Controlează-ţi zilnic inima!
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 19/10/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Controlează-ţi zilnic inima!

Controlează-ţi zilnic inima!

   Ia-ţi timp şi reflectă în fiecare zi asupra gândurilor ce au determinat acţiunile tale din acea zi. Un profesor nu-şi cheamă clasa la disciplină, pentru ca apoi să-şi părăsească elevii pentru tot anul. Cât timp crezi că ar putea să stea elevii în băncile lor şi să se ocupe de lucruri folositoare? Zgomotele poznelor vor umple curând coridoarele şcolii.

   Inima ta tinde să fie un elev nestăpânit. Multe din zgomotele care izbucnesc în fiinţa ta - mânie, invidie, nerăbdare, amărăciune şi toate celelalte - se datorează faptului că le-ai lăsat la bunul lor plac. Mintea este şcoala trupului; inima este elevul! Fii atent la lecţia care se predă!

   Iată o cale rapidă de a-ţi verifica inima:

   - Gândurile tale sunt bune, sau sunt rele?

   - Dacă sunt bune, Îi acorzi credit lui Cristos?

   - Dacă sunt rele, eşti gata să înlături aceşti obraznici strengari?

   - Dacă DA, atunci tu arăţi că aceste gânduri ale răutăţii sunt mai mult ale Satanei decât ale tale!

   În afara gândurilor, mai sunt şi altele pe care nu trebuie să le primim bine; acestea sunt gândurile deşarte, neserioase. Şi totuşi, tu poţi să nu le consideri condamnabile prin ele însele, deşi te reţin de la ceva mai bun. Şi cine are timp de pierdut în această viaţă? Precum apa care se scurge pe lângă moară, tot aşa orice gând care nu-ţi foloseşte în lucrarea lui Dumnezeu este pierdut. Albina nu se va aşeza pe o floare care nu are nectar. Nici creştinul nu trebuie să întreţină un gând care nu-i hrăneşte mintea.

   Nici gândurile bune nu sunt impenetrabile falsificării Satanei. De exemplu, tu poţi fi copleşit de vinovăţia păcatelor tale şi să plângi din toată inima înaintea lui Dumnezeu. Şi totuşi, dacă eşti cuprins de remuşcări, eşti în pericol sa-ţi pierzi credinţa în făăduinţa glorioasă a lui Dumnezeu de mântuire prin harul Său. Sau poate gândurile tale se îndreaptă spre nevoile familiei tale. Cu siguranţă, a te preocupa de nevoile familiei tale este în concordanţă cu Biblia, dar dacă această responsabilitate te frământă prea mult, încât tu uiţi că Dumnezeu este Cel ce-ţi poartă de grijă, atunci tu demonstrezi din nou lipsa de credinţă.

   Noi suntem îndemnaţi să învăţăm şi să observăm întregul sfat al lui Dumnezeu. Ce folos vei avea tu dacă te vei îndrepta doar spre una din poruncile lui Dumnezeu, ca fiind favorita ta iar pe restul să le neglijezi? Vei întâmpina aceeaşi dificultate ca persoana căreia în urma unei operaţii i s-a restaurat fluxul sanguin într-o venă mică, dar i s-a spart un vas mare de sânge. O astfel de neglijenţă îl poate mutila pe om, şi mai grav, îl poate ucide. Sufletul tău este foarte sensibil şi este nevoie de multă abilitate pentru a-i menţine echilibrul. Păzeşte-te de a te concentra numai la una sau două din poruncile lui Dumnezeu, astfel încât să nu-ţi mai rămână timp şi pentru celelalte!

   

Excelente maxime înșiruite! Dacă le citim și le traim ne apropiem sincer de Domnul .Desebit text, deosebit {l-am pus deoparte în inimă și în scris}.Mulțumesc sora Flori.
Adăugat în 19/10/2014 de sanda_tulics
Fie binecuvântaţi toţi cititorii; mulţumesc sora Sanda.
Adăugat în 19/10/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1302
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni