Atitudinea crestinului in fata curentului nationalist extremist si a curentului liberal socialist.
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 17/08/2017
    12345678910 0/10 X

Atitudinea crestinului in fata curentului nationalist extremist si a curentului liberal socialist

Sunt doua curente care parca-si fac tot mai mult loc in lumea zilelor noastre.  Ne punem intrebarea oare cum sa reactioneze crestinul zilelor noastre in fata acestor curente extremiste. In materialul de fata n-o sa am in vedere “crestinii vopsiti”, adica cei doar cu numele, care nu se conformeaza Bibliei si n-o recunosc ca Sistem de valori al lui Dumnezeu, n-o recunosc drept Cuvantul lui Dumnezeu la care sa se raporteze.
Acestia cu siguranta ca se vor situa de minune intr-un curent sau altul. Pe astfel de oameni ii veti gasi ca si in cazul celor din  Charlottesville, ori de partea celor care protesteaza si sunt rasisti in atitudinea lor, rasisti de tip neonazist sau KKK, ori de partea extremismului socialist liberal, in care exista o toleranta lipsita de valori si care duce la un extremism definit prin anarhie si intoleranta fata de orice valori sanatoase intr-o societate.

Cateva adevaruri biblice, pe care eu le-am vazut referitoare la acest subiect:

1. Adevaratul crestin niciodata nu se lasa dus de valul rasismului si extremismului

Atat in Statele Unite, cat si in Europa de astazi, fiara rasismului s-a trezit datorita extremismului liberal socialist. Daramarea oricarei valori nationale, oricarei valori morale intr-o societate, oricarui standard cu privire la diferentele de sex si redefinirea casatoriei sau a altor valori sanatoase ale unei societati, duce la rasism si extremism.

Crestinul care se bazeaza pe Scriptura insa, in Hristos Domnul nu mai vede diferente privitoare la rasa, nationalitate, suprematia dintre barbat si femeie, tinand insa in continuare la valorile biblice cu privire la casatorie, cu privire la pacatul desfranarii si al sodomiei intr-o societate.
Noi credem, ca in Hristos Domnul, nu mai exista diferente de rasa, nationalitate sau suprematie intre barbat si femeie. In Hristos noi suntem egali si una. Astfel marturisim ca daca toti ar veni la Hristos intr-o societate, nu ar mai avea probleme de ura rasiala, de ura privind nationalitatea sau de suprematie intre femeie si barbat.

Biblia sprijina tot ceea ce eu am spus pana-n prezent, prin urmatoarele pasaje:

Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus. (Gal.3:28)
Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti. (Col.3:11)

Noi credem ca in Hristos Domnul trebuie sa-i spunem pacatului pe nume, indiferent de riscurile la care ne expunem, totul spus cu curaj si in dragoste, astfel incat sa fim sarea pamantului si societatea sa-si dea seama de Adevarul lui Dumnezeu. Astfel casatoria instituita de Dumnezeu este musai intre un barbat si-o femeie si noi nu avem derogare de la Standardul crestin, revelat si pus inaintea noastra de Dumnezeu.
Pe de alta parte, relatiile sexuale nefiresti, relatiile sexuale inainte de casatorie, relatiile sexuale in afara casatoriei, noi le consideram pacate, bazati pe Cuvantul lui Dumnezeu si nimeni si nimic nu ne poate redefini pozitia noastra si nu are dreptul sa ne incalce dreptul de-a crede Sfanta Scriptura si de-a trai pe acest pamant conform ei.
Asta insa, nu ne pune pe pozitia de-a merge in extrema in care sa trecem la violenta si la ura, fata de cei care doresc sa aibe o alta parere privitor la ceea ce Biblia numeste pacat.
Dimpotriva, suntem chemati sa spunem Adevarul in dragoste si sa-i chemam pe oameni la pocainta si la impacarea cu Dumnezeu prin credinta in Hristos Domnul, Mielul de Jertfa daruit de Dumnezeu pentru smulgerea si mantuirea omului din pacat.

Biblia sprijina ce am spus eu pana in prezent, prin urmatoarele pasaje:

”Isus le-a raspuns: „Din pricina impietririi inimilor voastre a ingaduit Moise sa va lasati nevestele; dar de la inceput n-a fost asa. Eu, insa, va spun ca oricine isi lasa nevasta, afara de pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.” Ucenicii Lui I-au zis: „Daca astfel sta lucrul cu barbatul si nevasta lui, nu este de folos sa se insoare.” El le-a raspuns: „Nu toti pot primi cuvantul acesta, ci numai aceia carora le este dat.” (Matei 19:8-11)

” Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;  tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori, barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti, fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac. (Romani 1:26-32)

Ati auzit ca s-a zis: „Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau.” Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. (Matei 5:43-45)

2. Adevaratul crestin niciodata nu se lasa dus de valul curentului socialist liberal

Socialismul, indiferent ca astazi isi spune democrat, cica astazi se dezic de ideile lui Marx, insa isi au radacinile ideologice din principiile revoluției franceze, anume: libertate, egalitate și fraternitate. Indiferent ca socialismul si-a luat o “palarie” democrata, ideologia de baza ramane socialismul marxist, bazat pe conceptia materialista a istoriei, pe punerea în comun a mijloacelor de producție și de schimb,  în final, eliminarea pieței, a capitalului, a muncii ca marfă și chiar a banilor, utopii care nici nu merita discutate in materialul acesta.
Daca privesti la multe fatete din ideologia socialista, le-ai gasi bune si poate de aceea si unii crestini de-ai nostri s-au indragostit de socialism, uitand totusi cei mai important, anume ca socialismul este un afront la adresa lui Dumnezeu si introneaza pe om drept „dumnezeu”. Socialismul intr-un fel introneaza omul drept „dumnezeu” pe pamant, ideologia umanista fiind cea care centreaza omul in centrul existentei, in detrimentul Adevarului lui Dumnezeu, care spune in mod clar ca in centru existentei trebuie sa fie Dumnezeu.
In sensul acesta crestinii, in necunostinta de cauza sau ignoranta, ajung nu numai sa dea votul socialistilor, ci unii chiar sa devina oameni de baza ai acestei ideologii sucite si bolnave.
Astfel astazi liberalismul trambitat de socialisti a ajuns sa patrunda si in biserici si institute teologice. Astfel omul a devenit centrul existentei si de dragul “dragostei” definirea pacatului este omisa si desfiintata.
Astfel de crestini sunt gata sa sara intr-un mod agresiv sa condamne atat rasismul, insa in acelasi timp si pozitia biblica a crestinului. Asa s-a ajuns la Biserici in care desfranarea este pusa la loc de cinste si sunt cei mai mari aparatori ai ideilor socialiste, predica teologii ale prosperitatii, in care raiul e aici pe pamant, boala si saracia sunt un semn al necredintei si alte astfel de aberatii care nici nu merita amintite aici.
Crestinul care se bazeaza pe Scriptura insa, condamna deteriorarea societatii de un astfel de curent, proclama in continare valorile Scripturii, fiind constient de riscul la care se expune de-a fi prigonit.
Un astfel de crestin ia atitudine in societate, prin orice forma legala, de-a combate ideile socialiste si de-a contracara impunerea ideilor socialiste societatii sau bisericilor locale.
Un astfel de crestin este constient ca liberalismul trambitat de socialisti patrunde in biserici prin teologii false si condamna cu putere orice strategie nebiblica si orice invatatura falsa care patrunde in Biserica prin pastori sau invatatori compromisi.
Un astfel de crestin nu se compromite cu privire la materialismul si desfranarea trambitata de aceasta ideologie bolnava, care pune inainte de toate pofetele si goana dupa bogatie si bani a omului.
Un astfel de crestin urmareste sfintirea, rugaciunea si are ca prioritate Imparatia lui Dumnezeu si Neprihanirea, stiind ca adevarata bogatie si implinire a omului este in Cer, acolo unde Dumnezeu a pregatit o Imparatie, pentru cei care traiesc in ascultare de El, incepand de pe acest pamant.

Biblia sprijina ce am spus eu pana in prezent, prin urmatoarele pasaje:

„Nu v-am poruncit noi cu tot dinadinsul sa nu invatati pe norod in Numele acesta? Si voi iata ca ati umplut Ierusalimul cu invatatura voastra si cautati sa aruncati asupra noastra sangele acelui Om.” Petru si apostolii ceilalti, drept raspuns, i-au zis: „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni! Dumnezeul parintilor nostri a inviat pe Isus pe care voi L-ati omorat, atarnandu-L pe lemn. Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca si Duhul Sfant pe care L-a dat Dumnezeu celor ce asculta de El.” (Fapte 5:28-32)

De aceea, cine nesocoteste aceste invataturi nesocoteste nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat si Duhul Sau cel Sfant. (1Tes.4:8)

Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Mat.6:33)
Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! (Gal.1:8)

3. Adevaratul crestin intotdeauna isi are viata centrata in Hristos Domnul

Intr-o asemenea societate in care predomina extremismul, rasismul, liberalismul, noi trebuie sa ramanem in Hristos Domnul.
Asta inseamna ca Norma noastra trebuie sa fie Cuvantul lui Dumnezeu si atunci cu siguranta nu vom cadea in nici o extrema care predomina in societatea de astazi.
Noi trebuie sa ne incredem in Dumnezeu, sa ne rugam pentru societatea unde traim si pentru oamenii care au imbratisat tot felul de ideologii bolnave si sa le daruim Adevarul, cu dragoste, fiind constienti ca vom fi prigoniti, insa avand nadejdea in promisiunile lui Dumnezeu.
Asta inseamna ca trebuie sa marturisim in continuare Evanghelia, care este puterea lui Dumnezeu de mantuire, stiind ca Dumnezeu va scoate astfel inca oameni din pacat, ii va mantui si ii va face copiii lui Dumnezeu. Un crestin adevarat trebuie sa fie constient ca in aceasta marturisire Dumnezeu ii va da putere prin Duhul Sau, ca sa poata sa fie martor al Sau pana la capatul vietii.
Un crestin adevarat trebuie sa traiasca in continuare pentru Cer, stiind ca Cetatenia lui este acolo, sa nu se lase furat de ademenirile bogatiei si egoismului din societatea de astazi, ci sa traiasca in cinste, sa nu fie lacom de bani si sa-si jertfeasca viata in slujba semenilor, a nevoilor din jurul sau.

Biblia sprijina ce am spus eu pana in prezent, prin urmatoarele pasaje:

Astfel, dar, preaiubitilor, dupa cum totdeauna ati fost ascultatori, duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur, nu numai cand sunt eu de fata, ci cu mult mai mult acum, in lipsa mea. (Filip.2:12)

Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri. (Iac.1:22)
Ca niste copii ascultatori, nu va lasati tarati in poftele pe care le aveati altadata, cand erati in nestiinta. (1Pet.1:14)

Apoi le-a zis: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marcu 16:15-16)

”Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. El va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile.” (Filip 3:20-21)

Simion Ioanas
Puteti citi materialul aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 802
Opțiuni