Verifica-ti prietenii!
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de elveniva in 31/07/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Verifica-ti prietenii!

VERIFICA-TI PRIETENII !
Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2

"Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate." Proverbe 17: 17

Am fost creati de Dumnezeu ca fiinte sociale. Drept urmare, una dintre nevoile noastre este aceea de a dezvolta relatii cu cei din jurul nostru. De cele mai multe ori, relatiile noastre se concretizeaza in prietenii.
Cu prietenii nu-i nici foarte simplu, dar nici foarte complicat. E asa cum e...mai si cu dezamagiri, mai si cu sprijin, mai si cu regret pentru propria-ti naivitate, mai si cu certuri, mai si cu amintiri superbe...Poate le-ati trait pe toate, daca nu si altele.
In mod absolut sigur, am vrea sa avem prieteni de calitate, de nadejde, oameni de toata isprava. Ii aveti sau inca ii cautati si voi ?
-prietenii adevarati apreciaza omul, si relatia, si demnitatea. Pentru ei, prietenia cu tine e ceva de valoare si niciodata nu o bagatelizeaza.
-prietenii adevarati raman fideli fata de tine nu atat pentru ce ai, cat pentru ce esti. Pentru ei, adevarata valoare esti tu ! Ei nu raman langa tine pentru ca esti ca o mina de aur, ci pentru ca esti ca un izvor care stampara setea.
-prietenii adevarati au taria se te corecteze cand esti gresit si daca o fac, o fac spre binele tau. Ei nu rad de tine dupa ce nu mai esti cu ei, nici nu te barfesc, nici nu te critica doar fata de altii. Ei au caracter !
-prietenii adevarati se bucura sincer de binele tau. In inima lor e sarbatoare ca in inima ta. Ceilalti te-ar manca... Sunt in stare sa faca investigatii de ce iti merge bine...La necazul tau ar mima compasiunea....
-prietenii adevarati se autodepasesc la greul tau. Pe ei nu-i chemi, dar vin ! Lor nu le ceri, dar ei iti dau ! Lor nu le spui, dar ei eud ! Lor nu le ceri sa planga, dar ei plang ! Toate le fac mai ca un frate.
Dragi prieteni, la finalul acestei scurte meditatii va chem sa va verificati calitatea voastra de prieten si doar mai apoi sa o verificati pe a prietenilor vostri.
P.S. Treceti cu prietenia dincolo de Facebook......

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1195
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni