Banii
Autor: Zac Poonen  |  Album: cuvinte asternute cu suflet  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de deSuflet_Z in 16/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   ,,Banii sunt marea putere în această lume. De aceea, lsus spune că există numai doi stăpâni care caută devotamentul nostru: Dumnezeu și Mamona.” (Luca 16:13)

  Lumea crede în puterea banilor şi spune: ,,Banii pot face orice.“  

  Noi, în calitate de credincioşi spunem: ,,Dumnezeu poate face orice.” Însă, în majoritatea cazurilor, cei necredincioşi au mai multă credinţă în dumnezeul lor- banul- decat avem noi în Dumnezeul cel viu şi adevărat.

   Credinţa în Dumnezeu sau credinţa în bani? Nu poate Dumnezeul nostru să facă minuni mai mari decât pot face banii?     Dumnezeu însă, nu va lucra în folosul nostru dacă nu avem credinţă. Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu şi pentru persoana care are o credinţă autentică.

   Cu o astfel de credinţă, noi trebuie să demonstrăm lumii din jur că Dumnezeul nostru este mai mare decât banii. Dacă îţi conduci casa după principiile Împărăţiei lui Dumnezeu vei avea întotdeauna destui bani pentru nevoile tale. Mulţi dintre ,,lucrătorii creştini cu norma întreagă” care au început în credinţă au ajuns  să fie cerşetori respectabili, fiind nevoiţi să trimită lunar ,,scrisori de rugăciune”(care în multe cazuri sunt de fapt ,, scrisori cerşetoare”) care strecoară cu dibăcie o aluzie la nevoile lor financiare.

   Dacă crezi că înţelepciunea, iubirea şi puterea lui Dumnezeu sunt desăvârşite pentru viaţa ta, vei birui întotdeauna lumea împreuna cu prinţul ei - Satan şi puterile ei - Mamona, plăceri, onoare.

   Daca însă, refuzi să crezi în suveranitatea lui Dumnezeu şi în iubirea Lui vei constata că eşti târât împreună cu ceilalţi copii ai lui Adam, într-o viaţă de mizerie, trăită fără evlavie, în compromisuri  şi  în frustrări .”  

Zac Poonen



Statistici
  • Vizualizări: 1167
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni