Mişcări dispensaţionale -2-
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 04/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Mişcări dispensaţionale -2-

   Mişcări dispensaţionale în istoria bisericii

   În istoria Bisericii, prima mişcare specială a fost REFORMA. În această mişcare dispensaţională, Dumnezeu l-a folosit pe Luther. Fraţii Brethren au fost si ei folosiţi. Darby, Groves şi Grant au fost instrumentele Sale. După trezirea din Ţara Galilor, a început o nouă mişcare a lui Dumnezeu. Atât Evan Roberts cât şi doamna Penn Lewis ştiua despre războiul spiritual; ei ştiau cum să-l trateze pe satan. Adevărul împărăţiei a început să fie cunoscut în 1924. Când Evan Roberts a fost văzut după o absenţă de zece ani, el a spus: "M-am rugat rugăciunile împărăţiei". De fiecare dată când Dumnezeu vrea să facă o mişcare dispensaţională, El trebuie să-ŞI obţină instrumentul.

   Suntem noi la sfârşitul epocii?

   Dacă suntem, atunci împărăţia va începe curând! Dacă o miscare dispensaţională este aproape, atunci Dumnezeu are nevoie de instrumente! Doar o lucarre generală nu mai este suficientă. Copiilor lui Dumnezeu le lipseşte viziunea; ei nu văd gravitatea si intensitatea situaţiei.

   ACUM - este o problemă de dispensaţiune. Simplul fapt de a fi un bun slujitor al Domnului nu mai este suficient; acest lucru nu e de prea mare folos pentru Dumnezeu. Ce facem noi pentru a pune capăt acestei dispensaţiuni? 

   Ce facem noi pentru a introduce epoca viitoare?

   Acesta este un timp special, deci există nevoia de creştini speciali care să facă o lucrare specială!

   Astăzi Dumnezeu aşteaptă copilul de parte bărbătească. Numai Răpirea poate precipita evenimentele din Apocalipsa 12.10.

   Dumnezeu are o ordine, şi El lucrează potrivit cu această ordine. Ochii Său au părăsit Biserica; acum sunt asupra împărăţiei! Un biruitor lucrează conform principiului Trupului. Princiiul Trupului anulează sectarismul şi individualismul.

   După Răpire, femeia va fi persecutată timp de trei ani si jumătate.

   Mulţi dintre copiii lui Dumnezeu vor trece prin necaz, dar Dumnezeu îi va păstra. A fi biruitor nu este în primul rând a scăpa de necaz. Trebuie să vedem ce valoare are Răpirea pentru Domnul, nu pentru noi înşine!

   Dintre toate mişcările dispensaţionale, cea cu copilul de parte bărbătească este cea mai mare, deoarece ea înlătură puterea omului şi puterea lui satan şi introduce Împărăţia.

   Trăim în timpul cel mai privilegiat. Noi putem face cel mai mult pentru Dumnezeu.

   Lumina ne va arăta calea, dar tăria şi puterea ne vor face capabili să umblăm pe ea. Pentru a fi folosiţi acum trebuie să plătim un preţ foarte mare!

   

Da, biserica lui Dumnezeu a trecut de-a lungul veacurilor prin multe , enorm de multe reforme . Văd acest lucru ca si un proces de fermentație al strugurilor culeși ce trec prin diferite faze până trebuie să ajunga un vin bun și curat! Spune autorul că noi suntem generația cu cele mai mari posibilitați de slujire;Adevărat! Noi avem sistemul informațional cel mai bine pus la punct! Noi beneficiem de mijloacele de transport cele mai rapide! Adevărat! Și s-ar putea descrie multe oportunitați aici dar întrebarea rămâne:
-Este inima noastră plină de Duhul lui Dumnezeu să mergem să ducem evanghelia cu putere și convingere?
Suntem noi''vinul clar ,curat '' numai bun de băut(mustul) care să îmbete de dragostea lui Dumnezeu pe aceia care nu-L cunosc?
Suntem noi și ceea ce este în noi -Soluția Salvatoare ,mesajul Domnului Isus Christos?!
Adăugat în 04/12/2015 de sanda_tulics
Traim timpuri marete! Daca am fi vrednici de ele...am fi dintre biruitori...
Adăugat în 11/12/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 925
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni