Isus sau Baraba ?
Autor: Geronimo  |  Album: Diverse  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de iuliantodoria in 08/04/2015
    12345678910 0/10 X

Isus sau Baraba?

Este întrebarea pe care omenirea o poartă de mai bine de 2000 de ani . Mai alegem şi azi Baraba !

În aparenţă doi oameni dar atât de diferiţi. Isus: cu dragostea sa faţă de oameni ,iubind chiar şi pe vrăjmaşii lui şi gândind la momentul când paharul suferinţei îl va bea pentru omenirea întreagă şi pentru Baraba ,gândind la lucrurile spirituale ,veşnice , care aduc pacea,altruist ,jertfitor . Pus pe nedrept în balanţă de către Pilat cu Baraba: egoist, plin de ură faţă de romani şi visând la ziua când Israelul va fi eliberat de sub stăpânirea străină iar Hristosul va guverna poporul cu putere. Zeloţii din mijlocul cărora făcea şi el parte aveau să ocupe locuri de frunte. Forţa militară era singura cale iar Isus nu era decât mijlocul de a obţine ceea ce dorea. Baraba era lipsit de orice gândire duhovnicească de perspectiva păcii,de dragoste .

De două mii de ani omenirea alege între Isus şi Baraba.

E Baraba :Dorinţele noastre de a poseda şi astăzi alergăm tot mai mult după lucrurile materiale .Dorinţele noastre de a dovedi că putem mai mult în orice domeniu ,Eforturi mari pentru a dobândi înţelepciunea lumească Diplome ,Titluri academice care aduc prestigiu şi recunoaştere din partea oamenilor . Sunt toate dovezi a unei gândiri care încearcă prin elevare şi modernism să dovedească superioritate . Un Baraba modern al mileniului III.

Baraba este tot ceea ce poate să deturneze inimile sufletele şi gândurile noastre  de la Isus şi reîntâlnirea cu El .Baraba este tot ce poate azi să acapareze : dragostea ta , ţinta vieţii tale ,felul în care î-ţi cheltuieşti timpul tău ,banii tăi ,visele tele .Baraba este scopul material exagerat al vieţii : Maşini frumoase şi scumpe, locuinţe mari ,prestigiu ,diplome, pentru care toată viaţa o să munceşti şi o să te consumi ca la final să fii obosit nemulţumit şi poate nemântuit.

Baraba este reprezentantul vremelniciei ceea ce poţi vedea aztăzi ,hedonist, este pasărea din colivie nu cea de pe gard. Sfârşitul anului trecut ne aducea pe toţi în situaţia de a alege între doi oameni care doreau să fie preşedintele ţării în următorii cinci ani .Şi toată lumea evanghelică s-a lăsat dusă de val ,să decidă între A şi B .Cu toţii ne-am plasat de partea lui A dorind ca Dumnezeu să se plaseze de partea A .Motivele :pentru locuri de muncă ,pentru un trai mai bun, pentru vremuri mai bune .Un Baraba bine ambalat care te face să crezi că s-a metamorfozat în Isus ,ascunzândune după cuvântul biblic:..." Ca să puteţi duce o viaţă liniştită ...paşnică".Isus nu ne-a promis o viaţă aşa cum ne-o promit politicienii sau cum ne-o dorim noi .Isus ne-a promis o cruce ,necazuri ,un loc în care suntem străini şi căclători .Cu alte cuvinte nu un rai pământesc ci un loc unde lumea ne va urâ şi unde vom fii respişi, unde vom suferi .Tendinţa noastră este să avem aici raiul fără şi să ne dăm seama nu vom mai visa la el .Acesta este mitul politic a lui Baraba .

Declaraţia Bisericii noastre la  Marea zi a mulţumirii" conţinea şi un articol de genul : "Mulţumim lui Dumnezeu pentru nădejdea invierii în ziua de apoi ." probabil între timp a dispărut ideea răpirii Biserici pe nori şi chiar şi nunta Mielului şi ne-am resemnat cu "ziua de apoi"

Isus e vocea aproape stinsă plină de dragoste care nu obligă şi nu intră cu forţa în visele şi dorinţele noastre.

Isus este promisiunea lui Dumnezeu că : "Este mai important să crezi că El "este " decât că El poate

Isus este oferta lui Dumnezeu de a ne salva .Mai important decît tot ce ne-ar putea da azi cineva.

Isus este reprezentantul lumii veşnice pe care El însusi ne -a pregătit-o .

Ce vei alege ? Isus sau ......

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1520
Opțiuni