Modul de a acţiona al lui Dumnezeu
Autor: Watchman Nee  |  Album: O viaţă creştină echilibrată  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Modul de a acţiona al lui Dumnezeu

   Modul de a acţiona al lui Dumnezeu: se ocupă mai întâi de om

   Moise a fost primul slujitor ales de Dumnezeu. El a fost primul om pe care Dumnezeu l-a chemat să slujească. Deşi Avraam, Isaac şi Iacov au trăit înainte de Moise, ei nu au fost, strict vorbind, slujitorii lui Dumnezeu. Ei nici nu au fost legaţi printr-un legământ cu Dumnezeu. După cum Pavel poate fi considerat primul slujitor ales de Dumnezeu în timpul Noului Testament, tot astfel Moise poate fi recunoscut ca primul Lui slujitor în timpul Vechiului Testament. Cum s-a ocupat Dumnezeu de Moise? Cum I-a fost Moise plăcut lui Dumnezeu? Înainte de a se ocupa de poporul Israel, El a trebuit mai întâi să se ocupe de Moise. Înainte de a putea să se ocupe de Faron şi de egipteni, El a trebuit să se ocupe de Moise.

   Un slujitor al Domnului a scris odată:

   "Atunci când omul se gândeşte să facă ceva, întotdeauna începe prin a alege calea de a face; dar când Dumnezeu intenţionează să facă un lucru, El, înainte de toate, încearcă să găsească un om. Dacă nu găseşte omul potrivit, Dumnezeu nu are nici o cale de a acţiona. Astăzi, în adunare, avem la dispoziţie tot felul de căi, de locuri şi de organizaţii, dar avem şi oameni? Pentru că pe Dumnezeu nu Îl interesează atât calea, ci El este preocupat de om. Cât de diferit este gândul Domnului de cel al omului. Oamenii îşi închipuie că o metodă bună va avea şi un rezultata satisfăcător. Însă ei greşesc neluând în considerare pe cel care foloseşte acea metodă; iar urmarea este că nu pot obţine rodul bun aşteptat."

   Desigur, nu este vorba că Dumnezeu n-ar putea găsi astăzi oameni talentaţi; ceea ce nu poate găsi sunt oameni pe care să-i poată folosi. La trei luni după ce s-a născut, Moise a fost pus pe apă. Apoi a fost scos din apă de către fiica lui Faraon, care l-a înfiat. De aceea i-a fost şi dat numele de Moise care înseamnă "scos din apă". El a fost primul care a fost scos. Mai târziu, i-a urmat mulţimea copiilor lui Israel, ei înşişi fiind scoşi din ape (experienţa Mării Roşii). În pustie, Dumnezeu s-a ocupat mai întâi de Moise, iar mai târziu, în aceeaşi pustie, El s-a ocupat de copiii lui Israel, după ce fuseseră scoşi din Egipt de Moise. Dacă noi nu am fost izbăviţi, nu ne putem astepta ca alţii sa fie izbăviţi. Dacă NOI nu avem descoperire, cum ne aşteptăm ca CEILALŢI să vadă calea lui Dumnezeu? Dacă NOI nu umblăm pe această cale, NIMENI nu ne va urma. În aceste zile dorinţa lui Dumnezeu este ca mai întâi sa se ocupe de NOI. Şi numai după ce a câştigat pe unii dintre noi, ne putem aştepta ca El să câştige pentru El şi alţi oameni.

   La începutul dispensaţiunii harului Dumnezeu a apucat câţiva oameni prin care, în treizeci de ani, a putut răspândi Evanghelia în întrega lume romană. Au luat fiinţă multe adunări. În mod deosebit El l-a apucat pe Pavel, care a vestit Evanghelia până la marginile lumii romane. Şi mulţi au crezut în Evanghelie. Dacă noi astăzi am fi asemenea lui Pavel din primul secol, Evanghelia ar fi fost vestită până acum tuturor neamurilor. Astăzi n-am avea nevoie să apelăm la diferite mijloace de reclamă, de propagandă sau de colecte de bani pentru a-i atrage pe oameni la adevăr. Dacă noi am fi câştigaţi de Dumnezeu, totul ar fi bine. Poate El sa te folosească? Rezultatul muncii tale este urmarea faptului că eşti folosit de El sau a aceluia că foloseşti tu anumite mijloace?

   Pentru a izbăvi pe poporul Israel, Dumnezeu a trebuit să-l apuce întâi pe Moise. Fără el Dumnezeu n-ar fi putut sa-i izbăvească pe israeliţi; dacă El n-ar fi avut un om, n-ar fi avut o cale. Dacă Duhul Sfânt nu te poate umple, nu va putea lucra prin tine pentru a duce altora mântuirea. Pur şi simplu nu vei avea putere în lucrare, pentru că puterea şi viaţa Lui nu au găsit în tine o cale pentru a se revărsa în afară.

   Bogăţiile Lui nu pot fi arătate decât prin tine. Iar pentru a fi un om folosit de Dumnezeu, trebuie să faci două lucruri: să te încrezi şi să te supui.

   Dumnezeu făcuse un legământ cu Avraam, Isaac şi Iacov să-i izbăvească pe urmaşii lor.. El a văzut cum copiii lui Israel erau asupriţi de egipteni şi le-a auzit strigătul. De aceea a hotărât să-i izbăvească potrivit legământului pe care-l făcuse cu ei. Dar vă rog sa înţelegeţi că, pentru a putea izbăvi poporul, Dumnezeu a trebuit să găsească mai întâi un canal care să fie legătura dintre El şi popor. El trebuia sa aibă mai întâi acest canal, şi numai după aceea poate lucra. Moise a fost canalul pe care Dumnezeu l-a folosit şi el nu L-a dezamăgit. Dumnezeu l-a folosit cu putere.

   Cât de mulţi creştini astăzi Îl dezamăgesc pe Domnul, căci El nu-i poate folosi.

   Dumnezeu are privirea îndreptată pretutindeni ca să găsească omul de care are nevoie şi pe care să-l poată folosi.

Va doresc un an nou binecuvantat!
Adăugat în 02/01/2015 de Cornel_Jigau
De aceea e scris în Cuvânt: „El se uită și vede că nu e nici un om și se miră că nu e nimeni care să mijlocească..”
Adăugat în 02/01/2015 de loredanam
..O, de-am putea spune și noi ca domnul Isus ;sunt aici,trimite-mă!
De-am fi totdeauna pregățiți spiritual sa spunem ;trimite-mă!
De-am asculta de El ne-ar fi așa ușor să zicem din toată inima;trimite-mă!
Adăugat în 03/01/2015 de sanda_tulics
Fiţi binecuvântaţi toţi cititorii.
Adăugat în 03/01/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1159
  • Export PDF: 7
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni