CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !
Autor: Ioan Cocirteu  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de elveniva in 31/07/2015
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 2 voturi
CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !

CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !
Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2

"...Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima." 1 Samuel 16: 7

Stiati ca cel de-al doilea rege al lui Israel era sa fie propus ca imparat dupa aparente ? Bineinteles, propunerea aceasta nu s-a finalizat pentru ca acolo a fost Samuel, un om al lui Dumnezeu cu vederi duhovnicesti. Insa, daca era acolo numai Isai, "o aparenta era imparat." A triumfat realitatea, "omul dupa inima lui Dumnezeu." Asa e de dorit !
Nu intotdeauna Dumnezeu intervine peste "Isai". De multe ori "isaii" sunt lasati sa propuna, sa aleaga, sa-si faca viitorul....si Dumnezeu nu mai intervine supranatural prin "samueli". Pentru sute de ani au ales ei, au ales aparente si s-au dezintegrat.
-aparentele sunt navalnice ca apele. E riscul sa crezi ca nu mai exista altceva mai bun dincolo de ele. Spunea cineva ca ele "au claxon..."
-aparentele sunt tare usor de asimilat. Ele nu-ti solicita prea tare sistemul de evaluare ca isi cer singure drepturile.
-aparentele sunt inselatoare. Se schimba dupa conjuncturi, dupa interese, intruchipiaza tot felul de fete...chiar le merge, dar doar pentru o vreme.
Dragi prieteni, total altfel stau lucrurile cu realitatea, daca vreti cu oamenii mari la nivel launtric. Pe ei Ii cauta si Ii apreciaza Insusi Dumnezeu.
-realitatea apreciata de Dumnezeu sta ascunsa, ca David. Cand este solicitata de Dumnezeu se vede nevrednica pentru a fi ceva.
-realitatea apreciata de Dumnezeu este productiva pentru ca forta ei vine din interior. Ea nu are doar forma, ci este plina de fond.
-realitatea apreciata de Dumnezeu intelege onoarea alegerii, traieste raspunderea pozitiei si umple de farmec pe toti aceia pe care-i intalneste.
Se cere discernamant, e nevoie de vederi limpezi, de maturitate, de profunzime in analize, altfel...biruieste aparenta !
Cineva s-a rugat asa: "Doamne, fa-ma si in realitate ceea ce sunt in aparenta."

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1012
Opțiuni