Fiind un martor eficace pentru Hristos -3-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Rădăcina celor drepţi  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 19/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Fiind un martor eficace pentru Hristos -3-

   Fiind un martor eficace pentru Hristos

   Emoţia este sentimentul lăuntric

   Când folosesc cuvântul EMOŢIE aici, mă refer la sentimentele interioare ale unui om şi nu-mi este teamă sau ruşine să folosesc astfel acest cuvânt. Îmi place mai mult expresia pe care o folosea adeseori Jonathan Edwards. El vorbea despe SENTIMENTELE NOASTRE RELIGIOASE.

   Oare de ce nu învie cineva această expresia astăzi? Jonathan Edwards le-ar putea arăta unora dintre creştinii noştri ţepeni, îngheţaţi că sentimentele religioase şi emoţiile spirituale ale zilelor moderne sunt unul şi acelaşi lucru.

   Prea mulţi dintre noi se bazează numai pe text şi teologie şi le este frică de emoţie.

   Deci, femeia samariteancă avusese o ciocnire. Inima ei intrase într-un contact vital cu inima lui Isus Hristos, iar rezultatul a fost o experienţă spirituală pe care avea să nu o uite niciodată. O mişcare de la Dumnezeu venise asupra ei şi nu e de mirare că o luase la fugă fără vasul de apă. Poate că nici ea nu ştia de ce, dar era nerăbdătoare să spună vestea bună care venise peste ea prin Mesia. Pe vremea aceea, acest lucru nu era ceva senzaţional. Domnul ştia aceasta, dar ea nu. Însă avea strălucirea unei revelaţii.

   Observaţi de asemenea, sinceritatea relatării femeii şi faptele ei; nu erau imitative, nu erau formale, şi, cel mai bun lucru, nu erau PROGRAMATE!

   Astăzi, trebuie să anunţăm că serviciul de închinare este programat astfel încât să avem un minimum de predică şi un maximum de amuzament. Ceea ce vreau să spun este acest lucru: dacă această femeie ar fi putut să fie "programată", nu ar fi existata niciodată o trezire în Samaria!

   Ei nu au programat această femeie. Nu puteau. Avea prea multă energie în suflet! Nu era implicată în nimic formal. S-a dus cât de repede a putut. Nimeni nu i-a plănuit mărturia - şi slavă Domnului pentru asta!

   Am fost rugat de câteva ori să mă întâlnesc cu diverse grupuri pentru "a planifica o trezire".

   Să planifici o trezire este ca şi cum ai încerca să planifici un fulger. Nimeni nu a făcut acest lucru până acum.

   Nimeni nu va putea vreodată PLANIFICA sau PROGRAMA o adevărată trezire.

   Domnul Dumnezeul Atotputernic creează o lume şi nimeni nu o "planifică". Când EL înviază morţii, nimeni nu planifică acest lucru. Şi daţi-mi voie să vă spun acest lucru - când Dumnezeu învie morţii, acest lucru nu apare niciodată ca elementul al cincilea al programului. De asta puteţi fi siguri!

Mie mi se pare atât de naurală întâlnirea femeii samaritence cu Isus Domnul !
El, a creat-o ,o cunostea foarte bine i-a ieșit înainte la un oarecare timp de la crearea sa, văd normală întâlnirea lor.
Secretul întâlnirii este că El o conoștea dar ea ...nu!
Încă odată ni se demonstrează că Trinitatea a lucrat în perfectă armonie fără intervenția cuiva .
Dumnezeu stie totul, absolut totul despre noi și ne dă posibilitatea să ne cunoaștem Creatorul, Mântuitorul.
Sigur :toate emoțiile ei de pamântean au fost puse în mișcare când i s-au descoperit gândurile prezente dar mai ales ale trecutului.
Dezastrul generațiilor foarte greu de convins este faptul ca nu-și canalizează emoțiile spre cer, Dumnezeu astfel devenind o pradă usoară în mâna întunericului care a '' tehnolocizat ''așa de mult viața generațiilor încât sentimentele umane sunt spre distrugere .
Un mare semnal de alarmă!
Am citit recent că marii tehnocrați sunt speriați ,uimiți de dominarea prin inteligentă indusă generației actuale!!!
Mai mult decât alarmă;Teama de Domnul este începutul întelepciunii.
Fi binecuvântată dragă soră Florica!
Adăugat în 19/01/2015 de sanda_tulics
foarte adevărat...un mesaj clar pt. orice minți și inimi...când Dumnezeu lucrează și unde lucrează El și sentimentele sunt sfințite și gândurile și toată făptura și toate lucrurile se fac noi și prind viață.
Adăugat în 19/01/2015 de Ioanhapca
Vă mulţumesc de comentarii.
Adăugat în 20/01/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 921
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni