N-am sa tai niciodata din asta. Tai din celelalte lucruri, dar din asta niciodata.

Alegeti-va anturajul. Sa nu aveti prieteni multi. Sa aveti putini. Dar astia sa fie inrelatie buna cu Hristos, pentru ca o sa va remorcheze dupa voi. O sa va traga la remorca. Creste spiritual. O predica in plus pe zi, doua cantari, rugaciune. Indemnati-va unii pe altii, ca oricum ziua se apropie. Sa nu aveti niciodata dorinta sa mergeti singuri in cer. Vorbiti cuiva despre Isus Hristos. Cresteti spiritual din toate lucrurile acestea. (1:12:50)

Mi-a scris o scrisoare alaltaieri, mi-a zis ca pot sa-i dau si numele. Atat. O cheama Simona. Stiti ce mi-a spus?

Duminica trecuta, cand a-ti avut serbarea Ciresarii am venit aici si am stat acolo pe penultimul,sau antepenultimul rand. Am venit Duminica seara.

Joi seara am vrut sa ma sinucid. Vineri seara am vrut sa ma sinucid. Sambata seara am vrut sa ma sinucid. Tei incercari ratate. M-a adus cineva aici si mi-a spus asa, “Uite cum facem. Venim, cantam, ne punem pe genunchi,” si a avut curaj fata aia, “dupa ce se termina tot, daca iti mai vine sa te sinucizi, fa-o.” “Niciodata,” zice ea, “Nu am fost intr-o biserica. Asa m-au crescut ai mei, fara Dumnezeu. Doi oameni care au umblat toata viata lor numai dupa bani. O biblie n-am avut in casa. Nici carti nu am avut in casa, ca a zis tata ca e o pierdere de vreme.”

Am venit aici, mi-a zambit cineva de la usa, o sora. A dat mana si m-am dus pe loc. tremurau picioarele. N-am auzit, n-am simtit nimic. In clipa in care am intrat si m-am pus pe scaun, o mantie alba a cazut pe capul meu si timp de doua ore nu am stiut ce se intampla. Cand am iesit afara, am vazut pentru prima oara oameni. Stateau linistiti, beau ceai, radeau unii la altii si gandul care mi-a venit, “Tu pe ce planeta ai locuit pana acum?”

Mi-a spus ca in seara aceasta nu ne poate urmari, ca vine dintr-o calatorie. Dar mi-a spus ca pe 18 August se boteaza.

Dumnezeu nu te dispretuieste. Dumnezeu vrea sa-ti spuna ceva prin mine in seara asta. Ziua se apropie, de pierdut, pierzi doar tu. Nimeni nu pierde. Iti mai aduc aminte ce am spus in seara asta:

  1. Respecta autoritatea. Respecta parintii, profesorul si profesoara ta, pastorul
  2. Fiti responsabili. Munciti, ajutati-va parintii.
  3. Cautati intelepciunea. Cand veti avea intelepciune nu veti iesi noaptea cu ‘el’ in parc. Cand veti avea intelepciune nu veti face prostii inainte de casatorie. Cand veti avea intelepciune veti sti la ce scoala sa mergeti, nu va trebui 4 ani sa va tot asezati din facultate in facultate. Cereti intelepciune. Veti sti ce prieten sa aveti si ce prieten sa n-aveti.
  4. Hotarati-va sa respingeti lumea. Nu le puteti avea amandoua lumile acestea. Printre cele mai bogate fete din Romania, au hotarat parintii ca daca se boteaza o dau afara din casa si o desmostenesc complect. Cand mi-a insirat toate vilele si casele din Europa si tot ce au avut, “Tu pierzi o lume,” i-am spus. “Stiu,” zice,”Dar nu le pot avea pe amandoua.” A facut botezul si a fost desmostenita. Parintii sau tinut de cuvant. Banii se vor duce toti intr-o zi.
  5. Va trebui sa invatati sa cresteti spiritual. Dumnezeu doreste ca voi sa cresteti, sa fiti maturi. (1:18:35)
Foarte înțelept mesaj. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 10/08/2013 de Ioanhapca
Superba scrisoarea si de pus in rama. Fii binecuvantat frate Pustan!
Adăugat în 10/08/2013 de Nisalin
Minunat lucreaza Dumnezeul nostru!
Adăugat în 25/08/2013 de loredanam
"Sa nu aveti prieteni multi. Sa aveti putini. Dar astia sa fie in relatie buna cu Hristos, pentru ca o sa va remorcheze dupa voi."

Frumoasa scrisoarea si marturia in general. Imi dau seama ca textul e adresat tinerilor, care probabil sunt mai slabi spiritual, poate ca mai stau la dubii si sunt usor de manipulat, insa Isus nu a facut acest lucru. Isus ne indeamna sa fim prieteni si cu cei mai putin spirituali, tocmai pentru ca ei au nevoie de un exemplu, de cineva care sa le deschida ochii. Daca Simona, nefiind mantuita, nu avea pe cineva care s-o duca in biserica, numai Tatal stie ce avea sa se intample in duminica aia. Nu ma indoiesc ca gasea o alta cale/minune de a o salva, dar cred ca prin acest exemplu am accentuat ce am in vedere.
Adăugat în 10/10/2013 de veronical
Statistici
  • Vizualizări: 1991
  • Comentarii: 4
Opțiuni