Domnul iti poate vorbi chiar prin visele adversarilor
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profeții  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de loredanam in 07/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi

 

     Domnul îţi poate vorbi chiar şi prin visele adversarilor

Acest titlu a fost inspirat de o experienţă autentică relatată de un frate şi de propria mea păţanie, verificate şi confirmate prin Sfânta Scriptură.

Creştinul respectiv, întors de curând la Domnul, a fost greu încercat printr-o ispită. Era un tinerel firav, scund, cu o faţă plăcută, dar comună şi, din cauza timidităţii nu ieşise niciodată la plimbare cu o fată. Era medic rezident şi, până atunci, nici o asistentă nemăritată nu-i acordase vreo atenţie. Însă, după botezul său, cea mai frumoasă domnişoară asistentă, un soi de divă a secţiei, a început să-i facă avansuri. Într-o gardă, după ce frumuşica respectivă îi dăduse de înţeles că l-ar accepta ca iubit, fiind noapte, ea a aţipit în cabinetul asistentelor.(în gărzi, ni se mai întâmplă şi nouă, personalului medical, să mai dormim, dacă avem linişte). Când s-a trezit, i-a povestit fratelui nostru, cu uimire, ce a visat, (ea fiind atee şi neştiind încă de pocăinţa rezidentului respectiv):

-Se făcea, domnule doctor, că dvs stăteaţi pe un deal înalt şi aveaţi un halat alb, strălucitor ca lumina. Eu mă străduiam să ajung la dvs, dar nu reuşeam să urc, parcă un gard ne despărţea.

Fratele a înţeles imediat că era un mesaj de la Domnul Cel Milostiv, aşa că a învins tentaţia unei aventuri cu ispititoarea. Apoi, a început să-şi caute perechea potrivită pentru o viaţă de slujire printre fetele creştine.

Mie mi s-a întâmplat, printr-un vis al unei rezidente ortodoxe, să-mi dau seama ca dezordine era în viaţa mea de rugăciune cu Domnul în acel moment.

Desigur, veţi spune că era suficientă Biblia pentru ca el să înţeleagă versetul din 1 Corinteni:’Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi’.  Dar el era la început de cale cu Isus.

Dar pentru mine, la cât de puţin mă rugam şi studiam Cuvântul, în acel moment, declinul spiritual nu-mi era evident. Se pare că am avut nevoie de avertizare printr-un vis al altcuiva despre faptul că un duh de dezbinare intrase în casa mea şi am început să postesc şi să mă pocăiesc de indiferenţa mea spirituală.

În Vechiul Testament, în cartea Judecători, capitolul 7, versetele 9-15, ni se istoriseşte cum Ghedeon a fost încurajat de Domnul printr-un vis al unui madianit, tălmăcit de un tovarăş al său de arme.

Cât este de adevărat ce se spune în cartea Iov:

‚Dumnezeu însă vorbeşte, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor’(Iov 33:14-15).

Sigur că nu ne vom petrece viaţa de creştini călăuziţi de vise de noapte, ci de Cuvântul lui Dumnezeu cel desăvârşit şi veşnic. 

Mi-a placut, sora Laura. Va felicit cu nota 10. Fiti de Domnul mult binecuvantata/ si cu harul de la El sa mai scrieti inc-odata.
Adăugat în 07/01/2013 de george_barbu
Va multumesc tuturor! Fie binecuvantarea Domnului peste dvs toti care cautati marturii intaritoare!
Adăugat în 20/03/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2652
  • Comentarii: 2
  • Gramatical 1
  • loredanam  Corecta

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • loredanam  Are diacritice

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • loredanam  Are album

    Conținut 1 0
Opțiuni