Jefuirea uzurpatorului -1-
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Jefuirea uzurpatorului -1-

   "Cristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi."

   Întru-cât, în planul veşnic al lui Dumnezeu, omul, şi nu o altă făptură, este rânduit să stăpânească, este firesc şi drept ca noi să ne îndreptăm compasiunea spre cei păcătoşi. Făra să contrazicem vreo afirmaţie făcută pâna acum, noi putem considera că, în acest scurt timp al harului, câştigarea sufletelor din lume pentru Mântuitorul este poate mijlocul suprem pe care îl avem la dispoziţie pentru jertfirea lui Satan de prada lui. Propun acum însă a trata un alt domeniu (nu cel al evenghelizarii). Mă refer la domeniul finanţelor.

   Banii sunt opuşi lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu vorbeşte despre ei ca fiind "mamona nedreptăţii", "bogăţiile nedrepte". Când Isus spune:

   "Faceţi-vă prieteni cu ajutorul bogăţiilor nedrepte",

în mod sigur nu se referă aici la bogăţiile pe care le-ai putea obţine prin afaceri nedrepte. Prin urmare, El spune că banii sunt în esenţă un lucru nedrept. Ceea ce ne este prezentat aici nu sunt mijloacele nedrepte prin care se procură banii, nici modul de folosire al banilor, ci CARACTERUL NEDREPT AL BANILOR.

   Banii sunt, prin esenţa lor, un rău. Noi vorbim de bani curaţi şi de bani murdari, dar, din punctul de vedere al lui Dumnezeu, există doar bani murdari.

   Omul care îl cunoaşte pe Dumnezeu cunoaşte şi natura banilor. El ştie că banii, în esenţa lor, sunt un rău.

   Dacă vrei să testezi caracterul oricărui lucru, nu trebuie să vezi decât dacă acel lucru te conduce la Dumnezeu sau te îndepărtează de Dumnezeu. Banii, în mod invariabil, te conduc, departe de Dumnezeu. Isus enunţă în mod clar, în Luca 16.13 principiul imposibilităţii de a sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona, deşi eu cred că şi fără această afirmaţie cei mai mulţi dintre noi ar fi convinşi de acest lucru. Însăşi experienţa ne spune că Dumnezeu şi mamona nu se situeaza niciodată de aceeaşi parte; mamona e întotdeauna în opoziţie cu Dumnezeu.

   Bineînţeles că am putea interpreta cuvintele lui Isus într-un sens mai larg, privind "mamona" ca fiind orice lucru care în general, se opune, prin natura sa, lui Dumnezeu. Dar apostolul Pavel ne ajută să vedem banii ca mijlocul pe care lumea îl foloseşte cu cel mai mare succes ca să ne atragă departe de Dumnezeu. 

   "Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă,, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămatoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri."

   Cu alte cuvinte, dacă există vreun lucru care să ne conducă departe de Dumnezeu, atunci banii cu siguranţă vor face aceasta.

   Esenţa lumii sunt banii. Ori de câte ori atingi banii, atingi lumea. Se ridică întrebarea:

   Cum putem folosi un lucru despre care ştim cu siguranţă că aparţine lumii, fără să ne implicăm în sistemul lumii? Cum putem mânui şi face afaceri cu bani, cel mai lumesc dintre toate lucrurile lumeşti, şi totuşi, să nu ne implicăm în lumea lui Satan? Şi mai la obiect, fiindcă nu se poate face nici un lucru fără să plăteşti, cum putem noi sa luăm banii, acest lucru care este un factor esenţial în zidirea împărăţiei lui Anticrist, şi să-i folosim pentru zidirea Împărăţiei lui Cristos?

   Fapta văduvei care a dat la visteria templului ultimul ei bănuţ a fost atât de apreciată de Domnul, încât, a primit din partea Lui laude deosebite. Prin fapta ei, ea a luat ceva din împărăţia lui Satan şi a contribuit cu acel lucru la Împărăţia lui Dumnezeu. Şi Isus a aprobat aceasta.

   Dar cum se poate face un astfel de transfer? Cum este posibil să iei bani, care în esenţa lor sunt un lucru rău, si să zideşti cu ei împărăţia lui Dumnezeu? Cum poţi fi sigur că toate legăturile dintre lume şi banii din buzunarul tău au fost rupte? Ai curajul să spui că nici unul dintre banii tăi aflaţi în posesia ta nu figurează în registrele contabile ale lui Satan?

   Pe fiecare dinar roman se află chipul lui Cezar. Conform cuvintelor lui Isus, toate monedele de acest fel "sunt ale Cezarului".

   Cum poate fi ruptă legătura dintre Cezar şi monedă?

   Banii sunt un lucru din lume. Sunt o parte esenţială a sistemului lumii.

   Cum pot fi luaţi din lume, care îi consideră ai ei, şi dăruiţi lui Dumnezeu, pentru folosul Său?

Extraordinar punct de vedere! Daruirea banilor, in Numele lui Isus=singurul mod in care putem sa-i purificam, transferandu-i din regatul mamonei in Imparatie...
Adăugat în 17/08/2015 de loredanam
Fiecare țară îsi pune pe banii în circulație .fizionomiile celor care o conduc, reprezentând brendul, puterea, puterea, puterea !
Dumnezeu știa ca în esența banilor stă puterea lumii și nu dorșste să ne legăm sufletul de puternicii ei. De aceea ne scrie, spune că sunt rădăcina tuturor relelor și sincer;Are reptate!
Câtă vărsare de sânge se ascunde în puterea banului?
Câte vieți au murit pentru putere?
Câți copii și tineri femei, adolescente,sunt traficați din cauza banilor ?
Câți drogați și câți dependenți de orice legătură satanică sunt sclavii demonilor de care sunt conduși ?
Câtă omenire moare d efoame din cauza înarmării pentru putere?
...și toate ... numai din cauza dorinței de putere ctre se obține cu bani...
Deosebit text, numai bine!
Adăugat în 18/08/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 937
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni