Imoralitate şi ocultism în muzica creştină (1)
Autor: Dan Bercian  |  Album: Lumea in care traim  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RadioUnison in 04/09/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Imoralitate şi ocultism în muzica creştină (1)

 Imoralitate şi ocultism în muzica “creştină”                                                                   

(Un material scris în anul 2011)

Mă văd nevoit să scriu din nou despre influenţa muzicii aşa zis creştine. Am mai scris câteva articole pe această temă şi nu mi-am propus, în mod deosebit, să mai scriu şi altele. S-a întâmplat însă, deşi nimic nu este la întâmplare, să dau peste un material, bine documentat (şi care a fost tradus pentru voi în cele ce urmează), care vorbeşte despre unele aspecte din viaţa “vedetelor” de muzică “creştine”, material care m-a uimit şi m-a făcut să văd că problema este mult mai gravă decât am crezut.

După ce am scris despre melodia “You Raise Me Up” a grupului de muzică New Age “Secret Garden” şi preluată de aproape toate formaţiile creştine mulţi s-au supărat pe mine, chiar unii dintre cei apropiaţi. N-am avut nici un moment de ezitare şi am ştiut că am făcut ceea ce a trebuit. Acum cred şi mai hotărât că puţine lucruri fac atât de mult rău în biserici ca şi muzica aşa zis “creştină”. Şi constat că nu mai au discernământ nici cei puşi să vegheze asupra acestui aspect.

Voi prezenta azi trei “vedete” de muzică “creştină”. Influenţa lor în lumea creştină este considerabilă! Mai ales a lui M. W. Smith deoarece compoziţiile lui se cântă în aproape toate bisericile neoprotestante din lume. Şi nu doar neoprotestante. Am văzut o filmare dintr-o biserică ortodoxă coptă din Australia, biserică în care un grup de femei cântau una dintre compoziţiile lui M. W. Smith!

Nu pot să nu constat puterea de impresie a acestor compoziţii şi faptul că toţi le caută şi îşi doresc să cânte aceste melodii. Din cauza puterii lor de impresie toţi consideră că aceste compoziţii Îl au pe Dumnezeu în spatele lor, fiind sursă de inspiraţie. Şi eu am trecut prin aceasta chiar la începutul vieţii mele de credinţă şi am trăit odată o impresie atât de puternică, ascultând o melodie a lui M. W. Smith, încât nu o puteam compara cu nimic altceva de până atunci din experienţa mea creştină. A fost cea mai puternică experienţă spirituală de până atunci din viaţa mea, ca şi stare emoţională.

Atunci nu ştiam ce ştiu acum despre M. W. Smith şi alţi cântăreţi “creştini”. Nu ştiu cum să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a păzit şi nu m-a lăsat să merg pe această direcţie a închinării false şi că, treptat, treptat, mi-a descoperit tot mai mult din pericolul imens pe care îl prezintă “muzica creştină” contemporană.

Sunt aproape îngrozit, acum că am început să văd ce stă în spatele acestei muzici, de proporţiile imense ale înşelătoriei în care se află creştinismul evanghelic azi. Înşelătorie care vine prin muzică.

Mi-am adus aminte de ceea ce îmi scria o tânără care studiază muzica în Geneva (citiţi articolul “Platon şi Socrate despre muzică”) şi de ceea ce le-a spus profesorul lor la un curs: “Există în istorie o influenţare a societaţii prin muzică. Dacă vrem să schimbăm legile tradiţionale, să schimbăm muzica “( Platon).

Şi am înţeles că ceea ce modelează şi uniformizează azi “faţa” bisericii este muzica! Aceeaşi muzică a ajuns să se cânte în toată lumea, în toate bisericile evanghelice, de orice fel şi de orice nuanţă! Şi toţi au ajuns la fel! Legile tradiţionale au fost schimbate prin muzică! Este uimitor şi înfricoşător în acelaşi timp. Pentru că iată cine sunt cei ce ne modelează şi ne fascinează cu muzica lor:

(Continuarea materialului o găsiţi la adresa de mai jos. Procedăm în acest fel deoarece, pentru a înţelege mai bine explicaţiile din material a fost nevoie să inserăm câteva poze, lucru pe care nu l-am putut face pe "Resurse Creştine".)

http://www.radiounison.ro/editorial/imoralitate-si-ocultism-in-muzica-%E2%80%9Ccrestina%E2%80%9D.html

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1060
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni