Sfaturi pregătitoare pentru ziua cea rea
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 06/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sfaturi pregătitoare pentru ziua cea rea

   Eşti suficient de înţelept pentru a te pregăti pentru ziua când va trebui să stai înaintea lui Dumnezeu? Ţi-ar place să trăieşti acum fără o anticipare neplăcută a celei zile?

   Consideră aceste sfaturi:

   1. FĂ UN LEGĂMÂNT CU HRISTOS

   Tu nu vei putea da ochii cu moartea fără să te temi, până când nu te aşezi pe o temelie solidă care aparţine lui Hristos. Moştenitorii cerului sunt cei ce fac legământ cu Dumnezeu. Şi cum vei putea avea parte de acest legământ? Rupând legământul cu păcatul! Prin firea ta, tu eşti un slujitor al păcatului şi Satanei. Dacă vrei să intri într-un nou legământ cu Dumnezeu, trebuie să îl rupi pe cel vechi. Nu pot sta împreună legământul cu iadul şi legământul cu cerul.

   2. LOGODEŞTE-TE CU CRISTOS

   Dumnezeu oferă legământul harului numai Miresei lui Cristos. Rebeca nu a primit giuvaerele şi hainele scumpe până ce nu a promis să devină soţia lui Isaac.

   "Făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt DA; de aceea şi AMIN  pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu."

   Când ÎL primeşti pe Hristos, tu primeşti şi făgăduinţele. Cel care deţine un pom are dreptul la toate fructele lui. Înţelege prin aceasta că în tine se găseşte ceea ce Cristos aşteaptă de la fiecare suflet cu care Se logodeşte.

   Vezi dacă poţi iubi din toată inima Persoana lui Hristos. Uită-te la El din noi şi din nou, când ţi se înfăţişează în toată perfecţiunea Lui. Oare natura Lui sfântă şi harul lui desăvârşit te fac să-L doreşti? Oare inima ta se poate depărta de toţi ceilalţi şi să-şi croiască drum spre Cristos? Îţi vei pune viaţa sufletului tău în mâinile Lui, pentru a fi salvat de sângele Lui şi de puterea braţului Său atotputernic? Dacă ai suficientă credinţă în purtarea Lui de grijă faţă de viaţa ta de acum şi în cea viitoare, tu poţi fi sigur că promisiunile Lui sunt pentru tine.

   Încă un lucru, dacă Îl ai pe Cristos, tu trebuie să-L iubeşti nu numai pe El, dar şi noile tale rude prin alianţă - adică pe toţi sfinţii. Poţi să-i iubeşti din toată inima şi să uiţi toată duşmănia lor? Dacă răspunsul inimii tale e DA, eu vă pot declara pe Cristos şi pe tine, soţ şi soţie. Du-te şi mângâie-te cu aşteptarea venirii Mirelui pentru tine. Iar când ziua cea rea şi chiar moartea se apropie, nu o privi cu groază. Dimpotrivă, preum bătrânul Iacov, te vei înviora când vei vedea carul ce te va duce în braţele Soţului tău. Fii convins că vei fi bine primit de El când vei ajunge acolo.

   3. MUNCEŞTE DIN GREU PENTRU A MURI MEREU FAŢĂ DE ACEASTĂ VIAŢĂ ŞI PLĂCERILE EI

   Dorinţa de a se opune morţii nu e la fel de puternică în cel care a suferit multă vreme şi e epuizat ca în cel care a suferit doar puţin şi tot mai are putere de a lupta. Aceeaşi tendinţă se găseşte şi în omul sfânt. Creştinul care şi-a pierdut de mult dragostea pentru această lume se va despărţi mult mai uşor de ea, în comparaţie cu cel a cărui dragoste pentru lume e mai puternică. Nu toţi creştinii au aceeaşi atitudine faţă de lume. Pavel ne spune că el se răstignea zilnic. El îşi îndepărta din ce în ce mai mult inima de lume astfel că, atunci când s-a apropiat ziua lui rea, în inima lui nu mai exista nici o atracţie faţă de lume. Cât de dornic era el să plece:

   "Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură."

   Când un dinte trebuie extras, cu cât rădăcinile lui sunt mai adânci, cu atât suferinţa pacientului va fi mai mare. Dacă rădăcinile sentimentelor tale pentru lume sunt desprinse, viaţa ta se va desprinde mai uşor şi cu mai puţină durere în ziua încercării.

   Nu uita că dacă eşti creştin, nu ai nici un motiv să te temi de ziua cea rea. Îndreaptă-ţi inima mai mult spre acest lucru. Arată sufletului tău ce a făcut Cristos pentru a îndepărta înţepătura ei, ce promisiuni minunate ţi-a dăruit El pentru a te ajuta să-ţi birui teama. Astfel, tu vei găsi toata mângâierea de care ai nevoie.

Extraordinare sfaturi si arme spirituale, incarcate de puterea Duhului Sfant!
Adăugat în 10/04/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1042
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni