Aviz amatorilor
Autor: Lucica Boltaşu  |  Album: Din suflet, pentru suflet  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de lboltasu in 05/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Aviz amatorilor

Aviz amatorilor! 

 

   Se pare că inspirația unora a înghețat!... Soluția? Inspirația altora, dichisită bine, retușată, împopoțonată, ca să pară originală. Și culmea culmilor, această manevră dă și mai multă inspirație celui aflat în pană de idei! Râvna e atât de mare, încât, observ în fiecare zi alte și alte creații clone, după originale deja îmbătrânite pe aripile internetului...Caut, văd, mă minunez de similitudini și zic: "Doamne, am gândit exact la fel? Fraze gemene, poate mici diferențe, (ca pruncii născuți din același uter, dar cu placentă proprie), sigur telepatia e de vină!" 

   Câtă vervă în a naște idei deja născute de alții, câtă dezinvoltură, de îmi vine mie să mă ascund de rușine...Pentru că aceste persoane nu au rușine, nu se ascund, ci din contră, atacă cu și mai multă râvnă ogoarele cultivate la vremea lor, de proprietarii de fapt! Ba mai mult, zăresc mândria surâzătoare, semnând, falsificând o dată învechită de timp, cu prezentul abstract. Nu că e prezentul neclar, neclară e mintea care gândește că dacă azi ai luat un ou, mâine un bou, vei fi bogat la sfârșit, fără să plătești polița... Greșit! 

  Dacă azi, din bun simț se tace, sau poate prin faptul că cel păgubit crede în promisiunile Celui Atotștiutor și așteaptă descoperirea tuturor faptelor ascunse, asta nu înseamnă că nu se va plăti cândva factura, pentru păcat. Obiecții? Cel mai tare îmi place când, pus în fața adevărului, înfăptuitorul, purtătorul de puteri magice, se face că plouă! E înzestrat cu muuulte umbrele, ca nu cumva să se ude dar, a uitat să-şi pună gizmele de gumă...Poate așa ar fi putut să "o întindă", să nu bată prea tare la ochi....Acum, fluieră în ploaia compromisului, cu ciorapii pus la macerat, să nu zic picioarele... Atins de adevărurile numai de el știute, rumegă tăcut avantajele sau dezavantajele faptelor "curajoase", așteptând noi "inspirații telepatice"!

  Doamne, fie-Ți milă de cei fără pace si bucurie în suflet, dă-le Tu pacea Ta! Și inspirații autentice, prin Duhul Tău Sfânt, Amin!

 

Aviz amatorilor! 

 

05/05/16, Barcelona-Lucica Boltasu

..Se poarta furtul pruncilor nou nascuti !
Si mie mi-i fura ,le sclifoseste fata, portul, ginguritul care-L lauda sfint si curat pe Mintuitor doar la mama in brate (adica la mine!)
Jalnice fiinte nu ma grabesc sa va mustru dar imi produceti o imensa mila...
Intr-o zi furturile inspirative vor fi scuipate din gura Domnului si va ramine doar ORIGINALUL!
Adăugat în 06/05/2016 de sanda_tulics
Adevărat dragă Sanda!! Trist...Domnul sa aibe mila! Fii binecuvântată!
Adăugat în 06/05/2016 de lboltasu
Sa stiti ca sunt si situatii cand chiar primesti o idee pe care a avut-o altul inaintea ta cu cativa ani...pana la urma, nu e nimic nou sub soare..scrie Ecclesiastul.
Mi s-a intamplat cand am postat poezia despre "floarea de cactus", mi-a trecut prin minte, ca poate mai e vreo poezie cu aceeasi tema, pe site...si am vazut-o. Din fericire, nu semana cu modesta mea poezioara decat la titlu, aceea e un fel de fabula mai bine elaborata ca a mea, dar cu alte idei si alta morala. Eu stiu ca ideea poeziei mele mi-a venit de la planta mea care e, inca, inflorita. Dar LA fel,de bine,puteam sa-mi amintesc de "Floarea de cactus", un film vazut in tineretea mea, cu I.Bergmann, parca. Pana la urma, sursa imaginatiei noastre sunt tot informatiile stocate in memorie, sintetizate si prelucrate, ca intr-un vis de noapte...In esenta, a-ti imagina inseamna a-ti aminti...intr-un mod nou si pe care il credem original. Domnul e singurul Poet original din univers..ASA ca, de ce aceste dispute, daca scopul nostru launtric e de a-L preamari pe Domnul si a-i zidi pe frati?
Adăugat în 07/06/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1212
  • Export PDF: 12
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni