Si cate n-as mai vrea
Autor: Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 06/01/2017
    12345678910 0/10 X
Si cate n-as mai vrea

ȘI CÂTE N-AȘ MAI VREA...

Dorințele sunt asemenea unui izvor, nesecate, nestăvilite, nebănuite. Fără ele nu ne-am putea proiecta viața și nici nu am atinge idealuri nesperate. Ele sunt forța care ne propulsează în timp și spațiu. Ele ne dau rost și sens în zbuciumul acestei vieți. Ele mobilizează toată puterea umană în împlinirea acelui ”vreau” interior. Așadar, e absolut firesc să ne dorim ceva, e cât se poate de sănătos, e de la Dumnezeu și lucrul acesta !

E de dorit să admitem că nu toate dorințele noastre sunt bune. Sunt și dorințe rele, distructive, condamnabile, deoarece efectul păcatului adamic și-a făcut simțită prezența și în această parte din noi. De aceea se impune mult discernământ în ceea ce ne dorim, multă vigilență, măsură îndoită de înțelepciune duhovnicească. Fără îndoială o dorință rea se poate transforma într-un gând rău, iar un gând rău într-o faptă rea, iar o faptă rea într-un obicei rău...

Vrem cu toții să emitem cele mai bune dorințe, spre binele nostru și spre binele altora. Să le afirmăm cu tărie la început de an, iar mai apoi să contribuim activ la împlinirea lor. Să facem din ele motive serioase de rugăciune pentru ca puterea infinit de mare a lui Dumnezeu să le transforme în realități vizibile la orice pas. Iată câteva dintre ele:

NE DORIM CINSTIREA LUI DUMNEZEU. De ce L-am mai dezonora și în 2017? Nu există nici un motiv ca Dumnezeu să fie batjocorit prin cuvinte și prin fapte ! De la El vine tot ce-i bun pentru noi. El este Singurul Dumnezeu adevărat care merită toată adorația noastră !

NE DORIM PACE ÎNTRE OAMENI. Rezultatele urii și ale răutății le-am văzut în atâtea cazuri. Ne displac, nu le mai vrem. Tânjește omenirea după pace, după înțelegere, după acceptare. Dragostea este de la Dumnezeu, ura este de la Diavol. Să trăim în pace !

NE DORIM SPRIJINIREA CELOR ÎN NEVOI. Cât de mult avem noi în comparație cu alții ?!?! Ce mare lucru ar fi să ne propune o faptă bună într-o lună. Doar atât și poate fi de-ajuns. E greu ? Nu cred...Vă îndemn la ceva realizabil. O haină, o pâine, un medicament, o factură...!

NE DORIM RESPONSABILITATE PROFESIONALĂ. Unde ești și ceea ce faci să fie remarcabil. Să fim fără reproș. "Lucru ca pentru Domnul" nu trebuie să rămână izolat în Biblie fără aplicabilitate pentru fiecare din noi. Așa va prospera țara. Doar așa ne binecuvântează Dumnezeu !

NE DORIM VALORIFICAREA FAMILIILOR. Casele noastre să slujească drept motiv de inspirație familială. Soțul să fie soț, soția soție și copiii copii. Să dezvoltăm relații de dragoste, de apreciere, de credincioșie, de iertare. Doar familiile puternice dau societăți puternice !

NE DORIM SUSȚINEREA DREGĂTORILOR. Niciodată Statul nu poate progresa cu o populație îndărătnică. Schimbarea pornește cu fiecare dintre noi. Să fim cinstiți, să fim corecți, să fim harnici, să fim patrioți. Marea schimbare a țării noastre începe din dreptul fiecăruia dintre noi. Cu Dumnezeu de partea noastră reușim !

NE DORIM PREGĂTIREA SUFLETEASCĂ. Suntem pregătiți ? Dacă murim știm unde ne ducem ? Există viață după moarte ! Nu e normal ca să investim atât de mult în trupul acesta de țărână și să nu ne preocupe partea lăuntrică, sufletul. Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeu tău !

Închei cu versurile unui poem creștin:

”Și câte n-aș mai vrea o scump Isuse
În pribegia mea pe-acest pământ
Dorințele ce îmi rămân nespuse
Le împlinește sfântul Tău Cuvânt”

Pastor Ioan Cocîrțeu

Statistici
  • Vizualizări: 883
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni