Kalahari New Hope

KNH oferă ajutor umanitar și spiritual la unul dintre triburile cele mai marginalizate din Namibia, tribul San, cunoscuți fiind și sub numele de bushmen – boshimani.

Mai multe despre KNHImplică-te

Kalahari New Hope este o organizație creștin-umanitară care deservește prioritar tribul San, cel mai marginalizat trib din Namibia, Africa. KNH are misiunea de a răspândi Evanghelia în tot tribul și, concomitent, de a veni în întâmpinarea nevoilor acestor oameni extrem de marginalizați.

Implicarea umanitară constă în distribuirea de haine, distribuirea de alimente și medicamente, asistență medicală, construirea de locuințe și amenajarea de grădini în fiecare sat. Cel mai mare proiect umanitar îl reprezintă totuși școala KNH, de ale cărei servicii beneficiază peste 250 de copii.

Implicarea spirituală constă în vestirea Evangheliei pentru a impacta tribul San. Toți voluntarii din baza de misiune au această responsabilitate.

Mărturiile voluntarilor

Acesta este un serial de mărturii din partea voluntarilor care au participat la diverse proiecte misionare, la Școala Biblică, la evanghelizări, diverse proiecte umanitare și școala cu clasele 1-8 din Kalahari New Hope. Navigați prin mărturiile lor și rugați-vă pentru ei. În fiecare săptămână dorim să vă prezentăm o mărturie din partea unui voluntar. Rugați-vă pentru ei ca Domnul să le întărească atât fizic cât și spiritual pentru a putea continua lucrarea. A Domnului să fie slava pentru toate!

Vești din Botswana …

Vești din Botswana…

“Vestea pe care am auzit-o de la El și pe care v-o propovăduim este că Dumnezeu este lumină și în El nu este întuneric.” Biblia

Este așa de minunat să fii în voia Lui!

Eram în trecere prin Namibia având de rezolvat niște documente. Gândul meu nu era să stau mult timp în Namibia și cum în anul 2020 am fost în Kalahari mă gândeam doar să trec să salut echipa, dar Dumnezeu a avut un alt plan cu mine. Undeva s-a produs o eroare și am înțeles că documentele mele vor intarzia. Am luat legătura cu Dani Pater să văd ce mai fac, să trec să-i salut, dar când am ajuns acolo am înțeles ca voia lui Dumnezeu a fost sa fiu în acel timp în Kalahari.

Când Dumnezeu schimbă rutina vieții tale!

Când Dumnezeu schimbă rutina vieții tale!

Oportunitatea de-a merge în Namibia a venit atunci când mă simțeam frustrată cu rutina vieții mele de zi cu zi din Irlanda. Simțeam că făceam atâtea pentru mine și prea puține comori strângeam pentru cer. Mă grăbeam diminețile să ajung la muncă, ca apoi să mă grăbesc la biserică, și după aceea acasă.
Tot o grabă…
Eram prinsă în rutina vieții și nu puteam să mă bucur de momentele pe care le trăiam.
Uitam că aveam parte mereu de cel puțin o rugăciune ascultată și împlinită, pentru că eram prea preocupată să se împlinească următoarea și apoi următoarea.

Ziua mă topeam de căldură, iar noaptea mă prăpădeam de frig

Am revenit din nou cu veşti noi, veşti proaspete din Kalahari şi după cum se zice în popor “toamna se numără bobocii”, consider că este bine să fac o retrospectivă a anului trecut. De ce spun aşa, poate o să înțelegeți la urmă…

Unii dintre voi ştiți foarte bine cum stau lucrurile pe aici şi aş dori să reamintesc cuvintele lui Iacov pe când păştea oile socrului său Laban: “Ziua mă topeam de căldură, iar noaptea mă prăpădeam de frig” Geneza 31:40. Cuvinte fără de sens în lumea civilizată dar resimțite din plin aici.

Binecuvântările Lui sunt precum ziua de odihnă pentru un om obosit!

Aici in Africa, Dumnezeu m-a prelucrat sa inteleg mult mai profund realitatea existentei umane si mersul lumii acesteia si din nou vorbesc din punct de vedere spiritual.
De multe ori sufletul si cugetul meu sunt coplesite de bunatatea Domnului deoarece m-a ales si pe mine sa fiu a Sa si astfel sa imi poarte de grija. Imi dau seama cat de grav si periculos este pentru suflet sa traiasca in aceasta lume stapanita de dusman! Cred ca cea mai mare binecuvantare pe care o poate avea omul este sa fie al Lui, sa fie pazit de El- cel care e Stapan, “mai presus de orice putere, domnie sau stapanire”.

Cuvinte de încurajare de la Paul

Trebuie să fiu sincer cu dumneavoastră, nu prea îmi place să mă aud vorbind în public sau în acest caz, să pun multe cuvinte pe foaie dar mi-a fost pus pe inimă să zic câteva lucruri despre misiunea de aici căci vreau să încurajez în mod special tinerii dar și pe ceilalți, să vină să găsească ceea ce orașul, civilizația sau chiar lumea nu poate oferi căci este vorba despre o altfel de împlinire care nu se poate contabiliza dar se poate experimenta numai când ești pe aceste meleaguri.

Boșimanii din Namibia la evanghelizare în Botswana

Cu ajutorul Domnului chiar și în Botswana!

Acum câțiva ani, în inima echipei KNH s-a născut dorința unei lucrări de evanghelizare în Botswana. Cei care slujeau pe atunci în bază au fost în recunoaștere în satele din Botswana, însă lucrarea a fost oprită brusc din cauza pandemiei când s-a închis granița.

Când așteptarea lucrează răbdarea!

Când așteptarea lucrează răbdarea!

După o perioadă lungă în care containarele au fost blocate în port, Domnul a făcut minunea mult așteptată și ele au ajuns în bază.

Mărturia Rebecăi

Ce bun este Domnul!
Am vazut saptamana aceasta ce mare bucurie e sa primesti cateva haine. Poate noi ne cumparam in fiecare luna cate o haina noua si trebuie sa fie si “la moda”, dar copiii de la scoala primesc de doua ori pe an un rand de haine si incaltaminte si sunt multumitori cu ceea ce primesc. Ii priveam cu atata admiratie in timp ce imi aratau fericiti hainele lor. Ce frumosi erau toti imbracati cu haine frumoase si curate. Acum nu le mai este atât de frig, in mod special dimineata in drum spre scoala.

Jurnal de la școală

Ce bun este Domnul!
Am vazut saptamana aceasta ce mare bucurie e sa primesti cateva haine. Poate noi ne cumparam in fiecare luna cate o haina noua si trebuie sa fie si “la moda”, dar copiii de la scoala primesc de doua ori pe an un rand de haine si incaltaminte si sunt multumitori cu ceea ce primesc. Ii priveam cu atata admiratie in timp ce imi aratau fericiti hainele lor. Ce frumosi erau toti imbracati cu haine frumoase si curate. Acum nu le mai este atât de frig, in mod special dimineata in drum spre scoala.

Școala

Cu 12 ani în urmă boshimanii nu au avut acces la educație, dar dragostea Lui Hristos a schimbat acest lucru.

Începutul școlii Kalahari New Hope a fost unul anevoios, cu resurse puține și cu personal și mai puțin.

Patruzeci de copii și un profesor au fost de ajuns pentru conturarea unui vis, visul de a oferi acces la educație tribului San. Copii de toate vârstele, adunați laolaltă într-o singură încăpere, au început să descifreze cu pași greoi tainele învățăturii.

Astăzi școala are peste 200 de elevi…

Proiecte spirituale

Proiectul de răspândire a Evangheliei presupune evanghelizarea propriu-zisă, formarea de ucenici, formarea de lideri, învățătură sistematică şi propovăduirea către triburile vecine care intră în contact cu tribul San.

Cea mai mare nevoie a lumii este să își cunoască Salvatorul. Suntem pe deplin conștienți că misiunea noastră principală este să vestim Evanghelia și să ajutăm la nașterea de comunități care să păstreze vie flacăra credinței. Toate celelalte moduri de slujire sunt circumscrise acestu scop.

Proiectele spirituale implică evanghelizarea, plantarea de biserici, dar și un radio creștin și traducerea Bibliei.

Proiecte umanitare

KNH este implicată în ajutarea tribului San cu mâncare, apă, îmbrăcăminte, pături, articole pentru bebeluși, construirea de case, agricultură, asistență medicală, orfani, și alte nevoi care se ivesc.

Proiectul de mâncare,  „Hrană pentru cei flămânzi” a pornit din înțelegerea profundă a faptului că Isus a hrănit mulțimile înfometate și că nu poți predica unor oameni care n-au mâncat de câteva zile. Astfel, investim pasiune în acest proiect!

Implică-te și tu!

Devino voluntar

Lucrarea de misiune KNH este menținută 100 % cu ajutorul voluntarilor. Fie că ai dorința să ajuți copii de la școală, sau să ajuți la bază, în agricultură sau mechanică, administrație sau evanghelizare, cu siguranță avem nevoie de tine! Implică-te ca voluntar!

Echipa de rugăciune

Fă parte din echipa celor care lucrează ca voluntari prin a se alătura echipei noastre prin rugăciune.

Încrie-te la scrisoarea noastră de știri și află cele mai importante nevoi de ale noastre prntru care avem nevoie de rugăciune. De asemenea află și despre mărturiile minunate pentru care îi dăm slavă Dumnezeului nostru măreț!

Donează

Lucrarea înaintează prin dedicarea fără plată a voluntarilor în a ajuta poporul boshiman și prin susținerea materială a celor doritori să ajute.

Poți dona atât lucruri materiale atunci când se pregătesc containere din România spre Kalahari, dar poți dona și financiar pentru acoperirea cheltuielilor ridicate care apar la diversele proiecte din misiune.

Mulțumim pentru implicarea ta!