Lucrarea şi responsabilitatea Bisericii înaintea lui Dumnezeu
Autor: Witness Lee  |  Album: Biserica glorioasă  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 19/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Lucrarea şi responsabilitatea Bisericii înaintea lui Dumnezeu

   Cartea Efeseni revelează Biserica pe care Dumnezeu a avut-o în intenţia Sa în veşnicie. Capitolul cinci ne spune cum Biserica va fi o Biserică glorioasă fără pată sau rid, sau alte lucruri de felul acesta, sfântă, fără de cusur, apoi, capitolul şase vorbeşte despre lucrarea practică a Bisericii, războiul spiritual. Când citim Efeseni 6.10-12 realizăm faptul că lucrarea şi responsabilitatea Bisericii este RĂZBOIUL SPIRITUAL. In acest război, duşmanii NU ne sunt CARNEA şi SÂNGELE, ci FIINŢELE SPIRITUALE a căror locuinţă este în aer.

   'De aceea, luaţi întreaga armură a lui Dumnezeu, pentru a fi capabili sa va puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi după ce aţi făcut totul, sa rezistaţi. Rezistaţi, deci.' Aici ni se spune că TREBUIE SĂ REZISTĂM şi nu SĂ ATACĂM! RĂZBOIUL SPIRITUAL ESTE DEFENSIV, NU OFENSIV, DEOARECE DOMNUL ISUS DEJA A LUPTAT BATĂLIA ŞI A CÂŞTIGAT VICTORIA.

   Lucrarea Bisericii pe acest pământ este pur şi simplu aceea de a meţine victoria Domnului. Domnul a câştigat deja batălia, iar Biserica este aici pentru a menţine victoria Sa. Lucrarea Bisericii nu e aceea de a-l învinge pe diavol, ci de a rezista celui care deja a fost biruit. Lucrarea Bisericii nu e aceea de a-l lega pe omul cel puternic - omul cel puternic a fost deja legat! Lucrarea Bisericii este aceea de a nu-l lăsa să dezlege! Nu este nevoie de nici un atac. Simpla păzire este suficientă. Punctul de plecare al războiului spiritual e acela de a sta în victoria lui Hristos, e faptul de a vedea că Hristos deja a biruit. Punctul de plecare nu e tratarea lui Satan ci încrederea în Domnul. Nu este speranţa că noi vom câştiga victoria, deoarece ea a fost deja câştigată de Isus Domnul iar Diavolul nu poate face nimic. Lucrarea şi responsabilitatea Bisericii sunt războiul spiritual, ele fiind o chestiune de conflict între autoritatea lui Dumnezeu şi puterea lui Satan.

   Care este relaţia dintre Biserică şi Împărăţia lui Dumnezeu?

   Unii oameni cred că Împărăţia lui Dumnezeu este legată doar de subiectul răsplăţilor. Dar aceasta este doar o estimare inferioară a Împărăţiei lui Dumnezeu. Isus Domnul a explicat ce este Împărăţia lui Dumnezeu. El a spus 'Dar dacă Eu, prin Duhul lui Dumnezeu alung demonii, atunci Împărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi.' Ce este împărăţia lui Dumnezeu? Este răsturnarea puterii lui Satan prin puterea lui Dumnezeu. Atunci când diavolul este incapapibil să reziste într-un anumit loc, împărăţia a venit în acel loc. Oriunde diavolul a fost alungat, oriunde lucrarea vrăjmaşului a fost înlăturată de puterea lui Dumnezeu, Împărăţia Sa este acolo.

   Apoclipsa 12.9-10 scrie,

   'Şi marele dragon a fost aruncat jos, şarpele antic, care e numit Diavolul şi Satan, cel care înşeală întregul pământ locuit; el a fost aruncat pe pământ iar îngerii săi au fost aruncaţi jos împreună cu el. Şi am auzit o voce puternică în ceruri, spunând "Acum a venit mântuirea şi puterea şi Împărăţia Dumnezeului nostru şi autoritatea Cristosului Său, căci acuzatorul fraţilor noştri, care-i acuză înaintea Dumnezeului nostru zi şi noapte, a fost aruncat jos."

   Noi trebuie sa acordăm mare atenţie cuvântului CĂCI din versetul 10, deoarece Impărăţia lui Dumnezeu putea sa vină căci Satan fusese aruncat jos. El şi-a pierdut locul, el nu a mai putut rezista acolo. În acel moment s-a auzit o voce puternică în ceruri care spunea:

   "Acum a venit mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi autoritatea Cristosului Său". 

   De fiecare dată când Satan părăseşte un loc, acest lucru se datorează faptului că împărăţila lui Dumnezeu este acolo. Oriunde este Împărăţia lui Dumnezeu, Satan nu poate fi acolo! Aceasta ne arată clar faptul că, în Scripturi, înţelesul central şi esenţial al împărăţiei lui Dumnezeu este în legătură cu tratarea lui Satan.

Categoric și incontestabil! Unde ajunge Împărăția lui Dumnezeu împărăția întunericului dispare.
Unde Lumina ajunge
Chiar și umbra beznei fuge.
Ziditoare aceste mesaje! Domnul să vă dea putere și har în continuare și să vă binecuvânteze în tot ce faceți și tot ce faceți să-L glorifice pe El.
Adăugat în 20/02/2017 de Ioanhapca
Foarte clar si pe intelesul tuturor!
Adăugat în 02/03/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1108
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni